Ефективна комунікація як засіб популяризації державної мови

Сучасний викладач – це носій освітніх суспільних змін, він має орієнтуватися в інформаційних потоках, освоювати нові технології, шукати й використовувати нові знання, володіти такими якостями, як універсальність мислення, динамізм, мобільність, навчатися впродовж життя. З метою підвищення рівня професійної майстерності, зокрема, удосконалення навичок ефективної комунікації в провадженні освітньої діяльності викладачки кафедри української мови та славістики: завідувачка кафедри Світлана Глазова, доцентки Ганна Вусик, Вікторія Ліпич і Неля Павлик 21-22 березня 2023 року взяли участь у Всеукраїнському освітньому марафоні «Сучасна українська: ефективна комунікація».

Продовжити читання “Ефективна комунікація як засіб популяризації державної мови”

Обговорення проєкту Стандарту вищої освіти України першого (бакалаврського) рівня спеціальності 014 Середня освіта (за предметними спеціальностями)

За ініціативою доцентки кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін БДПУ Юлії Тараненко 20 березня 2023 року на платформі ZOOM відбулася зустріч робочої групи освітньо-професійної програми «Середня освіта (Хореографія). Фітнес» зі стейкхолдерами (роботодавці, вчителі-практики, здобувачі вищої освіти).

Продовжити читання “Обговорення проєкту Стандарту вищої освіти України першого (бакалаврського) рівня спеціальності 014 Середня освіта (за предметними спеціальностями)”

Нові горизонти соціальної роботи під час війни

Війна стала справжнім викликом для соціальної сфери в Україні. У час війни професійна соціальна робота розширює напрями, методи і форми роботи, які, з одного боку, ґрунтуються на багаторічному досвіді, в тому числі міжнародному, з іншого – формується феномен української соціальної роботи на засадах морального обов’язку, взаємопідтримки, відданості кожного громадянина у поєднанні з професійною діяльністю фахівців соціальної роботи.

Продовжити читання “Нові горизонти соціальної роботи під час війни”

Навчання математики в Новій українській школі

У рамках тижня математики 16 березня 2023 р. пройшла онлайн-лекція на тему «Навчання математики в Новій українській школі». Лекторкою заходу була старша наукова співробітниця Інституту педагогіки НАПН України, кандидатка педагогічних наук, авторка модельної програми з математики для 5-6 класів та підручників для 1-6 класів – Дарина Васильєва.

Продовжити читання “Навчання математики в Новій українській школі”