Навички першої допомоги від команди FAST

29.07.2023 року викладачі кафедри біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації Бердянського державного педагогічного університету взяли участь у тренінгу «Навички першої допомоги для цивільних українців» від компанії FAST.

Продовжити читання “Навички першої допомоги від команди FAST”

Міні-формат вручення дипломів

«Життєва філософія зоветься: все має свій початок і кінець»
Ольга Гуренко

У звичайному робочому дні в приймальній комісії БДПУ з’явився неочікувано емоційний, незапланований захід – вручення дипломів студентам бакалаврам скороченого терміну навчання факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти (декан – доцентка Євгенія Линдіна).

Продовжити читання “Міні-формат вручення дипломів”

Становлення Української держави: теоретичний аналіз

До Дня Української Державності бібліотека БДПУ підготувала віртуальну виставку «Становлення Української держави: теоретичний аналіз» в контексті наукового та навчального розгляду проблем державотворення, вчень про державу та право, історії та теорії держави та права України. Матеріали виставки будуть цікавими як студентам-правникам, так і всім небайдужим до традицій українського державотворення.

Продовжити читання “Становлення Української держави: теоретичний аналіз”

Медичні працівники – герої свого фронту

День медика – щорічне професійне свято працівників галузі охорони здоров’я. Традиційно його відзначали у третю неділю червня відповідно до указу колишнього президента України Леоніда Кравчука в 1994 році за ініціативи працівників закладів охорони здоров’я України.
Проте цього року усе змінилося. Українські медичні працівники, що постійно рятують життя, більше не відзначатимуть професійне свято в один день із росіянами, які щодня вбивають мирне населення України. «Установити в Україні професійне свято працівників сфери охорони здоровʼя – День медичних працівників, яке відзначати щороку 27 липня», – прописано в Указі №327/2023 від 13 червня 2023 року Президента України Володимира Зеленського.

Продовжити читання “Медичні працівники – герої свого фронту”

Вітаємо з ювілеєм!

Колектив факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв вітає завідувачку кафедри початкової освіти, доцентку, кандидатку педагогічних наук Ладу В’ячеславівну Чемоніну з ювілейним Днем народження!

Продовжити читання “Вітаємо з ювілеєм!”

Хореографічна родина БДПУ чекає на нових талановитих студентів: результати творчого конкурсу

Із початком вступної компанії в Бердянському державному педагогічному університеті відбулися творчі конкурси (7-15 липня) на спеціальність 024 Хореографія, які проводилися дистанційно за допомогою відеоконференцій ZOOM.

Продовжити читання “Хореографічна родина БДПУ чекає на нових талановитих студентів: результати творчого конкурсу”

Вивчаємо досвід європеїзації вищої освіти в Україні

Початок липня 2023 року видався по-справжньому науково спекотним. Кандидатці педагогічних наук, старшій викладачці кафедри початкової освіти Крістіні Петрик (декан факультету ППОМ, докторка педагогічних наук, професорка Людмила Коваль) та доктору історичних наук, професору кафедри історії та філософії Ігорю Лиману випала нагода стати учасниками Міжнародного воркшопу «Інформування про Європейський союз в умовах російської агресії» в рамках проєкту програми Жана Монне «Відбудова потенціалу Європейських студій на українських територіях, що постраждали від конфлікту: осмислюючи виклики та генеруючи рішення» і презентувати рідний Бердянський державний педагогічний університет у рамках роботи секції «Викладання Європейських Студій в умовах війни: досвід університетів-учасників».

Продовжити читання “Вивчаємо досвід європеїзації вищої освіти в Україні”

«БДПУ – форпост виховної та просвітницької діяльності в громаді»: ректор Ігор Богданов про поїздку до Києва

Щойно повернувся з Києва. Хочу поділитись деякими враженнями.
Приїхав у столицю 12 липня приблизно о 23:00, ліг спати вже після опівночі. Прокинувся від такого потужного вибуху, який можна поставити в один ряд з вибухами у Вінниці торік і в Запоріжжі біля місця мого тимчасового проживання. Отже, поки триває війна в нашій державі немає безпечних місць. Ворог може вдарити всюди.

Продовжити читання “«БДПУ – форпост виховної та просвітницької діяльності в громаді»: ректор Ігор Богданов про поїздку до Києва”

Реалізація цілей сталого розвитку України Бердянським державним педагогічним університетом

У вересні 2015 року в рамках 70-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку під час Саміту підсумковим документом «Перетворення нашого світу: порядок денний у сфері сталого розвитку до 2030 року» було затверджено 17 Цілей Сталого Розвитку та 169 завдань. Україна, як і інші країни-члени ООН, приєдналася до глобального процесу забезпечення сталого розвитку.

Продовжити читання “Реалізація цілей сталого розвитку України Бердянським державним педагогічним університетом”

Зустрічі, плани, розвиток

14 липня 2023 року в Києві відбулася робоча зустріч голови Бердянської районної державної адміністрації Олексія Бакая, ректора Бердянського державного педагогічного університету Ігоря Богданова з народним депутатом України Єгором Чернєвим.

Продовжити читання “Зустрічі, плани, розвиток”

На шляху до великої мети…

У межах проведення дисертаційного дослідження старшим викладачем кафедри прикладної психології та логопедії БДПУ Аліною Синицею під керівництвом професора, доктора педагогічних наук Світлани Юріївни Коноплястої здійснюється міжгалузеве дослідження з теми «Логопедичний супровід дитини раннього віку з церебральним паралічем».

Продовжити читання “На шляху до великої мети…”