Академічна мобільність викладачів БДПУ до університету Генуї

Щойно завершилась поїздка викладачів БДПУ до Італії в рамках проєкту двосторонньої академічної мобільності між Бердянським державним педагогічним університетом та Universita’ degli Studi di Genova за програмою Еразмус+ (КА107). Професорки Ольга Гуренко, Вікторія Константінова та доцентка Тетяна Несторенко перебували в Генуї з метою викладацької мобільності для тренінгу (staff mobility for training), а професор Ігор Лиман – мобільності для викладання (staff mobility for teaching). Ця мобільність готувалась довго: перша проєктна заявка була подана до національного Еразмус+ офісу Італії ще в 2017.

Продовжити читання “Академічна мобільність викладачів БДПУ до університету Генуї”

Обмін ідеями, досвідом, планами

Першу робочу поїздку у статусі затвердженого на другий термін ректор БДПУ, професор Ігор Богданов здійснив у Херсон. У коментарі «Університетському слову» Ігор Тимофійович зауважив: «18–19 листопада відвідали дружній для нас Херсонський державний університет, який очолює давній друг Бердянського державного педагогічного університету професор Олександр Співаковський. Ми привітали колег із 104-ю річницею ХДУ, ознайомилися з організацією освітнього процесу під час карантинних обмежень.

Продовжити читання “Обмін ідеями, досвідом, планами”

Викладачі-хореографи отримали подяки від Фонду родини Богдана Гаврилишина

Викладачі кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін   БДПУ  Наталя Кривунь  та Юлія Павленко отримали подяки та сувеніри від Наталі Криворучки – амбасадорки Фонду родини Богдана Гаврилишина в Запорізькій області.

Продовжити читання “Викладачі-хореографи отримали подяки від Фонду родини Богдана Гаврилишина”

Обмін думками про актуальні питання літературознавства

18 листопада на базі Інституту філології Київського університету імені Бориса Грінченка відбулася VI Всеукраїнська науково-практична онлайн-конференція «Актуальні проблеми літературознавства і мовознавства».

Продовжити читання “Обмін думками про актуальні питання літературознавства”

Курсова робота без плагіату: формуємо академічну доброчесність майбутніх учителів початкової школи

15 листопада 2021 року на платформі Zoom відбулася зустріч здобувачів першого рівня вищої освіти (41 ПО група, ОПП  Початкова освіта) з провідними викладачами катедри початкової освіти проф. Аллою Крамаренко, доц. Катериною Степанюк та Тетяною Ніконенко щодо обговорення питань написання курсових робіт в умовах Нової української школи, академічної доброчесності та перевірки досліджень здобувачів на наявність плагіату.

Продовжити читання “Курсова робота без плагіату: формуємо академічну доброчесність майбутніх учителів початкової школи”

Інфекції та імунітет: міжнародний досвід реабілітації хворих

Викладачі кафедри біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації Бердянського державного педагогічного університету Світлана Хатунцева, Світлана Кара, Віталій Осіпов взяли участь у низці наукових заходів. Так, професор Світлана Хатунцева та доцент Світлана Кара взяли участь у науково-практичній онлайн конференції з міжнародною участю «Інфекції та імунітет» (11–12 листопада 2021, м. Київ). Організаторами заходу виступили Всеукраїнська асоціація дитячої імунології та Національний університет охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика. Науковими партнерами були: Міжнародна міждисциплінарна асоціація медичних професіоналів та Всеукраїнська асоціація дитячої імунології.

Продовжити читання “Інфекції та імунітет: міжнародний досвід реабілітації хворих”

Знайомство з власними тарганами…

Психологічний майстер-клас є досить ефективною формою спілкування, під час якого відбувається обмін досвідом та знаннями. Саме такий корисний та змістовний захід під назвою “Знайомство з тарганами” провела завідувачка навчальної психолого-консультативної лабораторії кафедри психології Бердянського державного педагогічного університету Марина Радіонова для здобувачів вищої освіти першого року навчання спеціальності 061 Журналістика. Першокурсники отримали можливість усвідомити та схарактеризувати власних “тарганів у голові”, які можуть завдавати дискомфорту та заважати повноцінно жити. 

Продовжити читання “Знайомство з власними тарганами…”

Академічна доброчесність як невід’ємна складова забезпечення якості вищої освіти на факультеті філології та соціальних комунікацій

Питання формування академічної доброчесності у здобувачів вищої освіти під час професійної підготовки, з огляду на прагнення України інтегруватися у європейський і світовий освітній та науковий простори, сьогодні є дуже актуальним. Академічна доброчесність стосується не лише загальної корпоративної культури вищого навчального закладу, а й водночас і внутрішньої культури особистості. Проблема академічної доброчесності включає в себе боротьбу з плагіатом, протидію корупції, розроблення «кодексу честі» навчального закладу, питання академічної етики та інформаційної грамотності. Активне застосування здобувачами вищої освіти прийомів академічної доброчесності під час навчання є серйозним викликом перед системою вищої освіти у нашій країні. Створення освітнього середовища на засадах академічної чесності дозволить отримати в результаті високу якість освіти та компетентних фахівців.

Продовжити читання “Академічна доброчесність як невід’ємна складова забезпечення якості вищої освіти на факультеті філології та соціальних комунікацій”

Про захист прав журналістів: бути чемним, але наполегливим

У п’ятницю, 19 листопада, на онлайн платформі Zoom пройшов тренінг «Як журналісту захистити право на використання техніки», організований ГО “Центр соціальних ініціатив “Атом” та інформаційним агентством “Варіанти” за підтримки грантом Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС “Прямуємо разом”.

Продовжити читання “Про захист прав журналістів: бути чемним, але наполегливим”

Лайф-стрім «Наноарт. Наука – це мистецтво». Новий вимір реальності

Чи може наука поєднуватися з мистецтвом, а наукові результати бути об’єктом творчої діяльності? Це питання стало ключовою тезою неймовірного заходу, організованого ГО “Лабораторія культурних досліджень” спільно з Бердянським державним педагогічним університетом за підтримки IM Swediah Development Partner.

Продовжити читання “Лайф-стрім «Наноарт. Наука – це мистецтво». Новий вимір реальності”