Плекаємо здоров’я нації

8 квітня на базі Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка відбувся ІІ тур Всеукраїнського творчого конкурсу для студентської молоді «Здорова дитина – здорова нація». На конкурс подали роботи 54 студенти ОС «бакалавр», «магістр» різних спеціальностей: Дошкільна освіта, Початкова освіта, Середня освіта, Професійна освіта, Спеціальна освіта, Фізична культура і спорт.

Продовжити читання “Плекаємо здоров’я нації”

Міжнародна платформа для опрацювання проблем професійної освіти майбутніх учителів початкової школи

5–6 квітня доцентка катедри початкової освіти Катерина Степанюк взяла участь у роботі 2-ої Міжнародної наукової конференції «Роль науки та освіти в сталому розвитку», яка була організована Вищою школою технічною в Катовіце (Польща) спільно з Бердянським державним педагогічним університетом, Вищою школою економіки і державного управління в Братиславі (Словаччина), Донбаським державним педагогічним університетом, Інститутом дослідження просторового розвитку, Мелітопольським державним педагогічним університетом імені Богдана Хмельницького, Національним університетом цивільного захисту України, Сумським державним педагогічним університетом імені А.С. Макаренка, Центральноукраїнським державним педагогічним університетом ім. Володимира Винниченка та Чорноморським національним університетом імені П. Могили.

Продовжити читання “Міжнародна платформа для опрацювання проблем професійної освіти майбутніх учителів початкової школи”

Попередження суїцидів серед дітей та підлітків – спільна турбота науковців, освітян та батьків

Упродовж останніх років серед дітей та молоді набирають популярності небезпечні ігри в інтернеті, які «штовхають» їх до суїциду. Саме цій актуальній проблемі були присвячена зустріч батьків учнів ЗЗСО №6 м. Бердянська, яка відбулася 7 квітня в форматі онлайн.

Продовжити читання “Попередження суїцидів серед дітей та підлітків – спільна турбота науковців, освітян та батьків”

І місце на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт у галузі «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті»

2 квітня 2021 року в Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у галузі «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті».

Продовжити читання “І місце на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт у галузі «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті»”

Презентація програм академічних обмінів імені Фулбрайта

7 квітня ц. р. університетська спільнота, яка цікавиться можливостями академічних обмінів, долучилася до заходу «Презентація програм академічних обмінів імені Фулбрайта», який проводив Національний офіс програм імені Фулбрайта в Україні. Захід відбувся за ініціативи Анастасії Попової, голови Ради молодих учених Бердянського державного педагогічного університету, та за сприянням відділу наукової роботи.

Продовжити читання “Презентація програм академічних обмінів імені Фулбрайта”

Обговорення можливостей імплементації управлінського досвіду країн ЄС в Україні з точки зору міждисциплінарного підходу

8 квітня 2021 року на платформі Google Meet відбувся науково-методичний семінар, на якому науковці з різних країн (Польщі, Словаччини та України) обговорювали проблеми управління в різних сферах, в тому числі і в освіті. При обміні думок науковців акцент було зроблено на вивченні передового досвіду країн ЄС та можливостей його імплементації в Україні.

Продовжити читання “Обговорення можливостей імплементації управлінського досвіду країн ЄС в Україні з точки зору міждисциплінарного підходу”