Обговорили роль науки та освіти в сталому розвитку

5 квітня 2021 року на платформі Goggle Meet відбулося пленарне засідання 2-ої Міжнародної наукової конференції «Роль науки та освіти в сталому розвитку», яка організована Вищою школою технічною в Катовіце (Польща) спільно з Бердянським державним педагогічним університетом, Вищою школою економіки і державного управління в Братиславі (Словаччина), Донбаським державним педагогічним університетом, Інститутом дослідження просторового розвитку, Мелітопольським державним педагогічним університетом імені Богдана Хмельницького, Національним університетом цивільного захисту України, Сумським державним педагогічним університетом імені А.С. Макаренка, Центральноукраїнським державним педагогічним університетом ім. Володимира Винниченка та Чорноморським національним університетом імені П. Могили.

Продовжити читання “Обговорили роль науки та освіти в сталому розвитку”

«Я люблю БДПУ» – у першому випуску Інформаційного бюлетеню проєкту ЄС COST «Women on the Move»

2 квітня 2021 р. побачив світ перший випуск Інформаційного бюлетеню проєкту COST (The European Cooperation in Science and Technology) Action «Women on the Move» («Жінки в русі»), в якому Україну представляють професори БДПУ Ігор Лиман і Вікторія Константінова.

Продовжити читання “«Я люблю БДПУ» – у першому випуску Інформаційного бюлетеню проєкту ЄС COST «Women on the Move»”

Методична сертифікація студентів-істориків

Освіта – дзеркало майбутнього країни. Залежно від того, у чому держава вбачає свої переваги, зони росту, вона коригує національну освітню програму, аж до самих підвалин системи освіти. У добу індустріалізації важливі були грамотність і володіння робітничими навичками. У постіндустріальну епоху на перший план вийшли технологічні аспекти розвитку молоді. Результатом стала цифрова революція – з інтернетом, повсюдним використанням комп’ютерів, інформаційних технологій.

Продовжити читання “Методична сертифікація студентів-істориків”

І місце на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт у галузі «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті»

2 квітня 2021 року в Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у галузі «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті».

Продовжити читання “І місце на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт у галузі «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті»”

Педагогічна практика майбутніх учителів початкової школи зі спеціалізації «Англійська мова»

Здобувачі 2-го курсу скороченого терміну навчання ОПП «Початкова освіта. Англійська мова» факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв (декан – професорка Людмила Коваль) з 8 лютого 2021 року по 6 березня 2021 року мали можливість застосувати здобуті компетентності з англомовних дисциплін під час виробничої практики під керівництвом докторки педагогічних наук, професорки Ірини Глазкової.

Продовжити читання “Педагогічна практика майбутніх учителів початкової школи зі спеціалізації «Англійська мова»”