Не йди «Вася» по воді…

море

Редакція «Університетського Слова» звертається до студентів  БДПУ. Стали відомими випадки прогулянок молодих осіб не таким уже й замерзлим морем. Серед молоді нашого міста є романтична, проте цілком нездорова традиція – щороку, коли бодай трохи замерзає берег моря, ходити до маяка й назад. Бажаючих залишити напис на маяку, на кшталт «Тут був Вася» щороку не меншає. Незважаючи на те, що трапляються нещасні випадки, «прогулянки по воді» не припиняються.

Тож ми просимо вас, студентів, берегти себе та цінувати своє здоров’я. Залиште згадку про себе набагато цікавішими вчинками, успішно закінчивши наш університет.

Аліна Голованова,
кореспондент
«Університетського Слова»

Бажання та ідея – запорука успіху

Останнім часом ми все частіше стикаємось із таким явищем, як «stand up». І з кожним днем популярність цього поняття все зростає. Нерідко можна зустріти гумористичні групи в соціальних мережах або ж переглянути  відео з відомими коміками.

DSCN2032 DSCN2033

Але почнемо спочатку : що взагалі таке stand up? Це – гумористичний виступ перед живою аудиторією, один із жанрів розважальних програм. Частіше для таких виступів організовуються тематичні клуби. Наше місто не стало виключенням.

Сьогодні, 9 лютого, ми, студенти БДПУ, зустрілись безпосередньо з людьми, які надумали внести щось нове у гумористичне життя перлини Азовського узбережжя. Члени товариства ТО «SABJ» вирішили провести кастинг для вмілих коміків, які мають бажання реалізувати свої таланти на сцені. Взагалі це товариство складається з 5-и амбіційних та творчих хлопців – про це нам розповів один із організаторів Богдан Мілусь. Також він наголосив на тому, що брати участь можуть не лише студенти, але й всі бажаючі, тобто ніяких обмежень. Натхненням для хлопців стала програма «Stand up-шоу», яку ми нерідко можемо побачити або на телебаченні, або в мережі Інтернет.

DSCN2023 DSCN2025 DSCN2030

Тому, якщо твоїм батькам та друзям «набридло» слухати твої жарти, то ти можеш спробувати реалізувати свої творчі здібності на сцені. За детальнішою інформацією звертайтесь за електронною адресою https://vk.com/bodkabossvsihpavukiv, або за електронною поштою: sabj.official@gmail.com .

Наостанок хочеться побажати хлопцям творчих наснаг, якомога більше ідей та, звісно, ефективних результатів.

Кристина Лисенко,
Юлія Коверга (фото),
студентки-практикантки
«Університетського Слова»

«Олімпійські змагання» серед журналістів

8 лютого  2016 року серед студентів І курсу Інституту філології та соціальних комунікацій пройшов І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з напряму «Журналістика». Кінцеві результати олімпіади поки що невідомі, тому бажаємо успіхів і перемоги всім учасникам!

DSC_0097 DSC_0098 DSC_0101

Нагадаємо, що 22 лютого планується І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з напряму «Журналістика» серед студентів ІІ, ІІІ, ІV курсів.

Кафедра соціальних комунікацій

 ІФСК БДПУ

Допоможемо всім світом

oVnjRIlIYJcУ січні ц.р. на базі КУ «Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів» під девізом: «Майданчикам для дітей БУТИ!» пройшов черговий партисипативний воркшоп на базі КУ «Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів». Результатом роботи стало рішення про запровадження інклюзивної освіти у Бердянську. Міська влада та Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) на території Центру планують організувати два заклади: один для дітей з особливими потребами, другий – дитячий садок звичайного типу, а також створити новий вуличний простір, основу якого складають ігрові тренажери та зони релаксації. Це дасть можливість виховати толерантність як важливу рису особистості починаючи з дитинства. Зробити це можливо за допомогою інклюзивної освіти, яка передбачає включення дітей з особливими потребами в соціум.

fbyj9bYFqX0

Осторонь не залишились викладачі кафедри прикладної психології та логопедії та представники волонтерського загону «Крок на зустріч» Інституту соціально-педагогічної та корекційної освіти. Наші педагоги та студенти взяли участь в обговоренні таких питань: як правильно інтегрувати дітей з особливими потребами в суспільство здорових дітей, як поєднати ігровий та спортивний майданчик для їх потреб, як зробити ігрові тренажери доступними для дітей з різними діагнозами.

