Навіть найменша практика набагато цінніша за будь-яку теорію

З 18 жовтня по 27 листопада здобувачі вищої освіти 4 курсу спеціальності 061 Журналістика Бердянського державного педагогічного університету проходять газетно-журнальну виробничу практику, яка забезпечує поєднання теоретичної підготовки майбутніх фахівців з їх практичною діяльністю у засобах масової інформації, сприяє формуванню творчого ставлення до своєї діяльності, визначає ступінь його професійної здатності й напрям журналістської спеціалізації.

Продовжити читання “Навіть найменша практика набагато цінніша за будь-яку теорію”

Кожен день – це день відповідальних дій

Починаючи з 2021 року, 19 жовтня відзначатиметься День відповідальності людини – державне свято України, яке було запроваджено постановою Верховної Ради України від 16.07.2021. У цей день також вшановується пам’ять видатного українця Богдана Гаврилишина (19.10.1926 – 24.10.2016), який є автором «Декларації відповідальності людини». Метою відзначення є якісне перетворення українського суспільства у контексті розуміння та підвищення рівня відповідальності, а також вшанування пам’яті великого українця.

Продовжити читання “Кожен день – це день відповідальних дій”

Модернізація педагогічних університетів

13 та 14 жовтня викладачі нашого університету Лариса Горбатюк, Наталя Кравченко, Наталя Цибуляк, Юрій Федорик опановували фахову програму в Університеті імені Томаша Баті (Злін, Чеська Республіка). Основна увага цього етапу освітньої поїздки до Чеської Республіки у межах проєкту «Зміни педагогічних факультетів та університетів у 21 столітті» зосереджувалася на ознайомленні з новітніми підходами до організації освітнього процесу в закладах вищої освіти на прикладі діяльності факультету гуманітарних студій Університету імені Томаша Баті. Змістовними та цікавими були доповіді:

Продовжити читання “Модернізація педагогічних університетів”