Актуальні тенденції сучасних наукових досліджень в біології

Викладачі кафедри біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації БДПУ залучають роботодавців до організації та реалізації освітнього процесу, тісно співпрацюють з вчителями біології, екології, основ здоров’я. У ході робочої зустрічі розглянуто питання сучасного стану підготовки вчителів біології, основ здоров’я, вчителів-реабілітологів, вдосконалення якості освітньо-професійних програм «Біологія та здоров’я людини. Фізична реабілітація», «Здоров’я людини. Фізична реабілітація», окреслено перспективи співпраці на майбутнє.

Продовжити читання “Актуальні тенденції сучасних наукових досліджень в біології”

Запрошення на лекцію Університету імені Масарика (м. Брно, Чехія) «Якість освіти починається на кафедрі»

Як вже повідомлялось чесько-український проєкт за участі БДПУ «Зміни педагогічних факультетів та університетів у ХХІ столітті» перейшов у формат онлайн.

Курс цього проєкту почнеться в четвер лекцією представників Університету імені Масарика (Чехія) для групи, яка займається темою якості освіти та оцінки якості у середовищі вищих шкіл.

Продовжити читання “Запрошення на лекцію Університету імені Масарика (м. Брно, Чехія) «Якість освіти починається на кафедрі»”

Коли музика розкриває своє обличчя

Фахівцю у галузі музичної освіти важливо не лише любити музику та емоційно її сприймати, але й, дивлячись глибше, розуміти, як окремі музичні звуки, поєднуючись у поступовому чи одночасному звучанні, перетворюються на різні елементи музичної мови.

Продовжити читання “Коли музика розкриває своє обличчя”

Немає перешкод для тих, хто прагне розвиватися

Складна епідеміологічна ситуація в світі не є суттєвою перепоною для викладачів, які мають на меті вивчати європейський досвід з професійної підготовки фахівців різного профілю. Так, професорка катедри початкової освіти Людмила Коваль і старша викладачка Марина Нестеренко завершили дистанційне науково-педагогічне стажування «Едукація та індивідуалізація в закладах освіти» (досвід Wyższa SzkołaTechniczna w Katowicach) в м. Катовіце, Республіка Польща, яке тривало з 15 січня по 26 вересня 2020 р.

Продовжити читання “Немає перешкод для тих, хто прагне розвиватися”

Творчий проєкт «Єдина Україна» очима студентів-хореографів до Дня захисника України

Однією з компетентностей, яких набувають здобувачі першого рівня вищої освіти за ОПП «Середня освіта (Хореографія). Фітнес», є вміння працювати в команді. Тому в рамках дисципліни «Мистецтво балетмейстера» студенти 4 курсу мали створити творчий колективний проєкт. Здобувачі не вагаючись запропонували провести захід у парковій зоні БДПУ та присвятити його Дню захисника України. За підтримки та вдалих порад викладача дисципліни, завідувачки кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін, доцентки Олени Мартиненко все було підготовлено на вищому рівні.

Продовжити читання “Творчий проєкт «Єдина Україна» очима студентів-хореографів до Дня захисника України”

Наукова діяльність здобувачів вищої освіти освітньо-професійної програми «Біологія та здоров’я людини. Фізична реабілітація»

Науково-дослідна діяльність здобувачів вищої освіти є одним із найважливіших засобів підвищення якості підготовки майбутніх вчителів біології, основ здоров’я, вчителів-реабілітологів, здатних творчо використовувати в практичній діяльності новітні наукові досягнення. Здобувачі вищої освіти освітньо-професійної програми «Біологія та здоров’я людини. Фізична реабілітація» БДПУ Катерина Бабенко та Дар’я Цуканова взяли участь у I Міжнародній науково-практичній конференції «Science And Education: Problems, Prospects And Innovations» яка відбувалась 7–9 жовтня 2020 року у м. Кіото (Японія).

Продовжити читання “Наукова діяльність здобувачів вищої освіти освітньо-професійної програми «Біологія та здоров’я людини. Фізична реабілітація»”