Співпраця триває

Продовжується співпраця між факультетом фізико-математичної, комп'ютерної та технологічної освіти БДПУ та Бердянською багатопрофільною гімназією №2, спрямована на науково-експериментальну роботу за різними напрямами.

viber_image1 viber_image2

Ця робота сприяє ознайомленню учнів, педагогів та батьків гімназії із завданнями, змістом та методами організації експериментального майданчика факультету; сприяє залученню учителів гімназії до заходів методичного та просвітницького характеру; визначає представників із числа загального складу педагогічного колективу для участі у спільних наукових, педагогічних та методичних заходах та пропагує результати діяльності сторін у рамках відповідної угоди.

viber_image3 viber_image4

План роботи  науково-експериментального майданчика факультету на базі гімназії №2 було затверджено у лютому ц. р.  за темою: «Формування професійних компетентностей вчителів у системі впровадження у навчально-виховний процес інформаційно-комунікаційних технологій в умовах інформатизації суспільства».

У рамках угоди сьогодні, 23 лютого, було проведено майстер-клас «Розробка та впровадження блогу (сайту) в навчальний процес» із педагогічним колективом багатопрофільної Гімназії №2.

Майже 20 вчителів працювали над опануванням комп’ютерної грамотності з куратором групи, кандидатом педагогічних наук, доцентом кафедри комп'ютерних технології в управлінні та навчанні й інформатики Ганною Алєксєєвою.

Використання інформаційно-комунікаційних технологій в навчально-виховному процесі навчального закладу є необхідною умовою сучасності.

«Університетське Слово»
(за матеріалами та світлинами кафедри КТУНІ)

На порядку денному – зацікавленість

Сьогодні, 23 березня, в навчальному корпусі БДПУ на вул. Грецькій відбулася профорієнтаційна зустріч викладачів факультету філології та соціальних комунікацій з учнями 10-11 класів Бердянської ЗОШ № 2.

Доцент кафедри загального мовознавства та слов’янської філології Марія Чикіль роз’яснила майбутнім абітурієнтам умови та правила вступної кампанії 2017 року, а також ознайомила з переліком спеціальностей, які можна здобути на факультеті. Старший викладач кафедри української літератури та компаративістики Ольга Харіна назвала 10 причин вивчення рідної української мови та літератури у стінах нашого університету. Доцент Богдана Салюк наголосила на важливості вивчення англійської мови, як інтернаціональної мови спілкування, знання якої допоможе подорожувати світом та заробляти не лише в Україні, а й за кордоном. Завідувач кафедри соціальних комунікацій, доцент Анастасія Носко презентувала хлопцям та дівчатам переваги професії журналіста та розповіла про цікавинки роботи.

DSC_0311 DSC_0318 DSC_0323 DSC_0343

Із особливою цікавістю школярі слухали студентку 5 курсу Інну Черноконь та студентку 3 курсу Ларису Кокоріну, які розповідали про досвід стажування та роботи в Німеччині та Сполучених Штатах Америки. А також, своїм досвідом навчання ділилися і першокурсники Михайло Москаленко та Аліна Молочко. Майбутні абітурієнти отримали нові знання та позитивні емоції, а зацікавлені мали змогу поспілкуватися з викладачами. Сподіваємося, що вони приєднаються до нашої дружньої університетської родини. 

Кафедра соціальних комунікацій
Світлини з архіву кафедри

Профорієнтаційні сподівання

Важливим напрямком профорієнтаційної діяльності Бердянського  державного педагогічного університету є поїздки його викладачів до шкіл міста та району.

Так, 22 березня, університетські агітатори – Тамара Макаренко, Василь Крижко, Людмила Костенко та Юлія Семеняко були присутні на зустрічі випускників Гуляйпільського району з навчальними закладами області.

IMG_8151 IMG_8146

На початку зібрання йшлося про те, що зараз для майбутніх абітурієнтів настала важлива й відповідальна пора. Вони мають визначитися із вищим навчальним закладом, де продовжать здобувати освіту після завершення навчання у школі. До того ж, саме зараз дехто з майбутніх вступників остаточно вирішує, якому саме майбутньому фаху варто надати перевагу. Оскільки це – важливий вибір, який чекає на кожного, старшокласникам потребують допомоги.

Розповідаючи про наш університет, команда агітаторів зазначила, що це – вищий навчальний заклад державної форми власності ІІ-IV рівня акредитації, диплом якого високо цінується серед роботодавців. До структури БДПУ входить 6 факультетів, а також економіко-гуманітарний коледж, тож серед різноманіття запропонованих спеціальностей кожен абітурієнт може знайти ту, яка найбільше відповідає його схильностям й уподобанням. 

IMG_8148 IMG_8152 IMG_8153 IMG_8158

Майбутнім абітурієнтам розповіли про напрямки підготовки, особливості вступу та переваги навчання у БДПУ, який сьогодні динамічно розвивається і входить в топ-10 педагогічних вишів України. Серед  переваг зазначили про якість навчання, про високий науковий потенціал університету, про можливість проходження різноманітних закордонних практик, про наявність програми «подвійний диплом», про перспективи подальшого працевлаштування та інше.

Учням був представлений презентаційний матеріал у вигляді слайдів та роздано інформаційні буклети про наш університет. Для отримання більш детальної інформації про університет молоді порадили звертатися до інтернет-сайту, на якому діє спеціальна рубрика «Абітурієнту», а також висвітлюються усі напрямки діяльності вищого навчального закладу та події, які відбуваються у його житті. Тож сподіваємось побачити випускників Гуляйпільського району в лавах наших майбутніх студентів.

Юлія Семеняко
аспірант кафедри дошкільної освіти
Світлини автора

Мистецтво – це не тільки сцена…

У рамках проекту «Освітній перформанс» (одна з форм акціоністського мистецтва, де твором вважають дії автора, за якими глядачі спостерігають у режимі реального часу) до нас для обміну досвідом приїхали викладачі та студенти кафедри хореографії Харківської державної академії культури, які вже встигли, зокрема в ЦДЮТ, провести майстер-клас для студентів-хореографів нашого університету з еволюції сучасного танцю й нових технік його виконання.   

ф6 ф3

А учора, 22 березня, на сходах головного корпусу БДПУ харків`яни разом із нашими студентами провели цікаве танцювально-театралізоване дійсної під символічною назвою –  "Сходи, або рух не можна зупинити". Організувала його керівник експериментальної перформанс-групи "Арт-процес", завідувач кафедри сучасної хореографії ХДАК Олена Шабаліна. За задумом учасниками цього дійства могли стати не тільки самі танцюристи, а й усі бажаючі – кожен, хто спускався або піднімався сходами о цій порі, і всі, хто знаходився в холі.

ф1 ф2 ф4 ф5

Такі перформанси допомагають учасникам і глядачам розкріпачитися, почати імпровізувати, не слідувати штампам, зрозуміти, що для мистецтва не потрібна сцена, воно безперервно розвивається і може виражатися в будь-якій формі.

«Університетське Слово»
Світлини Павла Тєлькі та з сайту: 
http://www.pro.berdyansk.biz/content.php?id=41249