Презентація альманаху

П’ятий випуск студентського літературного альманаху «Конвалія» був презентований вчора, 13 листопада, в малій актовій залі БДПУ. Ідея проекту належить кандидату філологічних наук, доценту Марії Греб.

До святкування було залучено студентів Інституту психолого-педагогічної освіти та мистецтв спеціальностей «Початкова освіта», «Практична психологія», «Музичне мистецтво», «Хореографія», а також учнів Бердянської спеціалізованої школи з поглибленим вивченням іноземних мов №16.

DSC_0816

Засобами поетичного слова молодь відкриє таємничу завісу своїх переживань, прагнень та сподівань. Прозово-поетичні доробки студентів були дуже різноманітними, вони розповідають про війну, любов, вміщують ностальгією за дитинством.

2 DSC_0776 4 8

Наприкінці свята студентів привітала доктор педагогічних наук, професор, директор Інституту психолого-педагогічної освіти та мистецтв Людмила Коваль, а подальшої наснаги у мистецтві слова побажала кандидат педагогічних наук, доцент Анетта Омельченко.

Юлія Барно,

студентка-журналістка БДПУ

Світлини автора

Фізика – це мистецтво

10 листопада святкується Всесвітній день науки в ім’я миру й розвитку. З цієї нагоди в Україні відбулося нагородження переможців українського етапу міжнародного конкурсу  European Science Photo Contest («Європейський конкурс наукових фотографій»), що організований вільною енциклопедією Вікіедія. Понад 20 країн візьмуть участь у конкурсі впродовж цієї осені, й «Вікімедіа Україна» стала першою серед вікіосередків, провівши його впродовж жовтня. В Україні проект проходив за участі науково-популярних проектів «Дні науки» й «Моя наука».

Доцент кафедри методики викладання фізико-математичних дисциплін та інформаційних технологій у навчанні Сичікова Яна Олександрівна та студент 4 курсу 42 групи факультету фізико-математичної і технологічної освіти Ковачов Сергій Сергійович взяли участь в українському етапі конкурсу та вийшли до фіналу. Тепер на них очікує Європейський етап конкурсу.

Всього на конкурс було подано понад 1200 фотографій. Вікімедією було відібрано 160 найкращих світлин з п’яти номінацій: загальна категорія, мікрофотографії, колажі, нефотографічні  зображення, люди в науці. Ці світлини винесено у окрему номінацію та розміщено у каталозі Вікісховища Best images from European Science Photo Competition 2015 in Ukraine. Серед 160 найкращих фото шість належать нашим авторам.

obr10_InP_x10000SEI-6 (8)  obr10_InP_x160SEI-5 (7)  obr7_GaAs_x4000SEI (6)

BBC Україна (веб-сайт Української служби Британської телерадіомовної корпорації) зробив власний рейтинг кращих наукових фото. З 1200 представлених на конкурс робіт було відібрано 9. Наші роботи увійшли до дев’ятки! Ці роботи можна переглянути за посиланням: http://www.bbc.com/ukrainian/multimedia/2015/11/151110_science_photo_contest_gallery_ko.

Конкурс ESPC започаткований вікіпедистами з Естонії як локальний 2011 року. Загальноєвропейська акція відбувається вперше в історії Вікіпедії 2015 року. 

«Вікіпедія є одним з найважливіших чинників популяризації наукової інформації у світі – то ж треба, щоб вона не тільки описувала, але й показувала, що таке наука, – зазначає одна із організаторів проекту Ксенія Гулак. – Як і всі знання, зібрані у Вікіпедії та інших проектах Фонду Вікімедіа, ці зображення є вільними та доступними для використання всім людством».

Тож, побажаємо нашим науковцям подальших творчих успіхів та професійного натхнення!

Кафедра методики викладання фізико-математичних дисциплін

та інформаційних технологій у навчанні,

Факультет фізико-математичної і технологічної освіти

Масовий вплив як комунікаційний процес

Сьогодні,  13 листопада в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації БДПУ відбулась відкрита лекція завідувача кафедри соціальних комунікацій, канд. філол. наук, доц. Юлії Мельнікової на тему “Масовий вплив як комунікаційний процес”. На занятті були розкриті питання, що стосувалися теоретичних основ розуміння природи масового спілкування,  поняття масового впливу як комунікаційного процесу, види масовокомунікаційного впливу, засобів, методів і технік.

Заняття відвідала Директор Інституту філології та соціальних комунікацій, канд. філол. наук, доц. Алла Сердюк, також на лекції були присутніми викладачі кафедри соціальних комунікацій: канд. філол. наук., доц. Людмила Кондакова, канд. наук із соц.ком., доц. Анастасія Носко, канд. наук із соц. ком., ст. викладач Руслан Вербовий, асистент Вероніка Бабак, ст. викладач Ксенія Лукач.

Колектив кафедри соціальних комунікацій дякує завідувачу кафедри Юлії Мельніковій за актуальну, змістовну лекцію.

кафедра соціальних комунікацій ІФСК БДПУ

Світлини кафедри