День Конституції України для майбутніх соціальних працівників

Щорічно, 28 червня відзначається загальнодержавне українське свято День Конституції України. В рамках цього святкового дня кураторами академічних груп спеціальності 231 Соціальна робота був проведений спільний патріотичний виховний захід для здобувачів, майбутніх соціальних працівників, справою яких є відстоювати та захищати права і свободи людей, підтримувати вразливі категорії населення, працювати на розвиток добробуту суспільства.

Продовжити читання “День Конституції України для майбутніх соціальних працівників”

Державне свято України.

В Україні 28 червня відзначається День Конституції. З цієї нагоди доцент кафедри правознавства БДПУ Катерина Дудорова провела онлайн кураторську годину зі студентами-правниками.

Продовжити читання “Державне свято України.”

Мистецтво як складник професіоналізму майбутнього вчителя початкової освіти

Сучасний вектор освіти вже більше десяти років віддає перевагу ефективним та оригінальним освітнім засобам навчання, основна мета яких полягає в розвитку критичного мислення засобами мистецтва. Серед пріоритетних завдань реформування системи освіти в умовах НУШ, що передбачають гуманізацію та гуманітаризацію навчання, особлива увага акцентується на необхідності інтеграції України до європейської спільноти з орієнтацією на мистецькі дисципліни.

Продовжити читання “Мистецтво як складник професіоналізму майбутнього вчителя початкової освіти”

День відкритих дверей для майбутніх абітурієнтів спеціальності «Хореографія» в БДПУ

Кафедрою теорії та методики навчання мистецьких дисциплін факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв проведено день відкритих дверей для майбутніх абітурієнтів спеціальностей 014 Середня освіта (Хореографія) та 024 Хореографія.

Продовжити читання “День відкритих дверей для майбутніх абітурієнтів спеціальності «Хореографія» в БДПУ”

Віримо, що набір в магістратуру на 2022-2023 н.р. буде!

На факультеті психолого-педагогічної освіти та мистецтв відбулося декілька зустрічей для випускників-бакалаврів спеціальностей «Початкова освіта», «Музичне мистецтво», «Хореографія», де вони мали можливість познайомитися з умовами вступу до магістратури.

Продовжити читання “Віримо, що набір в магістратуру на 2022-2023 н.р. буде!”

Книга як ліки: засідання читацького клубу

23 червня 2022 року на черговому засіданні читацького клубу, організованому і проведеному кафедрою української та зарубіжної літератури і порівняльного літературознавства, обговорили казку Марини та Сергія Дяченків «Ритуал».

Продовжити читання “Книга як ліки: засідання читацького клубу”

Перемога народного художнього ансамблю естрадного танцю «МарЛен» БДПУ

З 10 по 20 червня 2022 року проходив Всеукраїнський багатожанровий фестиваль-конкурс «Жар-птиця», організований Асоціацією незалежних українських митців і благодійним фондом «Допоможемо».

Продовжити читання “Перемога народного художнього ансамблю естрадного танцю «МарЛен» БДПУ”

Успішна акредитація ОПП «Філологія (германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська, друга – німецька)»!

21 червня 2022 року на засіданні Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти було затверджено рішення про акредитацію освітньо-професійної програми «Філологія (германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська, друга – німецька)», що впроваджується на факультеті філології та соціальних комунікацій Бердянського державного педагогічного університету. Гарант освітньо-професійної програми – кандидат філологічних наук, доцент Оксана Каліберда.

Продовжити читання “Успішна акредитація ОПП «Філологія (германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська, друга – німецька)»!”

Неформальна освіта майбутніх учителів початкової школи в контексті математичної та мовно-літературної освітніх галузей

Однією зі складових освітнього процесу на факультеті психолого-педагогічної освіти та мистецтв (декан – професорка Людмила Коваль) є неформальна освіта.
Із цією метою доценткою катедри початкової освіти Тетяною Ніконенко було запропоновано для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти 21 та 31 групам різні онлайн-платформи, що містять безкоштовні курси для самоосвіти вчителів початкової школи.

Продовжити читання “Неформальна освіта майбутніх учителів початкової школи в контексті математичної та мовно-літературної освітніх галузей”

Комплексний кваліфікаційний екзамен для майбутніх соціальних працівників – ще той квест!

У період із травня по червень 2022 року здобувачі ОП «Соціальна робота та соціальна педагогіка» та «Соціальна робота практична психологія» складали комплексні кваліфікаційні екзамени зі спеціальності «Соціальна робота» і спеціалізацій «Соціальна педагогіка» і «Практична психологія».

Продовжити читання “Комплексний кваліфікаційний екзамен для майбутніх соціальних працівників – ще той квест!”

Творча зустріч із письменницею Тетяною Белімовою

Література під час війни об’єднує. У цьому вкотре переконалися члени кафедри української та зарубіжної літератури і порівняльного літературознавства разом із письменницею, науковицею Тетяною Белімовою, а також студентами БДПУ й усіма гостями зустрічі.

Продовжити читання “Творча зустріч із письменницею Тетяною Белімовою”

Всеукраїнський міждисциплінарний лекторій/практикум хореографів України «Мистецтво. Війна. Ми»

Освітній процес триває! Хореографи України, попри складний для всіх воєнний час, активно намагаються піднімати актуальні теми хореографічного мистецтва в процесі взаємного спілкування, проведення наукових конференцій, семінарів, гостьових лекцій, відкритих занять тощо.

Продовжити читання “Всеукраїнський міждисциплінарний лекторій/практикум хореографів України «Мистецтво. Війна. Ми»”