Конструктивні дискусії хореографів у рамках науково-практичної конференції

30 березня 2023 року відбулася Х Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні стратегії розвитку хореографічної освіти», організована Уманським державним педагогічним університетом імені Павла Тичини. Характерною особливістю доповідей було домінування тематики наукових досліджень і розробок, спрямованих на впровадження в освітній процес актуальних завдань фахової підготовки майбутніх хореографів, пов’язаних із подоланням наслідків повномасштабного російського вторгнення на територію України та відновленням культурної спадщини.

Продовжити читання “Конструктивні дискусії хореографів у рамках науково-практичної конференції”

Працюємо над вдосконаленням освітньо-професійної програми

29 березня 2023 року на засідання кафедри менеджменту та адміністрування БДПУ відбулося обговорення ОПП Управління закладом освіти. Гарант ОПП – проф. Василь Крижко.

Продовжити читання “Працюємо над вдосконаленням освітньо-професійної програми”

Навчально-логопедична лабораторія: «залаштунки» підготовки до онлайн-занять. Частина 2

30 березня 2023 р. відбувся івент «Навчально-логопедична лабораторія: «залаштунки» підготовки до онлайн-занять. Частина 2». В ході заходу здобувачки першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 016 Спеціальна освіта, активні учасниці Навчально-логопедичної лабораторії поділилися своїм досвідом проведення корекційно-розвиткових онлайн занять з дітьми з мовленнєвими порушеннями.

Продовжити читання “Навчально-логопедична лабораторія: «залаштунки» підготовки до онлайн-занять. Частина 2”

Підсумки І туру Всеукраїнської студентської олімпіади з правознавства

29 березня 2023 року на гуманітарно-економічному факультеті відбувся І тур Всеукраїнської студентської олімпіади з правознавства. Роботу у складі організаційного комітету / журі / апеляційної комісії студентської олімпіади провели викладачі кафедри правознавства. В олімпіаді взяли участь здобувачі вищої освіти ІІ-ІІІ курсу гуманітарно-економічного факультету (напрям підготовки: 081 Право).

Продовжити читання “Підсумки І туру Всеукраїнської студентської олімпіади з правознавства”

PRO проєкт «Мистецтво в окупації»

В межах реалізації проєкту #ZMINA_2_0 «Субгранти для культурних проєктів» фонду «ІЗОЛЯЦІЯ» за фінансової підтримки Європейського Союзу викладачами БДПУ реалізується проєкт «Мистецтво в окупації». Цей проєкт спрямований на дослідження мистецтва в умовах окупації, виявлення викликів, які постають перед митцями з окупованих міст, а також дослідження ефекту вигорання митців та діячів культури, які проживали в окупації, а тепер є внутрішньо переміщеними особами.

Продовжити читання “PRO проєкт «Мистецтво в окупації»”

Команда з гуманітарно-економічного факультету БДПУ на першому Хакатоні для українських студенток

28 березня команда «Berdyansk», що складається зі студентів-правників гуманітарно-економічного факультету БДПУ,отримала Сертифікат за участь у березневому She Builds Ukraine Hackathon – першому Хакатоні для українських студенток, організатором якого є Канадська архітектурна компанія WZMH Architects за підтримки Міністерства освіти та науки України та Посольства України в Канаді.

Продовжити читання “Команда з гуманітарно-економічного факультету БДПУ на першому Хакатоні для українських студенток”

Найвища кар’єрна сходинка – це коли тобі кажуть «дякую»

Під таким лейтмотивом 27 березня цього року пройшла звітна конференція здобувачів магістерського (першого) рівня вищої освіти спеціальності 231 Соціальна робота за результатами виробничої практики.

Продовжити читання “Найвища кар’єрна сходинка – це коли тобі кажуть «дякую»”

Інтеграція теоретичної та практичної підготовки майбутнього вчителя біології та основ здоров’я

17.03.2023 року викладачі та студенти кафедри біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації Бердянського державного педагогічного університету взяли участь у вебінарі на тему: «Курс «Природничі науки» як засіб реалізації цілісної природничої освіти».

Продовжити читання “Інтеграція теоретичної та практичної підготовки майбутнього вчителя біології та основ здоров’я”

Співробітники бібліотеки БДПУ взяли участь у семінарі

23 березня 2023 року працівники бібліотеки БДПУ взяли участь у навчально-методичному онлайн-семінарі «Актуалізація та збереження бібліотечних фондів: виклики сьогодення».

Продовжити читання “Співробітники бібліотеки БДПУ взяли участь у семінарі”

Засідання студентської наукової проблемної групи «Семантична структура номінативних одиниць української мови»

28 березня 2023 р. відбулося засідання студентської наукової проблемної групи «Семантична структура номінативних одиниць української мови» (науковий керівник – канд. філол. наук, доцент Крижко Олена Анатоліївна) на тему: «Національно-культурний компонент семантики номінативних одиниць української мови».

Продовжити читання “Засідання студентської наукової проблемної групи «Семантична структура номінативних одиниць української мови»”

Університету подарували генератори

Повномасштабне вторгнення рф в Україну кардинально змінило життя кожного з нас. Тимчасово переміщений до Запоріжжя, наш університет залишився без матеріально-технічної бази. Але за цей час завдяки грантовій діяльності, матеріальній підтримці партнерів, друзів, волонтерів, власним закупівлям нам вдалося суттєво поповнити технічне забезпечення.

Продовжити читання “Університету подарували генератори”

Зростаємо разом із казкою

Наближається до завершення виробнича педагогічна практика в групах раннього віку (керівник – доцентка кафедри дошкільної освіти Л.В.Мороз-Рекотова). Безперечно, кожна практикантка хотіла, дивлячись у допитливі оченята трирічних малюків, запропонувати їм взятися за руки і «зробити велике сонечко» (коло), побудувати з кубиків чарівне місто або розповісти казочку, ховаючи разом із малюками у рукавичку всіх звіряток … Але навіть онлайн студенти готуються до зустрічі з малечою.

Продовжити читання “Зростаємо разом із казкою”