Співпраця БДПУ з Національним університетом освіти Тайбею (Тайвань)

Сьогодні отримали посилку з Тайваню, з Національного університету освіти Тайбею (National Taipei University of Education). У посилці – сертифікати та невеличкі, але приємні подарунки студенткам ФФСК БДПУ Альоні Чернишенко та Вікторії Лихацькій за участь у «2021 NTUE Online Language & Culture Program», і координатору міжнародної діяльності БДПУ – за допомогу.

Продовжити читання “Співпраця БДПУ з Національним університетом освіти Тайбею (Тайвань)”

Підготовка майбутніх педагогів у контексті впровадження концепції Нової української школи: проблеми та шляхи вирішення

Традиційно восени катедра початкової освіти БДПУ проводила зустріч із освітянами в форматі Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції, присвяченої проблемам підготовки майбутніх педагогів у контексті впровадження концепції Нової української школи (ФППОМ, декан – проф. Людмила Коваль, завідувачка катедри – проф. Алла Крамаренко). Цей рік не є виключенням і науковці, вчителі-практики, стейкхолдери та здобувачі вищої освіти обмінялися досвідом з актуальних питань модернізації освіти: реалії та перспективи впровадження Концепції Нової української школи, підвищення якості підготовки майбутніх учителів початкової школи (педагогічні та психологічні аспекти), життєтворчий потенціал мистецької освіти.

Продовжити читання “Підготовка майбутніх педагогів у контексті впровадження концепції Нової української школи: проблеми та шляхи вирішення”

Он-лайн лекція від лауреатки премії ім. М. Рильського Юлії Джугастрянської: лайфхаки для майбутніх перекладачів

3 грудня здобувачі вищої освіти, які навчаються на освітніх програмах «Середня освіта (українська мова і література, англійська мова)», «Філологія (германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська, друга – німецька)», «Середня освіта (Мова і література (англійська))», а також усі бажаючі мали можливість послухати цікаву лекцію кандидатки філологічних наук, перекладачки, лауреатки премії ім. М. Рильського, спеціалістки із нейропсихології читання Юлії Джугастрянської.

Продовжити читання “Он-лайн лекція від лауреатки премії ім. М. Рильського Юлії Джугастрянської: лайфхаки для майбутніх перекладачів”

Вітання з Міжнародним днем волонтера

У 2021 році увесь світ відзначає 163 річницю з дня виникнення волонтерського руху. Його засновником вважають громадського діяча, лауреата Нобелевської премії миру Жана Анрі Дюнана, який у 1859 році ініціював створення Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Продовжити читання “Вітання з Міжнародним днем волонтера”