Наші – спікери та ведучі майстер-класу: більше тисячі осіб

17–19 листопада 2021 року на базі Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського у рамках проєкту програми Erasmus + Jean Monnet Module 620252-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-MODULE відбулась V Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Інклюзивна освіта як індивідуальна траєкторія особистісного зростання дитини з особливими освітніми потребами» (V школа технологій інклюзивної освіти).

Продовжити читання “Наші – спікери та ведучі майстер-класу: більше тисячі осіб”

Всесвітній день дитини

20 листопада в усьому світі відзначається День дитини. Ця дата –нагадування суспільству про необхідність консолідації спільних дій в інтересах дітей, підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя майбутнього покоління. 20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея прийняла Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року – Конвенцію про права дитини. З 1990 року відзначається річниця прийняття основоположних правових документів у сфері захисту прав дитини.

Продовжити читання “Всесвітній день дитини”

Вебінар з перекладацької майстерності: таємниці професії й виклики доби

Професія перекладача складна і цікава водночас. Про це 22 листопада говорили здобувачі першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівнів вищої освіти із запрошеною лекторкою, кандидаткою філологічних наук, перекладачкою з чеської, редакторко Іриною Забіякою (м. Брно, Чеська Республіка). Пані Ірина радо відгукнулася на запрошення кафедри української та зарубіжної літератури і порівняльного літературознавства й охоче поділилася власними лайфхаками перекладача зі здобувачами вищої освіти, які навчаються на освітніх програмах «Середня освіта (українська мова і література, англійська мова)», «Філологія (германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська, друга – німецька)», «Середня освіта (Мова і література (англійська))».

Продовжити читання “Вебінар з перекладацької майстерності: таємниці професії й виклики доби”

Святкування Дня працівника соціальної сфери України

Щорічно у першу неділю листопада в Україні відзначається День працівника соціальної сфери – професійне свято людей, які сприяють впровадженню позитивних суспільних змін, утвердженню принципів соціальної рівності та справедливості, шляхом надання відповідної допомоги та підтримки особам, що опинилися у складних життєвих обставинах, відновлення їх соціального статусу, пошуку ресурсів та розвитку потенційних можливостей.

Продовжити читання “Святкування Дня працівника соціальної сфери України”

Вшановуючи Вроцлавську школу україністики

З нагоди 20-річчя кафедри україністики Вроцлавського університету 18–19 листопада 2021 року відбулася Міжнародна наукова конференція «Ukrainistyka Wrocławska: lingua, litterae, sermo».

Продовжити читання “Вшановуючи Вроцлавську школу україністики”