Зустріч із Тетяною Трофименко – відомою українською критикинею

8 березня 2023 року відбулася зустріч, організована Науковим товариством філологічного факультету ХНУ імені В.Н.Каразіна, з українською дослідницею літератури, відомою критикинею, лауреаткою відзнак сайту «Буквоїд» та «Книга року ВВС» за кращу читацьку рецензію, Тетяною Трофименко.

Продовжити читання “Зустріч із Тетяною Трофименко – відомою українською критикинею”

Педагогічна практика студентів БДПУ з інформатичної освітньої галузі в початковій школі в умовах війни

Бердянський державний педагогічний університет, знаходячись у ситуації, коли, здавалося б, все руйнується, продовжує працювати та забезпечує якісну теоретичну та практичну підготовку майбутніх учителів початкової школи.

Продовжити читання “Педагогічна практика студентів БДПУ з інформатичної освітньої галузі в початковій школі в умовах війни”

Студенти-філологи у Всеукраїнському конкурсі есе «Мій Шевченко»

«Возвеличу малих отих рабів німих, я на сторожі коло їх поставлю слово», ‒ писав великий Кобзар українського народу, Тарас Шевченко. І дійсно, його слова є невичерпним джерелом для натхнення всіх українців. Саме тому до Дня народження Тараса Григоровича щороку проводиться чимало цікавих конкурсів. Одним із них цьогоріч став Всеукраїнський конкурс есе «Мій Шевченко», оголошений громадською організацією «Інноваційні обрії України» і підтриманий Міністерством освіти і науки України.

Продовжити читання “Студенти-філологи у Всеукраїнському конкурсі есе «Мій Шевченко»”

Тарас Григорович Шевченко: його твори – найбільший скарб України, його слова – відомі у всьому світі

9 березня вся Україна вшановує пам’ять великого митця, який став символом національної культури та духовності українського народу.

Продовжити читання “Тарас Григорович Шевченко: його твори – найбільший скарб України, його слова – відомі у всьому світі”