Чарував зорепад талантів

Минулої п`ятниці, 25 листопада, в БДПУ відбувся 7-й Регіональний конкурс обдарованої молоді в галузі вокального та інструментального мистецтва «Азовський зорепад», організований кафедрою музичного виховання (зав. кафедри – к. пед. Н., доцент Дубінець І. В.) за  підтримки факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв (декан – д. пед. н., професор Коваль Л. В.).  Мета конкурсу – виявлення обдарованої молоді в галузі вокального та інструментального мистецтва, розкриття творчої індивідуальності та виконавської майстерності учасників; професійна спрямованість молоді щодо майбутньої професії педагога-музиканта.

lmwnr7-Wrdg AUpzezXrq5E

Після відбіркового туру (19 листопада) до участі у фіналі було допущено 13 учасників у номінації «Вокальне мистецтво» та 5 учасників у номінації «Інструментальне мистецтво». Це – учні 10-х та 11-х класів загальноосвітніх шкіл Бердянська, Бердянського району та інших районів Запорізької області. Усі вони мріють стати професійними педагогами-музикантами та вступити наступного року до нашого вишу на спеціальність «Музичне мистецтво».   Серед учасників конкурсу були й вокалісти-початківці, і вже досвідчені музиканти – дипломанти та лауреати багатьох всеукраїнських та міжнародних фестивалів і конкурсів. Але поєднувало усіх конкурсантів любов до музики та велике бажання перемогти й у недалекому майбутньому стати студентами нашого університету.

Fcpw9F9pA8c -Ib5css36uM

За результатами запеклого змагання журі визначило лауреатів конкурсу. Ними стали: Дядюн Валерія (диплом лауреата ІІІ ступеня), Кисельова Ірина (диплом лауреата ІІІ ступеня), Сорокотяга Катерина (диплом лауреата ІІ ступеня), Кікоть Максим (диплом лауреата ІІ ступеня), Ткачук Карина (диплом лауреата І ступеня), Тількі Катерина (диплом лауреата І ступеня), Шевченко Тетяна (диплом лауреата І ступеня), Кальцев Ігор (диплом лауреата І ступеня), Чередниченко Анастасія (диплом лауреата І ступеня). У номінації «Інструментальне мистецтво» переможцями стали Грипась Валентин (диплом лауреата ІІІ ступеня) та Чупрій Катерина  (диплом лауреата ІІ ступеня), Вакасова Карина  (диплом лауреата І ступеня), Любенчук Микита  (диплом лауреата І ступеня).

7OZmAArmxas TMiUUZELlkY WiYROzyT460 YAKPn3KgYcU

Конкурс, що став вже традиційним, довів свою значимість та ефективність, як нова форма профорієнтаційної роботи, що започаткувала кафедра музичного виховання. Будучи масовим заходом, конкурс одночасно збирає велику кількість учнів, які вирішили пов’язати своє життя з музичним мистецтвом та професією педагога-музиканта. А викладачі мають можливість заздалегідь познайомитися з майбутніми абітурієнтами, оцінити рівень їх музичних здібностей та допомогти професійними консультаціями щодо складання вступного творчого конкурсу.

Бажаємо нашим майбутнім абітурієнтам творчої наснаги та успішного складання зовнішнього незалежного тестування, а двері Факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв завжди відкриті для тих, кому не байдужі мистецтво та творчість.

Вікторія Григор’єва,
к. пед. н., доцент кафедри
музичного виховання БДПУ
Світлини з архіву кафедри

Знову возили солдатам тепло…

Університетські «нашоатлантівці» на чолі з невтомною Анеттою Омельченко знову їздили провідати наших хлопців-фронтовиків. Анетта Іванівна розповідає: «Чим далі в Донецьку область, тим холодніше. Місцями вже лежить сніг, дороги покриті крижаною кіркою і хтозна, що під тією кіркою… Зустрічаються дороги, де грязюка разом зі снігом і важко глибину виміряти, тому дорога стає довшою і хтозна як буде , коли повністю випаде сніг, чи можна буде до них проїхати.

 ф1 ф3 ф2 ф4

Як завжди, повезли солдатам теплі речі, маскувальні сітки, миючі засоби, овочі, домашні пиріжки і ще перевезли передачу з однієї бригади в іншу. Дякую усім, хто нам допомагає, дякую, Вам, небайдужі люди. Завдяки грошовій допомозі Тетяни Подумей, Олександра Овсяннікова, Степаненко Тетяни, Кашерової Олени, Вербички Олени, Власової Інни, Шугач Олександра, Кіріліус Валентини, Шараю Сергію, Фуклевій Наталії, сім'ї Фролових ми змогли купили піну на бліндажі, флісові рукавички, ковбасні вироби, сир, овочі, яблука та ін. Дякували хлопці й за сухарики Галині Анєнковій і за передачу Людмилі Афанасенковій, печиво, чай Павлу Кузнецову, дівчатам за маскувальні сітки, смачні пироги та різні смаколики мамі Жені Глушкіна, пиріжки та смачні сухі борщі Наталіі Іванченко, сухі борщі Любові Кардаполовій, малюнки й різні патріотичні вироби Олесю Шевченку, лимони та печиво батькам Олеся – Андрію та Олені. Ми відвезли ковдри, що були у нас, светри, бо зима  вже на горизонті.

