Цікава зустріч у бібліотеці

Сьогодні, 22 лютого, редактор газети БДПУ «Університетське Слово», один із засновників університетської волонтерської організації «Наші Атланти» Степан Герилів з ініціативи завідувачки бібліотеки-філії № 4 Бердянської централізованої бібліотеки Ганни Проценко мав більш як годинну зустріч із учнями-старшокласниками та вчителями Бердянської ЗОШ №9 (див. світлини).

IMG_9062 IMG_9079

По-дружньому тепло, невимушено Степан Миколайович зумів зацікавити дітей розповідями про свої майже 15-літні поневіряння чужими землями, про університет, про бердянське й університетське волонтерство, про поїздки «нашоатлантівців» у зону АТО, дарував з автографами читачам міської та шкільної бібліотек власні книжки…

IMG_9082 IMG_9061 IMG_9069 IMG_9070

До речі, відео сюжет про цю зустріч уже появився в Facebook: https://www.facebook.com/Відділ-культури-Бердянська-944196932296371/?fref=ts.

«Університетське Слово»
Світлини редакції

На прикладі Запорізької області

На підставі конкурсного відбору проектів наукових досліджень і розробок, виконання яких розпочнеться у 2016 році за рахунок коштів державного бюджету, проект прикладного дослідження «Розробка Концепції регіону, що навчається, як підґрунтя ефективної регіональної освітньої політики (на прикладі Запорізької області)» отримав схвальну оцінку Наукової ради Міністерства освіти і науки України. Реалізація проекту запланована на лютий 2016 р. – грудень 2017 р.

DSCN8547

У результаті виконання проекту планується теоретично обґрунтувати та розробити концептуальні засади регіональної освітньої політики України в сучасних соціально-економічних умовах на прикладі Запорізької області як регіону, що навчається.

DSCN8580 DSCN8344

До складу виконавців проекту входять досвідчені науковці Мелітопольського державного педагогічного університету ім. Б. Хмельницького, Бердянського державного педагогічного університету, Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної  освіти та Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих НАПН України (м. Київ).

Бердянський державний педагогічний університет представляють доктор педагогічних наук, професор Лариса Олександрівна Лісіна та кандидат педагогічних наук, доцент Павло Георгійович Буянов.

«Університетське Слово»
(за матеріалами та світлинами
Павла Буянова)

Молодіжний клуб «Free time» виграв міні-грант та розпочав роботу

6Зимові канікули та свята закінчилися, студенти нашого університету вийшли на навчання: пари  лекції, семінари – це невід'ємна частина  студентського життя! Але, не сумуй, знову розпочав свою роботу Молодіжний клуб «Free time», який було створено в рамках проекту «Молодь для молоді: знай свої права – змінюй життя», за підтримки Міжнародної благодійної організації «Партнерство «Кожній дитині» за фінансової підтримки Посольства Фінляндії в Україні та благодійників платформи GlobalGiving.

У нас дуже хороші новини! Молодіжний клуб «Free time» виграв міні-грант, а це означає, що ми отримаємо кошти на організацію та  забезпечення діяльності  нашого молодіжного клубу. 

3

В  клубі «Free time» заняття проходять у формі тренінгу в ході якого розглядаються цікаві теми та життєві ситуації з якими сучасна молода людина стикається кожного дня. В майбутньому ми будемо відвідувати різноманітні цікаві майстер-класи та екскурсії відтепер за рахунок грантової допомоги.

1 2 4 5

Тобі до нас, якщо ти хочеш: сформувувати позитивну самооцінку, розвивати вміння проектувати власний життєвий шлях. Розвивати навички ефективної взаємодії з соціальним оточенням. Формувати розуміння зв’язку між освітою та  подальшою професійною зайнятістю та підготувати себе до працевлаштування. Розвивати навички самостійного вирішення життєвих проблем та планування власного життя в цілому. А також якщо хочеш сформувати відповідальну поведінки й активну громадську позицію і більше не бути тінню своїх успішних знайомих.

Ми чекаємо саме на тебе кожного четверга о 10:40 в 505 аудиторії 5б корпусу з новими силами, позитивним та активним настроєм. Відкрий себе для нових вражень!

За більш детальною інформацією ти можешь звернутися за телефоном: 066-054-90-24  – Тетяна Будник або відвідати нашу сторінку в соціальній мережі https://vk.com/mkfreetime.

Тетяна Будник,
студентка 5 курсу ІСПКО,
керівник клубу «Free time». 
На фото: моменти роботи клубу

 

НаноАрт від наших науковців

І знову наші науковці дивують світ своїми витворами мистецтва в галузі Наноіндустрії. НаноАрт від доцента кафедри методики викладання фізико-математичних дисциплін та інформаційних технологій у навчанні факультету фізико-математичної і технологічної освіти Яни Сичікової та студента 4 курсу факультету фізико-математичної і технологічної освіти Сергія Ковачова був представлений на міжнародному конкурсі Наукової мікрофотографії 2016 JEOL SEM/TEM/EPMA Image Contest.

1111 Stone Flower Untitled-1

На конкурс було подано дві роботи – «Flowers on the river» («Квіти на річці») та  «Stone Flower» («Кам’яна квітка»). До речі, робота «Кам’яна квітка» вже не вперше отримує відзнаки – у 2015 році наші науковці посіли перше місце у конкурсі Наукової фотографії Державного фонду фундаментальних досліджень;  цього ж року вийшли у фінал конкурсу European Science Photo Competition.

Цього разу теж не обійшлося без перемоги – Яна Сичікова та Сергій Ковачов посіли друге місце у січневому турі конкурсу від компанії JEOL. Інформацію про фотографії наших переможців та про конкурс можна переглянути за посиланням http://www.jeolusa.com/HOME/Misc/JEOL-USA-Image-Contest-Entries-Winners.

А ми побажаємо нашим «Наномитцям» подальших успіхів та творчого натхнення.

Наталя Сосницька,
доктор педагогічних наук, професор,
завідувач кафедри методики викладання фізико-математичних дисциплін
та інформаційних технологій у навчанні  
Світлини з архіву факультету