Шах і мат: спартакіаду з шахів відкрито!

Учора, 9-го листопада, в стінах БДПУ розпочалася спартакіада з шахів. Позмагатися за звання кращого шахіста університету зібралося одинадцять команд. Щоденно студенти різних інститутів і факультетів змагаються один з одним за шахівницею.

Голова спортивного клубу Кирило Пономаренко зазначив, що команди були поділені на дві підгрупи: студенти факультету фізичного виховання змагаються окремо, оскільки у них більше програмне навантаження. Вже цієї п’ятниці стане відомо, хто ж, все-таки, найкращий шахіст БДПУ. А покищо можна повболівати за представників своїх та побажати студентам перемоги.

По завершенню шахових баталій розпочнеться спартакіада з настільного тенісу. Усі, хто бажає взяти у ній участь, мають підійти до старост своїх груп, або до Кирила Сергійовича.

Аліна Голованова,
кореспондентка  «Університетського Слова»
Світлини Наталії Перепилиці

Турнір любові до мови

Знання та любов до української мови сьогодні, 10 листопада, показували студенти кафедри української мови та методики викладання фахових дисциплін ІФСК і початкової освіти ІППОМ БДПУ  на лінгвістичному турнірі «Словограй», який проходив з нагоди Дня української писемності та мови.

У турнірі взяли участь дві команди «Мовляночки» (ІППОМ) та «Грамотійки» (ІФСК), які були сформовані під керівництвом канд. філол. наук, доцента кафедри української мови та методики викладання фахових дисциплін ІФСК Еліни Олійник  і канд. філол. наук, доцента кафедри початкової освіти ІППОМ Марії Греб.

Змагання передбачало 9 турів, у яких нелегкі завдання для учасників – це письмові, ораторські та капітанські конкурси, де дівчата-учасниці показали високий рівень знань української мови, гарну ерудицію, кмітливість, організованість, виявили справжній командний дух.

Наприкінці турніру, шановне журі у складі: головного редактора газети «УС» Степана Гериліва, заступника директора ІППОМ з науково-методичної роботи, канд. філол. наук, доц. Лариси Попової та канд. філол. наук, доц. кафедри мовознавства та слов҆янської філології Ганни Вусик визначило, що обидві команди є лідерами цього змагання. Тому з рахунком 76/76 перемогла дружня нічия.

Юлія Барно,

студентка-журналістка БДПУ

Світлини автора

Стартували дебюти першокурсника БДПУ

Це вже університетська традиція – щоосені на головній сцені БДПУ проводити дебютні Дні першокурсника, де новачки-студенти вперше демонструють свої таланти.

Сьогодні, 10-го листопада, викладачів та студентів-старшокурсників звеселяли першокурсники Інституту соціально-педагогічної та корекційної освіти. Дівчата та хлопці співали, танцювали, жартували… Із бажаючих залучитися до вже родинної традиції БДПУ зібрався аншлаг (див. світлини). Вже вкотре першокурсники довели, що у стінах нашого університету навчається амбітна, активна молодь. Захід завершився під аплодисменти та спалахи об’єктивів.

Не зміг залишитися осторонь такого дійства голова комітету профспілки БДПУ Віталій Лола, який привітав молоде університетське поповнення з вдалим дебютом й «підсолодив» їхні виступи традиційними солодкими тортами.

 

Аліна Голованова,
кореспондентка «Університетського Слова»

Світлини Студентського клубу