7ZrXBy5esBw  HTeuBUlHx7k ls9gQ1EQwsY

Саме завдяки активній участі представників БДПУ була вирішена проблема щодо територіального планування майбутньої єдиної ігрової зони для дітей з обмеженими можливостями та з нормою розвитку.

Всі присутні були готові йти на співпрацю та дуже вдячні за те, що дане питання розглядається на міжнародному рівні. Зустріч дала поштовх до здійснення того, що колись здавалось неможливим на теренах нашого міста.

Ганна Мицик,
асистент кафедри
прикладної психології та логопедії
Фото з архіву Ганни Мицик

 

Вікна в життя з фотографій

Учора, 8 лютого, о 19 годині в першому Антикафе Бердянська відбулася зустрічі шанувальників та любителів фотографічного мистецтва (в тому числі й студентів БДПУ) з фотографом та письменником Вадимом Зібровим (див. світлини). Організувала захід Ксенія Клейнос, але запросила фотографа Олена Мілько – старший науковий працівник музею історії міста Бердянська.

DSCN2019

Життя – це не ті дні, котрі пройшли, а котрі запам’ятались. А фотографія – це саме те, за допомогою чого ми можемо згадувати, ніби повертатись у минуле, у той час, у цю ж хвилину, секунду, коли саме було зроблено фото. А гарна фотографія дозволяє зрозуміти як насправді мало бачать наші очі.

DSCN2009 DSCN2014

Розпочав зустріч Вадим Зібров так : «Я не позиціоную себе як професійний фотограф. Чому? Тому, що для мене це життя». Майстер – родом із Кривого Рогу, з фотосесіями відвідує різні міста не лише України, а й світу. Мистецтву фотографії присвятив уже 16 років свого життя, займається також приватним навчанням. «Спочатку це не було бізнесом. Для мене це перш за все творчість, котра, якщо буде подобатися людям, то вони будуть готові за це платити. Кожна людина, яка хоче чогось досягнути, повинна намагатися зробити так, аби сьогодні було краще, ніж учора. Двигун мого особистого творчого прогресу – це постійно прагнути кращого та ставити високі життєві цілі» – ділився роздумами Вадим Зібров. У своїй роботі фотограф дивиться, перш за все, на особистість, підбираючи образ, виходячи з тривалого спілкування, та не полюбляє, коли його обмежують в діях : « Мій погляд ні за які гроші не купується, якщо мене ставлять у рамки. У житті все корисно, але ніщо не повинно нами керувати».

image DSCN1991

Не лише фотографія стала приводом до зустрічі з Вадимом Зібровим. У залі Антикафе майстер із Кривого Рогу презентував свою книгу «Окна», котра була видана ще 3 роки тому. Творив письменник 4 місяці та, як результат, маємо 80 сторінок книги, головний герой якої – фотограф. Усі бажаючі наприкінці вечора мали можливість придбати книгу з автографом.  «Як я її написав? Я й сам досі не знаю» – посміхаючись, говорив автор.

DSCN1996

Завершуючи зустріч, фотограф та письменник процитував Гоголя: «Немає вищої з насолод, як насолода творити…». Хочеться побажати Вадиму Зіброву творчих успіхів та звершень як у фотографії, так і в слові…

Юлія Коверга, 
Кристина Лисенко (фото), 
студентки-практикантки
«Університетського Слова»