ф5 ф6 ф7 ф8

Може у когось вдома завалялись теплі светри чи ковдри, або хтось забажає придбати теплі шкарпетки чи рукавички, чай, каву або деякі  солодощі, звертайтеся та приходьте до нас»…

Ми завжди Вас чекаємо!

НАШІ АТЛАНТИ

Призові «джерела енергії» Альони Дяденчук

Міністерство освіти і науки України разом із Національним авіаційним університетом, Навчально-науковим Інститутом екологічної безпеки, Українським науково-дослідним та навчальним центром хіммотології та сертифікації паливно-мастильних матеріалів і технічних рідин та Спілкою хіммотологів проведели ІІ Всеукраїнський конкурс «Молодь і прогрес у раціональному природокористуванні – 2016».

20161123160214_Д

16 листопада ц. р. в Національному авіаційному університеті конкурсна комісія на підсумковому засіданні розглянула результати рецензування конкурсних робіт. Усього в конкурсі взяли участь представники 24 навчальних закладів.

Робота «Приладові структури на основі нанопоруватих структур» співробітниці науково-дослідного сектору БДПУ Альони Дяденчук  під керівництвом доктора фізико-математичних наук, професора, завідувача кафедри фізики та методики викладання фізики БДПУ Валерія Кідалова зайняла ІІІ місце в номінації «Відновлювані джерела енергії та енергоефективність».

Вітаємо!

«Університетське Слово»
(за матеріалами професора В. Кідалова)
На світлині: професор Валерій Кідалов і Альона Дяденчук

 

Стартувала акція «16 днів проти насильства»

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка  підтримується міжнародною спільнотою. Серед важливих дат кампанії – Всесвітній день боротьби зі СНІДом, Міжнародний день боротьби з рабством, Міжнародний день волонтера, Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями, Міжнародний день прав людини. Майже кожен день у цей період означений фактами й аргументами стосовно того, що будь-які форми насильства (у громадській чи приватній сферах) є порушенням прав людини.

2511

Звичайно ж, викладачі та студенти БДПУ не залишилися осторонь таких гостро-актуальних проблем суспільства.  25 листопада, у Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства проти жінок, за ініціативи студентів 3 курсу факультету фізико-математичної, комп’ютерної та технологічної освіти Ярослави та Анатолія Іванових в конференц залі університету відбувся семінар з теми «16 днів проти насильства».

oK0l2LCoQWA ebkyxvhsSTc

З цікавими доповідями виступали як викладачі та студенти університету, так і запрошені гості та фахівці. Доцент кафедри правознавства Володимир Мирошниченко докладно розкрив тему прав людини в міжнародному контексті; відповідальна за виховну роботу в БДПУ Анетта Омельченко розповіла про ґендерну ситуацію в Україні; студент факультету ДССО Євгеній Шалупня підготував матеріал про види і заходи профілактики насильства в сім’ї; учень 11 класу Бердянського муніципального ліцею Арсеній Биков висвітлив питання ґендерної нерівності в сім’ї.

Kz5h2aNHMA8 pgwP34N-x8g RXKemAjdwNs trUqL5XoW6k

Запрошений юрист Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Дмитро Погорелий  розповів про правові основи попередження насильства, куди звертатися по допомогу, якщо людина стала жертвою жорстокого поводження, а також поділився корисними роздатковими матеріалами з теми. А юрист гуманітарної фундації «Helper.ua» Наталія Щолокова розкрила законодавчу сторону проблеми та розказала слухачам про відповідальність, яка загрожує за вчинення насильства. Із заключним словом виступив Анатолій Іванов, студент ФМКТО та директор гуманітарної фундації «Helper.ua».

uegJbKJyp2I W4Pjf2M-E9g Wl4MGE9uy14 yaBkaBzcBQU

На жаль, проблема домашнього та ґендерного насильства залишається актуальною для українського суспільства, де досі відкрито говорити на цю болючу тему та визнавати її існування непросто. Тільки протягом останнього часу  теми  насильства  у родині стали предметом публічного обговорення. Але для того, щоб перемогти реальне зло, його треба зазнати, відкрито обговорити проблему та шукати шляхи вирішення.  Боротися з насиллям просто необхідно для нормального повноцінного життя.

Ольга Щетиніна,
заступник декана з виховної роботи  ФМКТО
Світлини Анатолія Іванова