Багатообіцяюча зустріч

Голова Ради молодих учених БДПУ, доцент Яна Сичікова відвідала Національний університет цивільного захисту України. Під час відрядження відбулася зустріч із представниками РМУ НУЦЗУ, зокрема із заступником голови Наталією Дейнеко та членом Ради Олександром Кондратенком (див. світлини).

2(1)

Під час зустрічі було обговорено питання  взаємодії двох Рад. Представники вишів обмінялися досвідом та розповіли про особливості функціонування цього громадського органу.

Не дивлячись на те, що наша Рада розпочала свою роботу зовсім недавно, нашим було чим похвалитися – розробленою символікою, рядом проведених заходів, широкими планами на наступний рік.

1

Було прийнято рішення співпрацювати у напрямку розвитку наукових досліджень та популяризації української науки. Яна Сичікова запросила молодих учених НУЦЗУ взяти участь у конференції молодих учених БДПУ, що відбудеться у квітні 2017 року.

Наталя Дейнеко повідомила, що вони теж планують проведення молодіжної конференції, на яку запрошують всіх молодих учених нашого вишу.

Тож сподіваємося на плідну співпрацю та бажаємо Всім молодим ученим творчої наснаги.

Сергій Онищенко,
голова Ради молодих учених
факультету ФМКТО БДПУ

 

Серйозний крок на шляху до реалізації проекту

У рамках виконання молодіжного наукового проекту «Наноструктуровані напівпровідники для енергоефективних екологічно безпечних технологій, що підвищують рівень енергозбереження екологічної безпеки урбосистеми» 22 листопада ц. р. в Національному університеті цивільного захисту України відбувся міжвузівський науково-практичний форум «Сучасні тенденції розвитку у сфері забезпечення техногенно-екологічної безпеки». Форум відбувся за ініціативи керівника наукового проекту Яни Сичікової.

3 5

Організаторами та учасниками форуму стали представники Бердянського державного педагогічного університету та науково-педагогічні працівники і ад’юнкти Національного університету цивільного захисту України. 

Із доповідями виступили: керівник проекту кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри професійної освіти БДПУ Яна Сичікова; виконавці проекту провідні наукові співробітники доценти кафедри прикладної механіки НУЦЗУ Наталя Дейнеко та Олександр Кондратенко, фахівець першої категорії, студент 5-го курсу факультету фізико-математичної, комп’ютерної та технологічної освіти БДПУ Сергій Ковачов.

Крім того, на форумі було заслухано доповіді доцентів кафедри прикладної механіки НУЦЗУ Ігоря Міщенка, Володимира Колоскова та інших.

6 7 8 9

Завідувач кафедри прикладної механіки НУЦЗУ, доктор технічних наук, професор Сергій Вамболь координував роботу форуму. Він окреслив перспективи розвитку ідей проекту та дав важливі поради щодо реалізації наукової роботи. З вітальним словом до учасників форуму звернулася доктор технічних наук, професор кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки НУЦЗУ Віола Вамболь. Вона наголосила на важливості таких фундаментальних досліджень для розбудови нашої країни та побажала виконавцям проекту молодих учених подальших творчих та наукових успіхів.

Під час форуму обговорювались питання підвищення рівня енергоефективності та забезпечення екологічної безпеки урбосистем України при використанні інноваційних технологій і новітніх матеріалів. Виконавці проекту обговорили результати виконання першого етапу та спланували напрями наукових досліджень на наступний рік. 

4

Проведення такого роду форумів є серйозним кроком на шляху до реалізації проекту, адже саме публічне та колективне обговорення результатів дозволяє всебічно поглянути на поставлені задачі та окреслити вектори розвитку.

Форум мав успіх серед вітчизняних науковців. Інформація про цей захід швидко поширилася серед українських ЗМІ та в інтернеті.

Зокрема, про форум можна прочитати на сайті Науково-освітнього порталу Державної служби України з надзвичайних ситуацій (http://www.edu-mns.org.ua/ukr/news/?id=6977&edu=1), на сайті Національного університету цивільного захисту України ( http://nuczu.edu.ua/ukr/news/?id=5383 ) та у соціальних мережах. 

«Університетське Слово»
(за матеріалами та світлинами голови РМУ БДПУ,
керівника проекту, доцента кафедри професійної освіти БДПУ
Яни Сичікової)

“Шлях від студента до професіонала” –

під такою назвою стартував маштабний профорієнтаційний проект, ініційований студрадою гуманітарно-економічного факультету.  Починаючи з 16 листопада, викладачі та студенти факультету провели низку цікавих профорієнтаційних заходів. До стін нашого університету було запрошено фахівців за всіма спеціальностями, яким навчають на гуманітарно-економічному факультеті. До нас завітали наші колишні випускники, а нині – фахівці своєї справи, які поділились з нашими студентами та гостями власними секретами успіху: члени адвокатського бюро "Світлани Линник", власники туристичної фірми "Темеринда", доктор історичних наук, профессор Ігор Лиман, кандидат економічних наук, доцент Олена Балабанова. Ми не залишили осторонь майбутніх абітурієнтів, які лише обирають з чого почати свій шлях – учнів випускних класів ЗОШ №2 та ЗОШ №11.

Профориентаци 1 Профор 2 Профориент 3 Профориент 4

Як відомо, всі ми навчаємось для того, щоб у майбутньому бути кращими у своїй справі. Нас із першого курсу навчають тій спеціальності, яку ми самі собі обрали. Кожному доведеться пройти свій нелегкий шлях кар'єрними сходинками. І від кого, як не від професіоналів своєї справи, можна почути найдієвіші поради на початку свого шляху. Ми плануємо не зупинятись на досягнутому та запрошувати й надалі наших колишніх випускників на такі зустрічі, щоби студенти нашого факультету могли впевнитись у правильності вибору своєї професії, а школярі не мали сумнівів, яку професію обирати.

Артем Бойко,
студент гуманітарно-економічного факультету
Світлини з архіву факультету

Вітання зі стажування

З 19 по 25 листопада ц.р. доценти кафедри прикладної психології та логопедії факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти БДПУ Ганна Лопатіна, Ольга Сербова та Наталя Цибуляк взяли участь у проекті «Інструменти підтримки мобільності науковців у фінансовій перспективі ЄС на 2014-2020 роки», організаторами якого стали Фундація Central European Academy Studies and Certifacation (CEASC), Польща у співпраці з вищою школою оздоровчої освіти і суспільних наук (WSEZiNS), у місті Лодзь, Республіка Польща.

15203261_1613385375630516_5537646916612122959_n

У рамках цього проекту викладачі отримали теоретичні знання та практичні навички з таких тем: трирівнева система вищої освіти та кваліфікаційні рівні європейського освітнього простору, їх порівняльний аналіз з українськими відповідниками; рівні та засади визнання українських освітніх документів у європейському освітньому просторі; проектний підхід в організації навчального процесу в європейських університетах; формування навчальних планів із застосуванням проектного підходу; академічна мобільність студентів та науковців через використання спеціалізованих фондів ЄС; робота над власними обмінними навчальними та дослідницькими проектами, фінансованими з джерел ЄС.

20161124_122808 (1)

Під час навчальних сесій набули безцінний досвід та гідно представили наш університет. Завдяки злагодженій роботі команди організаторів встигли все, навіть, відвідати екскурсії та побачити чудові краєвиди одного з найбільших міст Польщі – міста чотирьох культур – Лодзь.

По завершенні стажування отримали сертифікати та величезне задоволення від спілкування з колегами з різних ВНЗ України.

«Університетське Слово»
Світлини з архіву кафедри
прикладної психології та логопедії ФДССО