Відомі біологи Бердянська

Минулого четверга, 27 жовтня, в Бердянському краєзнавчому музеї під керівництвом директора музею, заслуженого працівника культури України Людмили Ноздріної відбувся захід «Відомі біологи Бердянська» з нагоди 110-річчя від дня народження док. біол. наук, професора, селекціонера Пилипа Тетерева та 105 річчя від дня народження док. біол. наук, професора, природодослідника Північного Приазов'я Володимира Портянка.

DSCN1049 DSCN1077

На цей захід було запрошено співробітників БДПУ,  зокрема, учня професора В. П. Портянка –  Олександра Мягченка – канд. хім. наук, еколога, доцента кафедри основ здоров’я, фізичної реабілітації та екології факультету фізичного виховання, голову міжнародного екологічного фонду “Азовське море”, дійсного члена Міжнародної Академії наук екології та безпеки (МАНЕБ); Тетяну Шаповалову – канд. пед. наук, доцента кафедри фізичного виховання факультету фізичного виховання, голову президії міської організації УООП; Віталія Гнатюка – канд. біол. наук, еколога, доцента кафедри основ здоров’я, фізичної реабілітації та екології факультету фізичного виховання, заступника голови Ради молодих учених БДПУ.

Відомі біологи Бердянська

Ведуча заходу – науковий співробітник відділу природи Світлана Дуленко доповіла про життєвий шлях видатних бердянських науковців, їхній внесок у розвиток вітчизняної науки та дослідження Північного Приазов'я.

DSCN1088

Гості заходу, студенти та викладач Бердянського медичного коледжу  Гана Тихонова заслухали виступи запрошених на свято науковців. О. П. Мягченко розповів про свого вчителя і наставника В. П. Портянка, їх співпрацю та колективні дослідження природи Північного Приазов'я. Т. Г. Шаповалова  розповіла про колектив, з яким працював Володимир Пилипович, поділилася спогадами про приїзди Тетерева на Батьківщину. В. В. Гнатюк виступив із привітальним словом від Ради молодих учених БДПУ, підкреслив неоціненний внесок В. П. Портянка та П. К. Тетерева у розвиток науки та важливість подібних заходів, адже вони дозволяють молоді дізнатися про видатних бердянців більше.

Науковці подарували музею кілька примірників власних наукових праць, а також щоденники записів досліджень В. П. Портянка.

Яна Сичікова,
голова РМУ БДПУ, доцент
кафедри професійної освіти
(за матеріалами краєзнавчого музею)

Вперед, до перемоги!

Учора, 1 листопада, завершилися змагання з міні-футболу серед чоловічих команд факультетів БДПУ. Вітаємо з почесним другим місцем команду факультету фізико-математичної освіти, комп’ютерних технологій та трудового навчання!

EGEBuEtTQZc

Ігри проходили на стадіоні «Енергія». Від факультету ФМОКТТН грали дві команди. Хлопці діляться, що було нелегко, адже змагалися вони із достойними та сильними суперниками, але команда ФФМОКТТН-1 на чолі з капітаном Максимом Ребром виборола призове місце!

Нагородами для гравців стали грамота від спортивного клубу та факультету фізичного виховання, солодкий подарунок від профспілкового комітету БДПУ (голова – Віталій Лола).

eDwfWf4iXJI Kl2Kx3QgYD4 F-qd21T-irM

Пишаємося нашими спортсменами, бажаємо успіхів у наступних змаганнях та, звісно ж, тільки блискучих перемог!

«Університетське Слово»
(за матеріалами та світлинами ФФМОКТТН)

Учитись ніколи не пізно

Підвищення кваліфікації керівних та педагогічних кадрів останнім часом стало одним з пріоритетних напрямків освітньої діяльності Бердянського державного педагогічного університету. За  неповний 2016 рік у підготовчому відділенні БДПУ пройшли підвищення кваліфікації майже 300 педагогічних працівників Запорізької та  Донецької областей.

DSCN2458

Ось і зараз, з 1 листопада 125 курсантів розпочали своє навчання за такими напрямами: «Управління навчальним закладом», «Менеджмент і адміністрування»,  «Майстри виробничого навчання», «Керівники гуртків позашкільних навчальних закладів», «Учителі трудового навчання та технологій, української мови та літератури, російської мови та зарубіжної літератури, іноземних мов, початкових класів»,  «Вихователі ДНЗ».

DSCN2453 DSCN2455 DSCN2461

Викладацький склад курсів підвищення кваліфікації дуже потужний (к.пед.н., проф. Василь Крижко, д.п.н., проф. Людмила Коваль, к.пед.н., доц. Сергій Немченко, к.педн., доц. Людмила Даннік, к.пед.н., доц. Ольга Рогозіна, к.пед.н., доц. Ольга Старокожко, к.пед.н., доц. Ірина Шумілова, д.пед.н,.проф. Ірина Глазкова, к.ек.н., доц. Галина Казачковська, д.пед.н., проф. Лариса Казанцева та інші).

Цікаво та невимушено проходять практичні та лекційні заняття (див. світлини).

Людмила Костенко,
завідувач підготовчого відділення
Світлини редакції

Виставкове післяслово

КОСТЕНКО2

Ми вже розповідали про те, що 25-27 жовтня ц. р. в столиці відбулася VIII Міжнародна виставка «Інноватика в сучасній освіті» та IV Міжнародна виставка «World Edu», які проходили в Київському Палаці дітей і юнацтва. За результатами конкурсу  тематичних номінацій наш університет нагороджено медаллю Лауреата І ступеня за роботу  д. пед. н., професора Ірини Глазкової на тему  «Інноваційні підходи до вивчення англійської мови в навчальних закладах».

КОСТЕНКО1

Учора, 1 листопада, завідувач підготовчого відділення БДПУ, Людмила Костенко, яка традиційно організовувала й готувала матеріали для виставки, під час наради в ректора розповіла її учасникам (деканам факультетів і керівникам підрозділів) про нові підходи для визначення переможців, про нюанси в підготовці до наступних подібних столичних виставок (див. світлини).

«Університетське Слово»
Світлини редакції

Вчимося бути медіаграмотними

31 жовтня ц.р. викладачі факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти Катерина Петровська, Анастасія Тургенєва, Ольга Сербова взяли участь в обласному семінарі-тренінгу з медіаграмотності в рамках проекту МК «Співдружність» (керівник проекту: заст. директора ЦДЮТ з НМР м. Бердянська, президент молодіжного клубу «Співдружність» Марина Масютіна). 

IMG_3807 shu_B5ErW2o

Учасники семінару-тренінгу закріпили базові знання у сфері медіа, ознайомилися з різними прийомами маніпуляцій, способами впливу на «масову свідомість», навчилися визначати технології пропаганди в сучасних мас-медіа, отримали інструменти перевірки інформації та критичного мислення.

IMG_3803

Також організатори заходу надали викладачам методичні матеріали, які базуються на інтерактивних методах роботи з молоддю. Це допоможе навчити студентів не підпадати під вплив пропаганди, не стати жертвами маніпуляцій,  які ведуть до паніки, ненависті та різних страхів.

Катерина Петровська, Анастасія Тургенєва,
викладачі кафедри соціальної роботи та інклюзивної освіти
На світлинах: робочі моменти семінару-тренінгу