Наші студентки – на загальноміському заході

Сьогодні, 10 березня, в Центрі дитячо-юнацької творчості (ЦДЮТ) відбувся загальноміський захід, присвячений Міжнародному жіночому Дню 8 березня, – «Роль жінки в сучасному суспільстві», організаторами якого виступали відділ сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Бердянської міської ради та громадська організація «Сяйво надії».

IMG_20170310_132432 IMG_20170310_113411

Мета проведення зустрічі – зміцнення впливу та ролі жінки у реформуванні українського суспільства, розвитку активної життєвої позиції, лідерства у різноманітних сферах діяльності – культури, освіти, підприємництва, медицини, туризму, благодійності та інших галузях.

Участь у святковому заході брали студенти вищих та середньо-спеціальних навчальних закладів міста. Бердянський державний педагогічний університет представляла команда з 6 студенток факультету фізико-математичної, комп’ютерної та технологічної освіти та їх вболівальники з 1 курсу. 

IMG_20170310_150723

Запрошені гості – відомі успішні жінки Бердянська – розповідали про свій життєвий шлях та формулу успіху, яка допомагає досягати поставлених цілей. Це заступник міського голови Ю. Дойнова, директор КДЮТ «Зоряний» С. Дрьяньова, голова МГ «Переселенці та громади разом» Н. Ярошенко, директор навчального центру «Cool English» Т. Шепель та інші. Цікавим та корисним для дівчат став виступ психолога О. Багмут, яка поділилася секретами самопізнання, жіночності та впевненості у собі.

Завершальним етапом став брейн-ринг на тему «Видатні жінки історії» та обговорення в групах ролі жінки в сучасному суспільстві з гостями заходу. Всі учасники були нагороджені подяками та призами від організаторів.

«Університетське Слово»
(за матеріалами та світлинами Ольги Щетиніної)

Геній тримає над нами небо

IMG_1146

І знову бібліотекарі БДПУ зустрічали гостей в своїй Літературній вітальні. Ця зустріч за темою: «Геній тримає над нами небо» була присвячена Дню народження Тараса Григоровича Шевченка – славетного сина українського народу.

IMG_1128 IMG_1140

Цікава програма дійства, на яке запрошувались всі бажаючі, нікого не залишила байдужими, бо ведучу, та господарку Літературної вітальні, Ірину Філон, завідуючу відділом обслуговування, доповнив прекрасний виступ доктора філологічних наук, професора Ольги Новик, декламування студентами віршів Василя Стуса, Ліни Костенко, Миколи Руденка, присвячених Великому Кобзарю.

IMG_1134

Галина Потапенко, провідний бібліотекар, презентувала фрагменти з документальних фільмів щодо Шевченківського генія.

Виставка з книг та періодичних видань доповнила тему новими інформаційними знахідками, в яких Тарас Шевченко постає людиною, яка завжди боролася за свої переконання, за право носити горде ім’я – українець.

Тетяна Шилова,
бібліотекар 1 категорії
Світлини з архіву бібліотеки

Згадуючи Кобзаря…

Учора, 9 березня, вся світова громадськість відзначила 203-річчя від дня народження нашого, українського поета, творця, мислителя, пророка Тараса Григоровича Шевченка. Не оминула ця подія й стін нашого університету. Студенти гуманітарно-економічного факультету організували і провели літературний вечір, присвячений творчості Кобзаря, в черговий раз показавши, що літературна спадщина письменника не забута, а продовжує запалювати любов до України в серцях сучасного молоді!

VeHV4IQtVy4 EKxYcO_yuWc

На вечорі студенти читані вірші поета, звучала музика, пісня "Калина". Студенти також отримали можливість переглянути короткометражний  фільм про життя Тараса Шевченка. Цікавим моментом заходу стала розповідь про особисте життя поета, зокрема, про роль жінок на різних етапах його життєвого шляху, адже  саме вони давали йому наснаги для написання багатьох  літературних шедеврів, які донині продовжують займати гідне місце в українській та світовій літературі.

LffXLGA4CWA vondBIWJPIA

"Досить було однієї людини, щоб урятувати цілу націю…", – писав про поета Остап Вишня. А й справді, згадуючи чи обговорюючи життя та творчість Шевченка, ми замислюємося не тільки над минувшиною, але й говоримо, глибоко роздумуємо над нашим, таким тривожним, таким жорстоким сьогоденням… Адже творчість Шевченка така ж невмируща як і його постать. Шануймо та знаймо нашу безцінну історичну спадщину , бо без минулого немає майбутнього!

Олена Стойловська,
студентка ГЕФ
Світлини Марії Нікіші