Масштабні ремонти, вільний Wi-Fi, вдала вступна кампанія: редакція УС в гостях у ректора БДПУ

– Вітаємо з початком нового навчального року. Цього року він стартував у дещо незвичному форматі. Що нас очікує далі?

– Насамперед потрібно зауважити, що цьогорічна вступна кампанія була абсолютно іншою, ніж зазвичай: через карантинні обмеження ми були позбавлені можливості безпосереднього спілкування з потенційними студентами. Фактично вся профорієнтаційна робота проводилась онлайн в інтернеті. Ми опанували таргетовану рекламу в Facebook та Instagram, яка дала очікувані позитивні результати.

Продовжити читання “Масштабні ремонти, вільний Wi-Fi, вдала вступна кампанія: редакція УС в гостях у ректора БДПУ”

Робоча зустріч стейкхолдерів на кафедрі біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації Бердянського державного педагогічного університету

8 жовтня 2020 року відбулося чергове засідання стейкхолдерів освітньо-професійних програм «Біологія та здоров’я людини. Фізична реабілітація», «Здоров’я людини. Фізична реабілітація») Бердянського державного педагогічного університету.

На засіданні були присутні керівники закладів загальної середньої освіти:

Продовжити читання “Робоча зустріч стейкхолдерів на кафедрі біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації Бердянського державного педагогічного університету”

Передаючи свій досвід: майстер-клас з сучасної хореографії від випускника спеціальності «Хореографія» Олега Бєрєснєва

8 жовтня на базі кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін (відділення хореографії) відбувся майстер-клас з сучасних напрямків хореографії (Vogue),  який проводив наш випускник, а зараз артист балету, постановник шоу-програм за кордоном, менеджер з набору артистів  Олег Бєрєснєв.

Продовжити читання “Передаючи свій досвід: майстер-клас з сучасної хореографії від випускника спеціальності «Хореографія» Олега Бєрєснєва”

До свята величі Першого вчителя

Напередодні Дня працівників сфери освіти неможливо було залишити поза увагою на факультеті психолого-педагогічної освіти та мистецтв проблему формування особистості вчителя початкової школи. Саме тому 1 жовтня ц. р. було проведено виховний захід «Мій ідеал Першого вчителя» в 21ПО гр. (кураторка – старша викладачка катедри початкової освіти Марина Нестренко).

Продовжити читання “До свята величі Першого вчителя”

Правники-новобранці відсвяткували День юриста

8 жовтня щорічно відзначається День юриста України. Бердянський державний педагогічний університет не був винятком і долучився до святкування.

Продовжити читання “Правники-новобранці відсвяткували День юриста”

«Звіяні вітром»: навчальні проєкти у вивченні зарубіжних бестселерів

Сучасні філологи мають бути ознайомлені з усіма аспектами літературного процесу, у тому числі і з популярними жанрами: детективами, пригодницькими історіями, фантастикою і фентезі. Студенти 4 курсу факультету філології та соціальних комунікацій у цьому семестрі вивчають вибіркову дисципліну «Бестселери ХХ-ХХІ століття» (викладач – професорка кафедри української та зарубіжної літератури і порівняльного літературознавства С.О.Філоненко), де розглядається феномен популярності в літературі, способи промоції на книжковому ринку, постаті письменників-зірок, твори, які користувалися і користуються успіхом у масової аудиторії. Зацікавлення викликають твори Агати Крісті, Яна Флемінга, Дена Брауна, Едгара Берроуза, Лорен Вайсбергер та Маргарет Мітчелл. Один із найвідоміших американських бестселерів ХХ століття – епопея «Звіяні вітром», за якою була знята відома голлівудська «оскарівська» екранізація. На практичному занятті про цей твір Маргарет Мітчелл студенти міркували про секрети його популярності, про «південний міф» в літературі США, про розкриття теми афроамериканців, про жанрові складові роману: історичну, мелодраматичну, воєнну.

Продовжити читання “«Звіяні вітром»: навчальні проєкти у вивченні зарубіжних бестселерів”