«Концепція прав людини»: відкрите заняття для студентів-журналістів

У межах проведення циклу заходів, присвячених правам людини, 10 грудня доц. Юлія Мельнікова провела відкрите практичне заняття з дисципліни «Журналістський фах (медіаправо, журналістська етика)».

Продовжити читання “«Концепція прав людини»: відкрите заняття для студентів-журналістів”

Захист курсових робіт здобувачів ОПП «Початкова освіта» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти

10 грудня 2021 року на платформі Zoom відбувся захист курсових робіт  здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти ОПП «Початкова освіта».

Упродовж семестру керівниці курсових робіт, викладачки катедри початкової освіти проф. Алла Крамаренко, доц. Катерина Степанюк та Тетяна Ніконенко систематично проводили консультації щодо особливостей написання курсових робіт в умовах Нової української школи, академічної доброчесності та перевірки досліджень здобувачів на наявність плагіату.

Продовжити читання “Захист курсових робіт здобувачів ОПП «Початкова освіта» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти”

Змінюємо світ на краще

Символічно, що у Міжнародний день прав людини – 10 грудня, амбасадорка Фонду родини Богдана Гаврилишина у Запорiзькiй областi Наталія Криворучко передала подяки вiд панi Олени Бекреньової, голови Фонду, викладачам кафедри соціальних комунікацій та майбутнім журналістам, які цьогоріч долучилися до святкування Дня відповідальності людини.

Продовжити читання “Змінюємо світ на краще”

Про академічну доброчесність для pre-service English teachers

10 грудня 2021 року відбулась онлайн-зустріч «Бібліогід: академічна доброчесність та пошук інформації» зі здобувачами вищої освіти першого (бакалаврського) рівня, які навчаються за освітньо-професійними програмами «Середня освіта (англійська мова і література)» нормативного і скороченого термінів навчання (гаранти програм – Ірина Школа і Богдана Салюк). Спікерами виступили працівники бібліотеки БДПУ – завідувач відділу обслуговування Філон Ірина Михайлівна, провідні бібліотекарі Куторга Алла Володимирівнаі Потапенко Галина Володимирівна.

Продовжити читання “Про академічну доброчесність для pre-service English teachers”

Політика, ЗМІ, медіаграмотність – ключові виклики сьогодення

Починаючи з 2014 року, стійкість до дезінформації, підвищення рівня медіаграмотності є одним із завдань журналістської спільноти.

Політики, члени неурядових організацій, медійники спільно докладають зусилля, щоб визнати дезінформацію, однак ці зусилля зазвичай носять спорадичний характер і не координуються між собою

10 грудня 2021 р. відбулась міжнародна онлайн-конференція «Комплексний підхід та вдосконалення медіаграмотності у Грузії, Латвії, Молдові та Україні», до якої долучилися і викладачі кафедри соціальних комунікаційРоман Костромицький, Юлія Мельнікова, Наталія Рула, Анжеліка Шульженко.

Продовжити читання “Політика, ЗМІ, медіаграмотність – ключові виклики сьогодення”

Вітаємо переможців конкурсу соціальних відеороликів

Щороку в усьому світі проходить акція «16 днів проти насильства». Така акція ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства ще у 1991 році. Власне тоді визначився зв’язок між насильством стосовно жінок та правами людей. Дати акції символічно наголошують на цьому зв’язку (25 листопада – Міжнародний день проти насильства щодо жінок, 10 грудня – Міжнародний день прав людини), поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Продовжити читання “Вітаємо переможців конкурсу соціальних відеороликів”

«МІСЦЕ_ЩАСЛИВИХ_ЛЮДЕЙ» у рамках міжнародної акції «16 днів проти насильства»

10 грудня 2021 року викладачі та здобувачі вищої освіти факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв спеціальностей 014 Середня освіта (Музичне мистецтво), 024 Хореографія, 014 Середня освіта (Хореографія) взяли участь у перегляді та обговоренні короткометражного фільму «МІСЦЕ ЩАСЛИВИХ ЛЮДЕЙ» у рамках міжнародної акції «16 днів проти насильства по відношенню до жінок та дівчат».  

Продовжити читання “«МІСЦЕ_ЩАСЛИВИХ_ЛЮДЕЙ» у рамках міжнародної акції «16 днів проти насильства»”

Успішне завершення навчання – запорука вдалого професійного старту!

У перші дні зими на факультеті філології та соціальних комунікацій відбулися захисти кваліфікаційних робіт магістрів спеціальності 035 Філологія (українська мова і література / слов’янські мови і літератури (переклад включно), перша ‒ російська) денної та заочної форм навчання у змішаному форматі (онлайн та офлайн).

Продовжити читання “Успішне завершення навчання – запорука вдалого професійного старту!”

Результати онлайн-вікторини «Терпіти не можна діяти»

З 1 по 10 грудня здобувачі вищої освіти Бердянського державного педагогічного університету мали можливість взяти участь в онлайн-вікторині «Терпіти не можна діяти», яка була розроблена та проведена викладачами кафедри соціальної роботи та інклюзивної освіти за ініціативи Анастасії Попової в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Продовжити читання “Результати онлайн-вікторини «Терпіти не можна діяти»”

Зустріч зі стейкхолдерами ФППОМ

Для того, щоб здійснити якісну підготовку майбутніх учителів початкової школи першого (бакалаврського) другого (магістерського) рівня, слід постійно вдосконалювати освітньо-професійні програми, вивчати думки науково-педагогічних працівників, здобувачів вищої освіти та роботодавців.

Продовжити читання “Зустріч зі стейкхолдерами ФППОМ”