Про Афганістан – театралізовано…

Сьогодні, 15 листопада, в одній з аудиторій нашого університету студенти-історики ІІІ курсу гуманітарно-економічного факультету разом із доцентом кафедри філософії та всесвітньої історії БДПУ Мариною Антощак провели відкрите заняття на тему «Нова історія Афганістану». На занятті була присутня в якості гості – кандидат історичних наук, доцент Таїсія Захарченко.

3BkgLn7MFTY Bgls1qXWdpo

Студенти зробили історичний екскурс у попередні часи Афганістану та добу нового часу. Завдяки використанню різних методів та прийомів проведення заняття майбутні історики театралізовано розкрили тему заняття, провели паралелі з іншими країнами й узагальнили матеріал та зробили відповідні висновки.

Hr_yVMlEHig N-fVOQn3Pm8 TR17teKr3NU

Марина Миколаївна з цього приводу згодом зазначила: «Студенти –  молодці. На рівні ІІІ курсу самостійно все підготували, використали різні презентаційні методи та засоби: відео, театралізоване дійство, рольову гру, певну атрибутику…».

lohpi33gBgc cJq-nb7YIjo

Своєрідним ідейним натхненником був Олексій Короткий, який запропонував провести заняття саме в такій цікавій формі. Студентам дуже сподобався як процес підготовки, такі сама його реалізація. Всі залишилися задоволеними.

Марія Тохтамиш,
студентка гуманітарно-економічного університету БДПУ  
Світлини автора

Професійне свято логопедів

Традиційним для кафедри прикладної психології та логопедії факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти БДПУ є пізнавальне та веселе проведене святкування Міжнародного Дня логопеда, що відзначається 14 листопада.

IMG_4742 IMG_4760

У рамках свята на факультеті були проведені різноманітні заходи, а саме: конкурс на кращу стіннівку «Я логопед і я цим пишаюсь», презентація відео-чату «Логопед очима дітей» та відеоролик «Чому я обрав професію логопеда». Для студентів різних спеціальностей, викладачів та співробітників університету в 5б корпусі були розвішені листівки із професійними визначеннями та афоризмами про логопеда. На перерві всі бажаючі могли поринути в атмосферу логопедичної казки «Конкуренти логопеда». Приємною несподіванкою для всіх стало відкриття Selfi-стіни «Я ‑ логопед» – всі охочі мали змогу сфотографуватися. Заключною частиною свята було проведення майстер-класу «Виготовлення дидактичного матеріалу», яке ще раз підтвердило, що логопед – це професія творча. Завершилося свято підбиттям підсумків конкурсів і нагородженням учасників грамотами та солодкими подарунками.

IMG_4786 IMG_4804 IMG_4882 IMG_4887

Головне, що своє професійне свято логопеди нашого університету традиційно відзначають у дружній та радісній атмосфері, а студенти щоразу демонструють, що не дарма обрали таку корисну та цікаву професію!

Колектив кафедри прикладної психології та логопедії
Фото з архіву кафедри 

Професор БДПУ Костянтин Баханов – в Уманському ДПУ

  10 листопада на історичному факультеті Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбулася зустріч студентів, учителів загальноосвітніх закладів, викладачів із доктором педагогічних наук, професором Бердянського державного педагогічного університету Костянтином Олексійовичем Бахановим.

Бах1

Основним у предметному полі було питання компетентнісного підходу у навчанні історії. Проте, розмова вийшла далеко за межі означеної проблеми, у векторі якої професор розкрив студентам основні проблеми сучасної історичної освіти;  важливість усвідомлення пріоритетності методики її навчання;  характер змін у  освіті в цілому й історичній, зокрема; ризики і виклики праці учителя-дослідника.  Студенти  мали змогу із розповіді  вибудувати модель професійного становлення відомого українського педагога – від учителя до науковця; використати її  для посилення особистісно-мотиваційного чинника навчання та зразку для професійної реалізації. Окремої уваги надав доповідач значенню предметно-історичних компетентностей та шляхів реалізації  нової  освітньої парадигми.

БАХ2 БАХ3

Обговорення актуальних проблем у загальному колі  стала доброю традицією на факультеті, тому знаному науковцю, методисту в подяку були теплі слова, щирі оплески, побажання нових зустрічей і подальшої співпраці.

«Університетське Слово»
(за матеріалами та світлинами сайту:
http://history.udpu.org.ua/index.php/39-novyny/723-vitaemo-z-otrimannyam-diploma-kandidata-nauk-15 )

Майстер-клас з петриківського розпису

HwROSUgbDkE

9 листопада ц. р. представники волонтерського загону «Крок назустріч» факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти разом із ВНКЦППСПТРI «Академія Ремесел» на базі ДНЗ № 27 «Сонечко» м. Бердянська організували майстер-клас з петриківського розпису, який був приурочений святкуванню Дня писемності та мови. Вихованці та педагоги закладу брали активну участь у майстер-класі та залишились задоволеними результатами такої спільної діяльності. Усі учасники вдячні волонтерам та організаторам свята!

1Kvu5urCC5g jXdzg_55ihs KDVZ4k3cYU4 XVVTCick3G4

Студенти волонтерського загону
«Крок назустріч» ФДССО
На світлинах: цікаві моменти заходу