Впевнена перемога Сергія Бандурова

До Міжнародного Дня студента, який відзначається сьогодні, у Запорізькій обласній державній адміністрації проходило  урочисте нагородження переможців обласного конкурсу «Студент року 2015». На церемонії нагородження кращих студентів області з нашого університету  перебувала делегація з 17 студентів на чолі із керівником групи – провідним фахівцем з виховної роботи БДПУ Анеттою Омельченко.

DSC_0272

«Студент сьогодні – це всебічно розвинена особистість, яка вміє знаходити нестандартні рішення, бути активним та ініціативним, проявляти свій патріотизм, будувати сучасне розвинене громадянське суспільство. Саме такі студенти навчаються у вишах нашого рідного краю», – виголошували ведучі свята.

Привітати цвіт студентства обласних вишів та переможців конкурсу прийшли: голова облдержадміністрації Григорій Самардак, начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова, ректори запорізьких вишів, знамениті спортсмени, волонтери, учасник АТО, тобто  відомі люди у своїх галузях, які й вручили нагороди переможцям у  номінаціях.

DSC_0292 DSC_0312

На  конкурс у цьому році було подано 76 презентацій, серед яких відібрано 12 найкращих. Крім цього, було започатковано дві нові номінації: «Студент – староста року» та «Кращий студент року вищого навчального закладу І-ІІ рівнів акредитації». А наш студент факультету фізико-математичної та технологічної освіти Сергій Бандуров впевнено переміг у номінації «Студент – учений року». Він отримав Грамоту та грошову винагороду.

Вітаємо переможця!

«Університетське Слово»
(за матеріалами Анетти Омельченко)

Світлини Дар`ї Калюжної

Семінар для медиків

Факультет комп'ютерних та енергозберігаючих технологій БДПУ продовжує добрі традиції співпраці з навчальними закладами нашого міста. Так 13 листопада ц. р. на базі БДПУ був проведений перший (із кількох запланованих) семінар з викладачами Бердянського медичного коледжу.

На семінарі були розглянуті деякі безкоштовні он-лайн платформи для проведення вебінарів та можливості їх використання в навчальному процесі. Семінар проводив кандидат педагогічних наук, доцент кафедри комп’ютерних технологій в управлінні та навчанні Олександр Овсянніков (див. світлини).

IMG_20151113_160137  IMG_20151113_160210  IMG_20151113_160215 

«Університетське Слово»
(за матеріалами та світлинами факультету)

День толерантності у стінах БДПУ

Міжнародний день толерантності весь світ відзначає 16 листопада. Цю дату було обрано, оскільки саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної та расової приналежності. У цьому році викладачі та студенти соціально-гуманітарного факультету долучилися до проведення цього заходу.

_DSC2153

Захід розпочався зі вступного слова професора, доктора історичних наук Ігоря Ігоровича Лимана, який зазначив, що кожен повинен прагнути підтримувати принципи терпимості, плюралізму, взаємної поваги та мирного співіснування. Ігор Ігорович озвучив проблемний концепт сучасності «свій-чужий-інший», який необхідно враховувати при вихованні толерантності у суспільстві.

_DSC2156

Юлія Юріївна Королевська провела тренінг – дискусію, під час якої студенти жваво обговорювали проблеми дискримінації й інтолерантного відношення до людей. Кожен присутній зміг вільно висловити свою думку з цього приводу.

Студентам було продемонстровано відеоряд, який підкреслив, що різноманіття, яке втілене в думках, віруваннях і діях представляє собою цінний дар, а не загрозу.

Марія Тохтамиш,
студентка ІІ курсу соціально-гуманітарного факультету
Світлини з архіву
соціально-гуманітарного факультету

Педагоги за інновації

Соціальні умови, виробництво вимагають від людини таких особистісних та професійних якостей, які допоможуть їй швидко орієнтуватися в ситуаціях, що постійно змінюються: креативність, ініціативність, самостійність, компетентність. Сучасні науковці та педагоги-практики шукають шляхи формування такої особистості. До пошуків ефективних шляхів розумового розвитку дітей дошкільного віку залучилися педагоги дошкільного навчального закладу № 286 «Полунична галявина» Запорізької міської ради Запорізької області. Завідувач дошкільного закладу, Доценко Олена Сергіївна, організувала семінар, на якому професор Лариса Зайцева представила педагогам інноваційні технології: формування в дітей дошкільного віку елементарної математичної компетентності, науково-практичного оволодіння об’єктами довкілля.

Семінар відбувся у формі діалогу. Педагоги представили найкращі здобутки у навчанні дітей математики. Вихователь Світлана Дмитрівна під час заняття з математики показала  продумане, методично обґрунтоване використання методів і прийомів викладу навчального матеріалу, уміння створювати атмосферу довіри. Вихователі-методисти цього дошкільного закладу, Халабуда Тетяна Володимирівна та Палець Юлія Миколаївна, аналізуючи заняття зазначили, що педагогічні помилки, допущені в період від народження до семи років, важко виправити в старшому віці. Тому вони докладають максимум зусиль для організації якісного навчально-виховного процесу.

Лариса Зайцева ознайомила слухачів семінару з сучасними підходами до формування в дітей дошкільного віку наукових знань, під час практичного заняття показала переваги інноваційних технологій та відповіла на чисельні запитання педагогів. Активно залучилися до обговорення технологій і методист ІАМЦ Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Запорізької області Комісар Наталія Михайлівна, методист-координатор РМП ІАМЦ Ленінського району м. Запоріжжя Біцюта Ольга Савеліївна, завідувач ДНЗ № 10 Т. Мамунчак, методисти ДНЗ № 101, 247, 221.

Лариса Зайцева,
завідувач кафедри дошкільної освіти, професор
Світлини з архіву кафедри