Почесні звання двох професорів

Сьогодні, 26 листопада, в університетській конференц-залі проходило чергове засідання Вченої ради БДПУ. Але розпочалась воно не як завжди –  з розгляду запланованих питань, а зі щирих привітань. Першою їх отримувала Людмила Коваль – доктор педагогічних наук, професор, директор Інституту психолого-педагогічної освіти та мистецтв із присвоєнням почесного звання «ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК ОСВІТИ УКРАЇНИ»! Отримуючи відповідні документ та відзнаку, вітання від ректора університету, професора Вікторії Зарви та членів Вченої ради, Людмила Вікторівна розцінила це як здобуток її рідного інституту та університету в цілому.

DSC_0377     DSC_0375           

Другим привітань удостоївся  професор порівняльного мовознавства Фрайбурзького університету імені Альберта Людвіга Атанасіус Маустакас (Німеччина), отримавши заслужене звання «Почесний професор» БДПУ. У вересні ц. р. кафедра іноземних мов і методики викладання ІФСК БДПУ запросила пана професора для проведення практичних занять та читання лекцій з курсів «Країнознавство Німеччини», «Практична граматика німецької мови», «Порівняльна граматика німецької мови», «Історія німецької мови», «Діалектологія німецької мови» для студентів філологічних та нефілологічних спеціальностей БДПУ. Вікторія Зарва та присутні  на засіданні щиро привітали нашого зарубіжного друга, запросивши до України та Бердянська ще раз.  Наша співпраця з професором триває з 2006 року. За цей час Атанасіус Маустакас неодноразово виступав з доповідями на науково-практичних семінарах та конференціях. Особливо актуальними були розвідки професора з порівняльного мовознавства, оскільки на базі Маріупольського державного університету вчений займається дослідженнями у сфері вивчення грецьких діалектів Приазов’я.

DSC_0386 DSC_0387

Дар’я Калюжна,
студентка-журналістка БДПУ
Світлини автора

Зустріч із молодими патріотами

Щойно в актовій залі Бердянського машино-будівного коледжу завершилася зустріч студентського активу із редактором газети БДПУ "Університетське Слово", одним із засновників університетської волонтерської організації "Наші Атланти", автором книги "НАШІ АТЛАНТИ: жертовність во ім`я спасіння" Степаном Герилівим.

ф1

Гість розповідав студентам про нелегкі будні воїнів у зоні АТО, про широкомасштабність волонтерської допомоги, закликав присутніх активно долучитися до "нашоатлантівського" руху, ознайомив молодих патріотів із деякими героями своєї книги, а під час спілкування переконався, що в колективі панує патріотична атмосфера.

ф2 ф3 ф4

Степан Миколайович також красномовно агітував випускників коледжу ставати студентами Бердянського державного педагогічного уніерситету, а на завершення зустрічі подарував колективу коледжу  екземплір своєї книги з автографом.

Іван Коляка,
заступник редактора газети БДПУ
"Університетське Слово"
Світлини автора

 

Запрошуємо!

ШАНОВНІ ВИКЛАДАЧІ ТА СТУДЕНТИ!
ІНСТИТУТ СОЦІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНОЇ ТА КОРЕКЦІЙНОЇ ОСВІТИ
КАФЕДРА СОЦІАЛЬНОЇ ПЕДАГОГІКИ
разом із
БЕРДЯНСЬКОЮ МІСЬКОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ ТОВАРИСТВА ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА
1 грудня
проводять

      ІНФОРМАЦІЙНО-ПРОСВІТНИЦЬКІ ЗАХОДИ,

присвячені Всесвітньому Дню пам'яті померлих від СНІДу
 

Запрошуємо інститути та факультети взяти участь у таких заходах:

Безымянный2

Студентам присвячувалося!

Учора, 25 листопада, о 19 годині в актовій залі гуртожитку №2 БДПУ відбувся концерт, присвячений Міжнародному Дню студента.

Ведучою концерту, як завжди, була неперевершена Дар’я Калюжна. Розпочали святковий вечір студенти 8 поверху з піснею «Потому что студент я», Катерина Рубанова та Артур Філінов виконали пісню «А він мені хап». Гумору та позитиву додали студенти 8 поверху зі сценкою «Викладачі на кафедрі». Ірина Гутира та Владислав Глазунов виконали пісню «Нехай прийде світанок», завдяки чому бажання зустрічати світанок стало ще сильнішим.

IMG_5625 IMG_5637

Комендант гуртожитку Володимир Столярчук привітав усіх зі святом й такими словами: «Студентські роки – найкращі роки у вашому житті. Хочеться побажати вам гарної здачі сесії, великого взаємного кохання та щоб мрії кожного здійснювалися.»

IMG_5631

Концерт продовжувався: хлопці з 5 поверху виконали авторську пісню, що змусила кожного не лишень посміхнутися, а від душі посміятися. Пісня «Вахтёрам» пролунала у виконанні Каріни Шатило, а Станіслав Кривузяк під супровід гітари виконав пісню «Запишу своё сердце».

Згодом чекала маленька несподіванка: під час співу Вікторії Султанової вимкнули світло. У залі, як ніколи, царила тиша, адже дівчина співала під музику, що лунала лише з ноутбуку. Як підкреслила Дар’я Калюжна, це зайвий раз довело, що гуртожиток – це команда, адже всі радо підспівували Вікторії . Коли звучали останні акорди пісні «Любви точка нет», світло увімкнули, що супроводжувалося  бурними оваціями студентів.

Запальним танцем порадував Лев Мелконян-Севада. А ось нотки романтизму додали Євген Крупін та Олексій Бойко з піснею «Shape of my heart», що була присвячена улюбленій дівчині одного з виконавців – можна сміливо сказати, що це був найніжніший виступ вечора. Змусила нас посміхнутися Анастасія Євдокімова з піснею «Smile». А ось те, що все в житті простіше, аніж ви собі уявляєте, довела нам Кристина Лисенко піснею «Это песня простая».

IMG_5743 IMG_5725 IMG_5690 IMG_5686

Завершальним номером стала пісня «Show must go on» у виконанні Анастасії Юр’євої. А за традицією, всіх мешканців гуртожитку по закінченні концерту чекала запальна дискотека.                                               

Юлія Коверга,
голова інформаційного сектору гуртожитку БДПУ
Світлини Ірини Дєдушевої,
студентки ІФСК