Олімпіада з психології на факультеті дошкільної, спеціальної та соціальної освіти

13 березня здобувачі вищої освіти 1-4 курсів ФДССО зібралися на І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з психології. Учасники олімпіади – це майбутні фахівці дошкільної, спеціальної та соціальної освіти, об’єднані зацікавленістю психологією та розумінням важливості цієї галузі знань у сучасних непростих умовах.

Продовжити читання “Олімпіада з психології на факультеті дошкільної, спеціальної та соціальної освіти”

І етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 016 Спеціальна освіта

14 березня 2023 р. викладачами кафедри прикладної психології та логопедії було організовано та проведено І етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 016 Спеціальна освіта серед здобувачів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти.

Продовжити читання “І етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 016 Спеціальна освіта”

Вища освіта в Україні: зміни через війну

14 березня 2023 р. ректор нашого університету Ігор Богданов взяв участь у презентації аналітичного звіту «Вища освіта в Україні: зміни через війну», укладеного Аналітичним центром «ОСВІТАНАЛІТИКА» та Фондом Конрада Аденауера. Захід проходив у стінах Київського університету імені Бориса Грінченка у форматі дискусії із залученням представників експертного середовища. Модерувала захід перша проректорка, колишня міністерка освіти і науки України, Лілія Гриневич.

Продовжити читання “Вища освіта в Україні: зміни через війну”

Діяльнісний підхід як середовище для формування наскрізних умінь під час проєктної діяльності з курсу «Я досліджую світ»

НУШ ставить перед собою завдання: сформувати особистість із розвиненими ключовими компетентностями та наскрізними вміннями, успішно інтегровану в соціум, здатну до проєктної діяльності. Такі орієнтири стали ключовими під час вебінару «Реалізація діяльнісного підхіду до навчання за допомогою інтерактивних конспектів», спікеркою якого була Дар’я Демчук-Маригіна – заступниця директора з навчальної роботи Спеціалізованої школи I-III ступенів №207, м. Київ. Вебінар відбувся 9 березня 2023р.

Продовжити читання “Діяльнісний підхід як середовище для формування наскрізних умінь під час проєктної діяльності з курсу «Я досліджую світ»”

Шевченко очима молоді

На гуманітарно-економічному факультеті було проведено кураторську годину, присвячену життю і творчості геніального поета, прозаїка, художника – Тараса Шевченка. 10 березня у рамках вшанування пам’яті Кобзаря кураторську годину проведено зі студентами 1, 2, 3 курсу (освітні програми «Середня освіта (Історія)» та «Історія та археологія»).

Продовжити читання “Шевченко очима молоді”

Онлайн-зустріч із суддею під час виробничої практики здобувачів освіти спеціальності «Право»

Із метою ефективного проходження виробничої практики студентами-правниками із застосуванням технологій дистанційного навчання кафедрою правознавства ГЕФ було організовано серію онлайн-зустрічей із практичними працівниками. 11.03.2023 р. перед здобувачами освіти виступила суддя Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області Лілія Стручкова. Вона розповіла про особливості дистанційного розгляду судових справ. Торкнулася процесуальних аспектів провадження у цивільних, адміністративних, кримінальних справах під час воєнного стану. Поділилася власним досвідом розгляду окремих категорій справ.

Продовжити читання “Онлайн-зустріч із суддею під час виробничої практики здобувачів освіти спеціальності «Право»”