Майстер-клас «Чарівний світ витинанки»

Напередодні новорічних свят 24 грудня 2021 року для здобувачів вищої освіти Бердянського державного педагогічного університету доцентка кафедри дошкільної освіти Тетяна Єськова провела майстер-клас «Чарівний світ витинанки».

Продовжити читання “Майстер-клас «Чарівний світ витинанки»”

Унікальні світи Джона Толкіна

23 грудня 2021 року відбулося засідання читацького клубу, присвячене ювілею видатного англійського письменника, лінгвіста, професора Оксфордського університету, одного із найкращих філологів світу, засновника жанру фентезі Джона Толкіна. Під час зустрічі обговорювали казку Джона Толкіна «Гобіт, або Туди і Звідти». Здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за ОПП «Філологія (германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська, друга – німецька)» і «Середня освіта (Мова і література (англійська))» та другого (магістерського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Філологія» поділилися враженнями від твору, який у них асоціюється з дитинством і читанням у родинному колі. Усі присутні відзначили майстерність Джона Толкіна у створенні унікальних світів із дивовижною природою Середземномор’я та неповторними істотами, могутніми чаклунами і магами, що їх населяють, із вічним протистоянням добра і зла.

Продовжити читання “Унікальні світи Джона Толкіна”

Акція «16 днів проти насильства»: що, де і коли?

У період із 25 листопада по 10 грудня по всій Україні проходила щорічна Міжнародна кампанія «16 днів проти насильства», основним завданням якої було  привернення уваги громадськості до двох актуальних проблем: запобігання та протидії домашнього насильства та торгівлі людьми, а також активізації діяльності державних установ та громадських об’єднань задля поєднання зусиль щодо захисту прав людини.

Продовжити читання “Акція «16 днів проти насильства»: що, де і коли?”