РМУ У СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ

gmail

Шановні колеги!

Раді повідомити вам, що у Ради молодих учених Бердянського державного педагогічного університету нарешті з’явилася електронна пошта та  сторінки у соціальних мережах:

Change This10111rmubdpu@gmail.com

https://vk.com/club132540868

https://www.facebook.com/rmubdpu/?skip_nax_wizard=true

 

Тож приєднуйтесь до нас! Пропонуйте новини та заходи, розповідайте про події! Чекаємо на Вас!

головна

Ми будемо раді співробітництву!!!

РМУ БДПУ

Участь наших – у міжнародному проекті

Студенти-волонтери навчальної психолого-консультативної лабораторії університету, які навчаються за напрямом підготовки «Практична психологія», з 24 жовтня по 5 листопада ц. р. брали участь у міжнародному проекті «Партисипативне відео», мета якого – підтримка українських громад у зв’язку зі збільшенням внутрішньо-переміщених осіб в Україні.

DSC_0700

До роботи були залучені студенти I курсу: Станіслав Іванов, Денис Гнатюк, Владислав Карацупа , Костянтин Канцедал, які змогли практично опанувати методом психології (брали інтерв’ю у переміщених осіб, проводили з ними бесіди), переконалися в необхідності обраної ними професії. Також були задіяні старшокурсники – Дарина Кулиничева, Артем Воробйов, Владислав Куц, котрим вдалося вдосконалити комунікативні навички, навички роботи в групі.

PV Berdyansk-47

Організатором проекту виступало Німецьке товариство міжнародного співробітництва «Deutsсhe Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit», а його виконавцями була американська організація InsightShare, яку представляли Марлін Бовенмарс та Джейкоб Редман (тренери). В рамках проекту пройшли воркшопи по створенню відеопродуктів, які можуть бути інструментом соціальної інтеграції та діалогу між внутрішньо переселеними особами та громадою.

PV Berdyansk-58 PV Berdyansk-54

Результатом проведеної роботи студентами став створений ними відеоролик  про особливості різних сфер життя переселенців Бердянська. По завершенню всі учасники проекту отримали сертифікати.

«Університетське Слово»
(за матеріалами та світлинами лабораторії)

Тримовна рубрика сайту з матеріалами про участь БДПУ в проекті QUAERE

eresmusЗ осені 2016 р. на головній сторінці сайту БДПУ розміщено логотип проекту ЕРАЗМУС+ «Quality Assurance System in Ukraine: Development on the Base of ENQA Standards and Guidelines» (QUAERE).

На сайті НДІ Історичної урбаністики (БДПУ) діє рубрика проекту QUAERE. Рубрика, як і в цілому сайт, має рівноцінні україномовну (http://ri-urbanhistory.org.ua/erazmus-home), англомовну (http://ri-urbanhistory.org.ua/en/erazmus-home) та російськомовну (http://ri-urbanhistory.org.ua/ru/erazmus-home) версії.

Діють підрубрики «Про проект», «Партнери по проекту», «Робоча група  проекту від БДПУ», «Документація», «Зустрічі», «ЗМІ про участь БДПУ у проекті», «Офіційний сайт проекту», «QUAERE у facebook», «Контакти».

Наразі останнім оновленням рубрики стали фотографії робочої зустрічі членів консорціуму проекту ЕРАЗМУС+ у Чернівцях (http://ri-urbanhistory.org.ua/erazmus-meetings/421-erazmus-chernivtsi-102016).

Ігор Лиман,
координатор міжнародної діяльності БДПУ

Право на гендерну рівність

3 листопада ц. р. студенти 403 групи спеціальності «соціальна педагогіка» на чолі з завідуючою кафедри Катериною Петровською організували відео-лекторій на тему «Гендерна рівність».

Проблема гендерної рівності активно досліджується науковцями і є актуальною у сучасному суспільстві, проте студентів зацікавило власне міні дослідження стану проблеми рівності чоловіків і жінок у своєму мікроколективі.

b82CdKclQTo

Майбутні соціальні педагоги вирішили шляхом організації інтерактивного заходу перевірити на практиці дієвість сучасного міжнародного і українського законодавства про забезпечення рівних прав та можливостей чоловіків і жінок, а також проаналізувати ставлення студентів різної статі до проблеми.

У ході проведення відео лекторію були продемонстровані відеоролики на різну гендерну тематику, а також змодельовані ситуації, що зачіпають проблеми прав та обов’язків представників різної статі, стереотипи, з якими стикаються чоловіки і жінки у повсякденному житті.

d7dwgsgLCN0 r31_66HnOWU

Результатом відео-лекторію стала цікава дискусія студентів різної гендерної приналежності про те, як вони розуміють проблеми і стереотипи щодо гендеру, і чи готові вони змінювати свої уявлення про ролі чоловіків і жінок, що існують у суспільстві.

Анастасія Попова,
асистент кафедри соціальної роботи та інклюзивної освіти
На світлинах цікаві моменти відео-лекторію