Подяки нашим та патріотам із Латвії

Вихідні, що минають, запам'ятаються нам надовго. По-перше, це – багато зустрічей, два військових шпиталі, нульові позиції бійців, а по- друге, – це знайомство зі справжніми чоловіками, які приїхали до нас на двох мікроавтобусах аж із Латвії з гуманітарною допомогою від 80 (!) жителів, яким не байдужа доля України. Я ще детальніше напишу про ці зустрічі, а сьогодні тільки хочу подякувати всім добрим людям, які готували передачі волонтерам з Латвії, хто нам допомагав збиратися у ці поїздки. Як завжди, це: підприємець Віталій Байдала, який передав солдатам багато їжі, смачних пиріжків і допомагав нам пригостити наших гостей смачним сніданком у "Бравій страві", Вадим Канаров,  який допоміг нам із консервами, Леонід Подколзін, Тетяна Подумей, Тетяна Татаренкова, Алла Сердюк, Олександр Овсянніков, наші студенти гуманітарно-економічного факультету, Віталій Версман  (допоміг нам купити знеболюючі ліки для шпиталю), Ольга Лукань, Любов Кардаполова, Наталя Іванченко, Ольга Практика, Ольга Войнікова, Саша Романов, Павло Порохня, Олег Зінченко, Сергій Шарай, Микола Тюркеджі, Сергій Неділя і багато людей, які нам завжди допомагають.

ф2 ф1

Окремо хочу подякувати ректору університету, професору Ігорю Богданову за допомогу в поселення наших гостей.

ф3 ф5 ф6 ф7

Ми не зупиняємось! Наступними вихідними вже чекають нас хлопці на передовій…

Анетта Омельченко
НАШІ АТЛАНТИ

Наші – на столичному «Новомедіа»

Уже стала традицією кожного року в Києві наприкінці жовтня чи на  початку листопада проводити масштабну медіа подію під назвою «Новомедіа». Цього року 4-5 листопада в готелі «Турист» зібрались 400 учасників та 30 спікерів через цю подію. Студенти нашого університету не могли оминути такий важливий захід року!

DSC_0003

Цьогорічна тематика форуму – «Ти – персоналізація». Гості, професійні теле-та радіожурналісти, тревел- та фєшн-журналісти, розповідали як важливо бути собою у цій спеціальності, як важливо не втратити своє «Я».

DSC_0076 DSC_0028

Було цікаво та приємно чути як ці професіонали діляться досвідом із початківцями. Кожен із спікерів намагався побільше розповісти про кулуари спеціальності. Вадим Карп’юк (ведучий програми «Свобода слова» на ІСTV) та Тетяна Гончарова (ведуча «Savik Shuster Studio») розповідали як правильно поводитись із політиками, як тримати тему розмови, щоб вона йшла у потрібному русі. Ольга Забіяка (контент-директор «Roompoint») розкрила секрети тревл-журналістики та зробила подарунок усім присутнім, пообіцявши перевірити деякі матеріали починаючих журналістів. Алла Родигіна (fashion-оглядач «Marie Claire») повідала правду  про «дєдівщину» у фєшн-журналістиці та як важко у ній вижити…

DSC_0047 DSC_0055 DSC_0050

Ще до початку заходу команда «Новомедіа» оголосила конкурс авторських медіапроектів в сфері радіо, телебачення, онлайн-медіа та блогінгу. Від БДПУ проектною роботою було Перше студентське бердянське радіо «STUD.fm». Наша робота увійшла у п’ятірку найкращих! Вітаємо творчий колектив радіо!

Новомедіа-форум розкрив завісу майбутньої професії. Відвідавши цю подію, можна було визначитись, у якому спрямуванні прагнуть працювати присутні починаючі журналісти. Практикуючі – дізнатись щось нове та корисне для себе. Всі учасники познайомились із відомими журналістами, почули практичні поради, та надихнулись для подальшої роботи.

Дар’я Калюжна,
студентка БДПУ,
учасниця форуму
Світлини з архіву автора