Обмін досвідом – крок до вдосконалення!

Сьогодні, 30 квітня 2021 року, відбувалась зустріч здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти 403 групи спеціальності 016 Спеціальна освіта з фахівцем-практиком Тетяною Чумак, яка працює з дітьми з розладами аутистичного спектра в закладі дошкільної освіти з інклюзивним навчанням (Scuola Media Di Besso, Lugano, Switzerland), асистентом вчителя в Кантональній школі Бессо (Scuola Media Besso).

Продовжити читання “Обмін досвідом – крок до вдосконалення!”

Конкурс хореографічної майстерності «Життя в танці – 2021»

Всесвітній день танцю здобувачі та викладачі спеціальності «Хореографія» Бердянського державного педагогічного університету відмітили підведенням підсумків традиційного конкурсу хореографічної майстерності «Життя в танці».

Продовжити читання “Конкурс хореографічної майстерності «Життя в танці – 2021»”

Перші кроки студентів-хореографів у світ науки

Слово «виступ» для здобувачів вищої освіти творчих спеціальностей 024 «Хореографія» та 014 Середня освіта (Хореографія) є одним із ключових у період усього терміну їх фахової підготовки. Це стосується, перш за все, сценічних (концертних) виступів, під час яких вони набувають професійної компетентності, вчаться працювати в команді, творчо мислити, дотримуватися сценічної етики тощо.

Продовжити читання “Перші кроки студентів-хореографів у світ науки”

Чесько-український проєкт за участі БДПУ. Онлайн-курс і конференція з інтернаціоналізації та інклюзії

Щойно завершився черговий етап чесько-українського проєкту «Зміни педагогічних факультетів та університетів у ХХІ столітті».

Продовжити читання “Чесько-український проєкт за участі БДПУ. Онлайн-курс і конференція з інтернаціоналізації та інклюзії”

Всеукраїнський конкурс наукових студентських робіт зі спеціальності «Дошкільна освіта» – 2021

23 квітня 2021 року, відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України № 1457 від 24.11.2020 р. «Про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2020 /2021 навчальному році» на базі Бердянського державного педагогічного університету проведено другий тур Всеукраїнського конкурсу наукових студентських робіт зі спеціальності «Дошкільна освіта».

Продовжити читання “Всеукраїнський конкурс наукових студентських робіт зі спеціальності «Дошкільна освіта» – 2021”

ВОРКШОП «СЕКРЕТИ ВЕЛИКОДНЬОЇ ПИСАНКИ»

Формування почуття приналежності до свого народу, його традицій, мистецтва, історії – одне з найважливіших завдань національного виховання підростаючого покоління. Воно починається з маминої колискової, батьківського слова, бабусиної казки, із виробів народних майстрів. Одним  з таких виробів є знана в усьому світі українська писанка – оберіг нашого народу.

Продовжити читання “ВОРКШОП «СЕКРЕТИ ВЕЛИКОДНЬОЇ ПИСАНКИ»”

Пам’ятаємо трагічні сторінки історії

26 квітня – день пам’яті загиблих у радіаційних аваріях і катастрофах. Одна з найпотужніших техногенних катастроф відбулася 26 квітня 1986 р. на Чорнобильській АЕЄ. У результаті пожежі, яка тривала два тижні, у повітря потрапило біля 190 тон радіоактивних речовин. Населення Чорнобиля отримало опромінення у 90 разів більше, ніж населення Хіросіми у серпні 1945 р. Біля 400 тисяч людей було евакуйовано з «зони лиха».

Продовжити читання “Пам’ятаємо трагічні сторінки історії”

Настановча конференція з навчальної практики здобувачів першого рівня вищої освіти

З 26 квітня здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 035 Філологія, спеціалізації 035.041 германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська, освітньо-професійної програми «Філологія (германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська, друга – німецька)» (гарант – кандидат філологічних наук, доцент Оксана Каліберда) проходитимуть навчальну практику (керівники –професор Софія Філоненко та доцент Тетяна Розумна).

Продовжити читання “Настановча конференція з навчальної практики здобувачів першого рівня вищої освіти”

Інтеграція міжнародного досвіду: гостьова лекція для здобувачів другого рівня освіти ОПП «Середня освіта (Мова і література (англійська))»

Інтернаціоналізація вищої освіти є вагомим фактором розвитку університетів та передбачає ознайомлення здобувачів вищої освіти із досягненнями і досвідом фахівців відповідної галузі з інших країн.

Продовжити читання “Інтеграція міжнародного досвіду: гостьова лекція для здобувачів другого рівня освіти ОПП «Середня освіта (Мова і література (англійська))»”