Філологи з Бердянська на львівській конференції

28 жовтня 2021 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбулася Всеукраїнська наукова конференція «Література та історія: антропос – топос – тропос», що була організована кафедрою теорії літератури та порівняльного літературознавства і була присвячена 20-річчю цієї кафедри та 360-річчю ЛНУ. У науковому заході взяли участь більше 50 учених з України та Польщі. Бердянськ представили професорка кафедри української та зарубіжної літератури і порівняльного літературознавства Софія Філоненко та студентка 4 курсу факультету філології та соціальних комунікацій Альона Чернишенко (освітня програма – «Філологія (германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська, друга – німецька)»).

Продовжити читання “Філологи з Бердянська на львівській конференції”

На ФППОМ привітали переможців і учасників університетського конкурсу

Традиційно в останній тиждень жовтня в Бердянському державному педагогічному університеті відбувається підбиття підсумків конкурсу «Студент року» у різних номінаціях, у рамках якого відзначають найбільш активних, креативних, талановитих, цілеспрямованих здобувачів вищої освіти. Цьогоріч у зв’язку з карантинними обмеженнями заключний етап конкурсу відбувався у форматі онлайн

Продовжити читання “На ФППОМ привітали переможців і учасників університетського конкурсу”

Наш студент-журналіст найкращий у Чемпіонаті Європи з армрестлінгу!

25–28 жовтня в м. Вільнюс (Литва) проходив ХХХ Чемпіонат Європи з армрестлінгу. Збірну команду з України (усього взяли участь 22 країни) представляли 120 спортсменів різних вікових категорій.

Продовжити читання “Наш студент-журналіст найкращий у Чемпіонаті Європи з армрестлінгу!”

Соціальне підприємництво як спосіб самореалізації та саморозвитку молоді

29 жовтня 2021 року здобувачі вищої освіти академічних груп 2АМЛ, 2ГМЛА, 3АМЛ, а також с1АМЛ-з і с2АМЛ-з факультету філології та соціальних комунікацій відвідали цікаву та інформативну зустріч із директором благодійного фонду “Імпульс.ЮА” (м. Запоріжжя), координатором міжнародних проєктів Access від посольства США в м. Запоріжжя, тренером із соціального підприємництва Миколою Колодяжним. Тема заходу “Соціальне підприємництво як спосіб самореалізації та саморозвитку молоді” викликала жваві розмови та спровокувала генерування ідей щодо створення нових проєктів та можливостей їх реалізації. Учасники заходу обговорили алгоритм створення соціального підприємництва як чудової можливості навчитися практично застосовувати набуті знання, знаходити нестандартні рішення та розвивати творчий потенціал, брати на себе відповідальність і бути активним членом громадянського суспільства.

Продовжити читання “Соціальне підприємництво як спосіб самореалізації та саморозвитку молоді”

Актуальні питання професійної підготовки фахівців галузі знань: 22 Охорона здоров’я

Сучасний етап становлення країни окреслює нові перспективи підготовки конкурентоздатного фахівця галузі знань: 22 Охорона здоров’я. Викладачі кафедри біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації БДПУ тісно співпрацюють з фахівцями галузі охорони здоров’я, залучають стейкхолдерів до організації та реалізації освітнього процесу.

Продовжити читання “Актуальні питання професійної підготовки фахівців галузі знань: 22 Охорона здоров’я”

Цифрові інструменти для організації групової роботи студентів в умовах змішаного навчання

25 та 28 жовтня викладачі нашого університету взяли участь у тренінгу для викладачів закладів вищої освіти «Цифрові інструменти для організації групової роботи студентів в умовах змішаного навчання». У межах заходу учасники мали можливість ознайомитися та обмінятися власними практиками застосування таких цифрових інструментів, як Jamboard, Telegram, Wander.me, Gather.town та GoogleDocs.

Продовжити читання “Цифрові інструменти для організації групової роботи студентів в умовах змішаного навчання”

На варті академічної доброчесності

21 жовтня ц.р. представниці наукового хабу, здобувачки першого та другого рівнів вищої освіти спеціальності 016 Спеціальна освіта ОП «Логопедія. Спеціальна психологія» Крістіна Улітіна, ОП «Спеціальна освіта» Мирослава Богданова, Вікторія Коваленко, а також викладачі кафедри прикладної психології та логопедії Ганна Лопатіна і Ганна Мицик взяли участь у вебінарі «Що робити з замовними роботами?», присвяченому Дню боротьби з замовними роботами, який відзначається 20 жовтня.

Продовжити читання “На варті академічної доброчесності”

Розпочато підготовку до виборів голови студентської ради БДПУ

28 жовтня 2021 року о 13.00 в онлайн форматі відбулася Конференція студентів Бердянського державного педагогічного університету. Під час зустрічі заслухали та одноголосно затвердили звіт голови студентської ради університету Миколи Оверченка про виконану роботу протягом його каденції та визнали його роботу задовільною.

Продовжити читання “Розпочато підготовку до виборів голови студентської ради БДПУ”

Сучасна методико-природнича діяльність майбутніх учителів початкової освіти в умовах нової української школи: міжнародний вектор

Здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня (ОПП Початкова освіта) продовжують вдосконалюються як майбутні науковці на міжнародному рівні.

Продовжити читання “Сучасна методико-природнича діяльність майбутніх учителів початкової освіти в умовах нової української школи: міжнародний вектор”