Для них читання – радість!

Сьогодні, 28 березня, в дитячій бібліотеці-філії №9 (завідуюча – О. С. Божко) проходив відкритий конкурс дитячого читання «Кращий читач Бердянська – 2017»  у вигляді творчого змагання дітей міста в рамках обласного читацького марафону «Книжковий Всесвіт дитинства» під девізом «Хай читання буде в радість».

Ф1 Ф2 Ф3 Ф4

Мета конкурсу – заохочення дітей до систематичного читання, виявлення читацьких уподобань та пріоритетів, популяризація найкращої української та світової літератури для дітей, вироблення в учнів навичок самостійної роботи з книгами.  

Ф5 Ф6 Ф7 Ф8

Учасники конкурсу – найталановитіші юні читачі нашого міста, які представляли бібліотеки Бердянської централізованої бібліотечної системи.

Відрадно, що членами журі, окрім завідуючої сектором юнацького абонементу Центральної бібліотеки Бердянська Тетяни Тушиної, були наші, університетські: кандидат філологічних наук, доцент кафедри іноземних мов і методики викладання БДПУ Богдана Салюк, старший викладач кафедри української літератури та компаративістики БДПУ Ольга Харіна та журналіст, член Національної спілки журналістів України, редактор газети БДПУ «Університетське Слово» Степан Герилів.

Ф12 Ф9 Ф10 Ф11

Учасники конкурсу розповідали про себе,  змагалися під час завдання «Захист улюбленої книги». Критерії оцінювання: мотивація та обґрунтованість вибору твору для презентації; креативність подання матеріалу; артистизм; культура та зв'язність мовлення.

Член журі Степан Герилів разом із меценатом свята – керівником громадської організації «Пролісок» Іваном Харченком оголошували переможців,  нагороджували їх та учасників конкурсу дипломами, грамотами, цінними подарунками (див. світлини). Першість у змаганні виборола п`ятикласниця Бердянської гімназії №3 (бібліотека № 4) Ганна Єрьоменко, друге місце – семикласник ЗОШ № 11 Святослав Іванов (бібліотека № 10), третє – шестикласниця ЗОШ № 2 Дар’я Чепрасова (бібліотека № 9).

«Університетське Слово»
Світлини з архіву дитячої бібліотеки-філії №9

Відкрита лекція доцента

«Європейська журналістика XVII ст.» – таку назву мала сьогодні відкрита лекція доцента кафедри соціальних комунікацій Людмили  Кондакової з дисципліни «Історія зарубіжної журналістики», що  проходила в навчальному корпусі БДПУ на вул. Грецькій.

DSC_0022

Студенти-журналісти дізналися про зародження преси у Франції та про особливості періодики XVI-XVII століть. Розглянула Людмила Олександрівна й цензуру, що панувала в ті часи над журналістикою. Разом з викладачем студенти 33 групи дискутували про епоху Просвітництва та її найвидатніших постатей.

DSC_0016 DSC_0031 DSC_0041 DSC_0054

На занятті були присутні всі викладачі кафедри соціальних комунікацій.

Сподіваємося, що набуті на лекції знання студенти застосовуватимуть під час майбутньої практичної діяльності.

Кафедра соціальних комунікацій
Світлини з архіву кафедри

Чудовий захист – приємні привітання

_DSC0379 _DSC0383

Сьогодні зранку теплі й щирі слова привітань на початку чергової вівторкової наради отримувала від ректора БДПУ, професора Ігоря Богданова та учасників наради старший викладач  кафедри прикладної психології та логопедії факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти Євгенія Линдіна. Недавно молодий університетський науковець успішно захистила дисертацію за спеціальність «Корекційна педагогіка», здобувши науковий ступінь кандидата педагогічних наук. 

DSCN3532

Вручаючи Євгенії Юріївні Диплом кандидата наук, Ігор Тимофійович побажав їй успішного втілення всіх творчих і наукових задумів, наснаги в професійному зростанні й у майбутніх наукових пошуках…

«Університетське Слово»
Світлини Павла Тєлькі
(Студклуб) 

Гарна новина про «Хуртовину»

У Центрі культури та мистецтв «Нафтохімік» за підтримки відділу культури виконавчого комітету Бердянської міської ради відбувся зональний тур для подальшої участі у XVI-му обласному конкурсі творчості патріотичного спрямування «Спадщина-2017».

21b9c984224700e225925b102d3580b4

У номінації «Українська народна пісня» фольклорний ансамбль «Хуртовина» під керівництвом Інни Пащенко успішно представляв Бердянський державний педагогічний університет.

20170327_130202

Завдяки відмінному виступу наших артистів колектив нагороджено Дипломом І ступеня, а це означає, що 20 квітня в числі переможців наша «Хуртовина» представлятиме свій рідний університет у Запоріжжі.

Вітаємо й бажаємо учасникам народного фольклорного ансамблю «Хуртовина» творчих успіхів та подальших перемог!

«Університетське Слово»
(за матеріалами Інни Пащенко)