Коректне висвітлення у ЗМІ гендерно-обумовленого насильства

Проблема насильства з точки зору гендеру вже багато років є однією із найважливіших тем у медіапросторі. Ток-шоу, газетні шпальти, інформаційні ресурси, та, зрештою, подкасти дуже часто висвітлюють події та теми, пов’язані із гендерно-обумовленим насильством.

Продовжити читання “Коректне висвітлення у ЗМІ гендерно-обумовленого насильства”

Навчання хореографії дітей з особливими освітніми потребами в інклюзивному середовищі

23 листопада 2021 року викладачі кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін та здобувачі освіти спеціальності «Хореографія» взяли участь у Всеукраїнському семінарі-практикумі «Інноваційні технології в сучасному освітньому просторі», організованому Львівським національним університетом імені Івана Франка, Комунальним закладом Львівської обласної ради «Бродівський фаховий педагогічний коледж імені Маркіяна Шашкевича».

Продовжити читання “Навчання хореографії дітей з особливими освітніми потребами в інклюзивному середовищі”

Форум «Веселка»–2021 до міжнародного Дня студента

З 15 по 18 листопада 2021 року на базі відпочинку «Зелений гай» у місті Святогорськ проходив студентський форум «Веселка», присвячений міжнародному Дню студента, в якому взяли участь студенти закладів вищої освіти південно-східного регіону України з Краматорська, Маріуполя, Покровcька та інших, в тому числі й з Бердянського державного педагогічного університету.

Продовжити читання “Форум «Веселка»–2021 до міжнародного Дня студента”

Попереду – нові перемоги!

Минулого тижня був опублікований наказ Міністерства освіти і науки України від 15.11.2021 р. №461-к про призначення професора Ігоря Богданова ректором Бердянського державного педагогічного університету терміном на п’ять років з 16 листопада 2021 року до 15 листопада 2026 року.

Продовжити читання “Попереду – нові перемоги!”

Що таке фемінізм та з чим його їдять: спойлер – їдять не чоловіків

Останнім часом у медіа все частіше порушується тема прав жінок. Не дивлячись на це, залишається багато людей, які, в силу свого небажання та незацікавленості в темі, вірять у стереотипи і демонізують сучасних феміністок.  

Продовжити читання “Що таке фемінізм та з чим його їдять: спойлер – їдять не чоловіків”

2021 NTUE (National Taipei University of Education) Online Language & Culture Program

У листопаді 2021 року здобувачки першого (бакалаврського) рівня вищої освіти ОПП «Філологія (германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська, друга – німецька)» взяли участь у програмі “2021 NTUE Online Language & Culture Program”, організаторами якої виступили Амбер Чен і Мері Хсу (Amber Chen & Mary Hsu), керівники міжнародних справ університету Тайбей (Тайвань).

Продовжити читання “2021 NTUE (National Taipei University of Education) Online Language & Culture Program”

Круглий стіл в рамках співробітництва Бердянського державного педагогічного університету та НПУ ім. М. П. Драгоманова

В листопаді 2021 року викладачі кафедри біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації Бердянського державного педагогічного університету  разом з викладачами кафедри медико-біологічних і валеологічних основ здоров’язбережувальної освіти та фізичного виховання Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова організували і провели круглий стіл на тему: «Морфофункціональна організація опорно-рухового апарату».

Продовжити читання “Круглий стіл в рамках співробітництва Бердянського державного педагогічного університету та НПУ ім. М. П. Драгоманова”