День Позашкілля Всеукраїнський форум «Позашкільна освіта українським дітям»

25 вересня 2024 року позашкільна спільнота України відзначає професійне свято «День Позашкілля». Дата цього свята приурочена до 25 вересня 2017 року, коли у рамках реалізації гранту Президента України відбувся Міжнародний форум позашкільної освіти, на якому презентували досягнення і сучасні практики позашкільної освіти, обговорювалися концептуальні основи розвитку позашкільної освіти.

Продовжити читання “День Позашкілля Всеукраїнський форум «Позашкільна освіта українським дітям»”

Професійний конкурс «Всесвіт Дошкілля»

До дня працівників дошкільної освіти у місті Дніпро відбувся конкурс «Всесвіт дошкілля». До складу журі була запрошена доцентка кафедри дошкільної освіти Алла Омеляненко. Після трьох конкурсних етапів було визначено десять фіналістів, які успішно їх здолали.  

Продовжити читання “Професійний конкурс «Всесвіт Дошкілля»”

ХІХ Методологічний семінар з позашкільної освіти, онлайн відкрита лекція «Психологічна підтримка учнів у закладах позашкільної освіти в умовах воєнного стану: як допомогти пережити втрату та журбу»

Нещодавно відбувся ХІХ Методологічний семінар з позашкільної освіти, на якому розглядалася одна з найактуальніших на сьогодні тем – психологічна підтримка учнів у закладах позашкільної освіти в умовах воєнного стану. Семінар проходив в онлайн-форматі та зібрав провідних фахівців у галузі педагогіки та психології як з України, так із-за кордону, які поділилися досвідом і практичними порадами щодо допомоги дітям у цей складний період.

Продовжити читання “ХІХ Методологічний семінар з позашкільної освіти, онлайн відкрита лекція «Психологічна підтримка учнів у закладах позашкільної освіти в умовах воєнного стану: як допомогти пережити втрату та журбу»”

Кураторська година в 104СО: щотижневий фестиваль сміху та приємних історій!

Наша група 104СО спеціальності 016 Спеціальна освіта факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти вже традиційно щотижня збирається на кураторську годину, яка перетворюється на справжній фестиваль сміху, приємних історій і дружнього спілкування! Цього тижня ми знову занурилися у теплу, неформальну атмосферу, де кожен міг поділитися своїми досягненнями, захопленнями і моментами радості зі свого життя.

Продовжити читання “Кураторська година в 104СО: щотижневий фестиваль сміху та приємних історій!”

Молоді вчені ФППОМ: нові ідеї, плани та перспективи на 2024–2025 навчальний рік

25 вересня 2024 року відбулося засідання Ради молодих учених факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв, де гармонійно поєдналися інновації та традиції цього дорадчого органу. Молоді вчені (викладачі та здобувачі) обговорювали актуальні питання розвитку сучасної науки та освіти.

Продовжити читання “Молоді вчені ФППОМ: нові ідеї, плани та перспективи на 2024–2025 навчальний рік”

Від стресу до допомоги: як оволодіти критичними навичками

На факультеті дошкільної, спеціальної та соціальної освіти здобувачі 1 курсу спеціальності 016 Спеціальна освіта групи 104СО долучились до цікавого семінарського заняття в межах ОК «Основи домедичної допомоги та безпеки», яке було присвячене важливим аспектам саморегуляції при наданні першої психологічної та домедичної допомоги.

Продовжити читання “Від стресу до допомоги: як оволодіти критичними навичками”