І Всеукраїнські читання «Олександра Яківни Савченко. Уроки співпраці і спілкування»

4 листопада 2021 року відбулися І Всеукраїнські читання «Олександра Яківни Савченко. Уроки співпраці і спілкування», присвячені вшануванню пам’яті визначної особистості, знаної вченої, великого педагога.

Продовжити читання “І Всеукраїнські читання «Олександра Яківни Савченко. Уроки співпраці і спілкування»”

Кафедра української та зарубіжної літератури і порівняльного літературознавства вітає

Анастасію Козлову та її наукового керівника Ольгу Боговін

29 жовтня відбувся круглий стіл та нагородження переможців
VІІ конкурсу наукових статей «Мистецтво жити разом» від Міжнародного центру «Сяйво». Цього року було обрано таку тему досліджень: «Роль організації громадянського суспільства у запобіганні розбрату та виникненню конфліктів». Конкурс орієнтований на студентів-політологів, соціологів та юристів, але цими науковими галузями не обмежується. Роботи, які подаються на конкурс, розподіляються за трьома категоріями: аспірантура, магістратура, бакалаврат; у залежності від рівня вищої освіти претендента. У кожній категорії визначаються два переможці та троє номінантів, розподілених за місцями. Усі переможці нагороджуються грамотами та цінними подарунками від центру та запрошених гостей.

Продовжити читання “Кафедра української та зарубіжної літератури і порівняльного літературознавства вітає”

Смачно-корисні вихідні від Студдесанту S016

У рамках діяльності Студентського десанту S016 заключними жовтневими вихідними було проведено інформативні заходи для здобувачів вищої освіти спеціальності 016 Спеціальна освіта. І навіть вихідні та перебої з Інтернетом не стали на заваді об’єднанню молодих, завзятих, уже практикуючих фахівців в одному інформаційному просторі.

Продовжити читання “Смачно-корисні вихідні від Студдесанту S016”

Перше засідання у розширеному складі

Минулого четверга на кафедрі української та зарубіжної літератури і порівняльного літературознавства відбулося перше цього навчального року засідання студентського наукового гуртка «Secret history» у розширеному складі, роботу якого присвячено поглибленому вивченню сучасного світового літературного процесу. До складу гуртка увійшли такі студенти: Ілля Кращенко (2ГМЛА), Анастасія Сало (2АМЛ), Анастасія Козлова, Ксенія Ніколаєнко та Олена Роговік (3ГМЛА), Олександра Холецька (3УМЛ), Тетяна Помазан та Альона Чернишенко (4ГМЛА), Тетяна Гагара та Яна Коваленко (М1УМЛ), Дарʼя Сластьонова (М2АМЛ). Керівник наукового гуртка – к.ф.н., доцентка кафедри Ольга Боговін.

Продовжити читання “Перше засідання у розширеному складі”