Об’єднані наукою

9 березня 2023 року в рамках роботи Ради молодих учених БДПУ (голова – кандидатка педагогічних наук, доцентка Анастасія Попова) членкині РМУ факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв кандидатки педагогічних наук, старші викладачки кафедри початкової освіти Марина Нестеренко та Крістіна Петрик провели нетворкінг «Псевдонаука: як уникнути формалізму в роботі вчених?». Метою заходу було сприяння реалізації прав молодих учених, забезпечення їх активної участі у проведенні наукових досліджень та захисту їх інтересів.

Продовжити читання “Об’єднані наукою”

І лине над землею Шевченкове слово

Неможливо переоцінити внесок Тараса Григоровича Шевченка у розвиток та зміцнення нашої держави, нашої гідності та стійкості. Невимовної краси поезія і проза закарбували в собі душу та культурні традиції України.

Продовжити читання “І лине над землею Шевченкове слово”

Новий крок до інтернаціоналізації освіти на факультеті дошкільної, спеціальної та соціальної освіти

7 березня 2023 року деканом факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти Євгенією Линдіною разом із заступником декана з наукової роботи та міжнародної діяльності Анастасією Поповою була проведена зустріч із професоркою Університету Вісконсін-Мілуокі ((UWM) США Елізабет Драм.

Продовжити читання “Новий крок до інтернаціоналізації освіти на факультеті дошкільної, спеціальної та соціальної освіти”

Консультація професора клінічної психології Колумбійського університету, США

9 березня 2023 р. в рамках реалізації проєкту «Поствоєнна соціально-психологічна реабілітація», що підтримується Програмою малих грантів (SUDUS) Проєкту підтримки переміщених університетів Програми ім. Фулбрайта в Україні відбулася онлайн зустріч-консультація з Джорджем А. Бонанно – професором клінічної психології учительського коледжу Колумбійського університету, США, дослідником у галузі втрат і травм.

Продовжити читання “Консультація професора клінічної психології Колумбійського університету, США”

Поет промовляє піснями

Сьогодні один із найвидатніших днів. Ви запитаєте: чому? Бо 9 березня, багато років тому народився Тарас Григорович Шевченко – український поет, прозаїк, драматург, художник, політичний і громадський діяч. Він був людиною універсальних обдарувань та інтересів. Все життя і творчість митця були присвячені українському народу. Поет мріяв про ті часи, коли його країна буде суверенною державою, коли в Україні шануватимуться мова, культура та історія народу, а люди будуть щасливими.

Продовжити читання “Поет промовляє піснями”

Співпраця кафедри дошкільної освіти та «Освітньої траєкторії» міста Дніпра

9 березня розпочалася активна співпраця кафедри дошкільної освіти Бердянського державного педагогічного університету та Комунальної установи «Центр професійного розвитку «Освітня траєкторія» Дніпровської міської ради. У рамках управлінського проєкту для діючих та майбутніх керівників закладів дошкільної освіти «Project manager Дошкілля» відбулася перша онлайн зустріч.

Продовжити читання “Співпраця кафедри дошкільної освіти та «Освітньої траєкторії» міста Дніпра”