Мистецтво танцю і хореографічна освіта: наукові активності хореографів

Майже кожного тижня в хореографічній спільноті України відбуваються різноманітні заходи: конференції, майстер-класи, відкриті лекції, семінари тощо, активними учасниками яких зазвичай є викладачі кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін і студенти-хореографи, які постійно підтримують імідж Бердянського державного педагогічного університету.

Продовжити читання “Мистецтво танцю і хореографічна освіта: наукові активності хореографів”

День пам’яті жертв застосування хімічної зброї

День пам’яті жертв застосування хімічної зброї відзначається щорічно 29 квітня з 2006 року відповідно до постанови C-10/5 від 11.11.2005 р. 10-ї сесії Конференції держав-учасниць Конвенції про заборону розробки, виробництва, накопичення і застосування хімічної зброї та про її знищення. У цей день в 1997 році Конвенція вступила в силу.

Продовжити читання “День пам’яті жертв застосування хімічної зброї”

Всесвітній день охорони праці

28 квітня Україна, як і весь цивілізований світ, бере участь у відзначенні Всесвітнього дня охорони праці. Міжнародною організацією праці запропоновано провести Всесвітній день охорони праці у 2023 році під девізом «Безпечне та здорове робоче середовище — основний принцип та право на роботі» (A Safe and healthy working environment as a fundamental principle and right at work).

Продовжити читання “Всесвітній день охорони праці”

Досвід професіонала-практика. В’ячеслав Узелков : Професійна майстерність – крок до успіху

27 квітня 2023 року на факультеті фізичної культури, спорту та здоров’я людини відбулась зустріч із зірковим фітнес-тренером В’ячеславом Узелковим.

Продовжити читання “Досвід професіонала-практика. В’ячеслав Узелков : Професійна майстерність – крок до успіху”

Досвід року війни в наукових дослідженнях

27 квітня 2023 р. у місті Вінніпег (Манітоба, Канада) відбулась міжнародна мультидисциплінарна конференція «MAIN CHALLENGES AND ISSUES OF UNIVERSITY EDUCATION IN WAR CONDITIONS: UKRAINE – 2022» («Основні проблеми та виклики університетської освіти в умовах війни: Україна – 2022»)

Продовжити читання “Досвід року війни в наукових дослідженнях”

«…Я потрібна тут і зараз!»: онлайн-зустріч з Настею Станко

Здобувачі 2 курсу спеціальності журналістика долучилися до онлайн-розмови з журналісткою Hromadske Настею Станко «Війна очима журналістки». Подія, організована ГО «Жінки в медіа» у партнерстві з Комісією з журналістської етики за підтримки Українського Жіночого Фонду, відбулася 26 квітня 2023 року на платформі Zoom,.

Продовжити читання “«…Я потрібна тут і зараз!»: онлайн-зустріч з Настею Станко”

Психологічний квест «З психологію по життю»

Уже традиційним для кафедри прикладної психології та логопедії факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти стало проведення психологічного квесту для здобувачів вищої освіти з нагоди міжнародного дня психолога. Змагання відбувалось онлайн, проте це не завадило відчути командний дух та підтримку один одного.

Продовжити читання “Психологічний квест «З психологію по життю»”

Про раннє втручання із запрошеним лектором

26 квітня 2023 року здобувачі 4 курсу вищої освіти першого (бакалаврського) 016 Спеціальна освіта в межах освітнього компоненту «Раннє втручання в системі спеціальної освіти» мали можливість прослухати лекцію від провідного фахівця з багаторічним досвідом роботи з послуги раннього втручання Г.В. Кукурузи. Ганна Володимирівна, доктор психологічних наук, професор, тренер з раннього втручання, керівник БФ «Інститут раннього втручання» м. Харкова провела унікальну, змістовну та інформаційно ґрунтовну інтерактивну лекцію.

Продовжити читання “Про раннє втручання із запрошеним лектором”

Teaching English online

У квітні 2023 року старша викладачка кафедри іноземних мов і методики викладання Бердянського державного педагогічного університету Юлія Герасименко пройшла навчальний курс «Teaching English online», який проводився на базі CAMBRIDGE UNIVERSITY PRESS & ASSESSMENT, а також успішно склала підсумкові іспити та отримала сертифікат.

Продовжити читання “Teaching English online”

Неформальна підготовка до майбутньої професійної діяльності в початковій школі

У сучасному світі вчителеві важливо бути впевненим користувачем цифрових технологій. Із цією метою старша викладачка кафедри початкової освіти Марина Нестеренко долучила студентів 21ПО групи до неформальної освіти. Протягом квітня здобувачі опановували спеціальний онлайн-курс «Цифрові навички для вчителів» від порталу Дія.

Продовжити читання “Неформальна підготовка до майбутньої професійної діяльності в початковій школі”

Чорнобильська АЕС – вічний ядерний привид

26 квітня, здавалося б, звичайна дата. Але 26 квітня 1986 року стало датою найбільшої в історії Європи екологічної катастрофи в ядерній енергетиці та Україні. Саме цей день є відліком початку тисячі смертей, скалічених людей та загибелі навколишнього середовища.

Продовжити читання “Чорнобильська АЕС – вічний ядерний привид”

Майстер-клас від артистів Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України імені Павла Вірського

22 квітня 2023 року викладачі кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін Руслан Павленко і Дмитро Ільїн мали нагоду бути присутніми на майстер-класі «Основи українського танцю та вправи для напрацювання найпопулярніших трюків танцю «Гопак», який був організований комунальною установою культури «Донецький навчально-методичний центр культури» в місті Київ. Майстер-клас проходив в форматах офлайн і онлайн.

Продовжити читання “Майстер-клас від артистів Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України імені Павла Вірського”