Урахування освітніх потреб сьогодення: формування цифрової грамотності керівника хореографічного колективу

Систематичне оновлення змістовної складової освітньої компоненти «Теорія та методика роботи з хореографічним колективом», яка входить до блоку дисциплін професійної підготовки здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти ОПП «Хореографія» та ОПП «Середня освіта (Хореографія). Фітнес» відбувається не лише на основі пропозицій від стейкхолдерів та роботодавців, а й відносно актуальних доповідей науковців та практиків на наукових конференціях та практичних семінарах.

Продовжити читання “Урахування освітніх потреб сьогодення: формування цифрової грамотності керівника хореографічного колективу”

Дослідницька складова ОК «Народознавство та хореографічний фольклор України»

Здобувачі першого рівня вищої освіти 1 курсу спеціальності 024 Хореографія опановують дисципліну «Народознавство та хореографічний фольклор України». Ця ОК є обов’язковою та вирішує одне з актуальних освітніх завдань, а саме відродження танцювального фольклору України, формування національної свідомості, обґрунтування значення мистецтва як активного засобу впливу на патріотичне виховання майбутніх поколінь, розвиток та популяризація національної культури.

Продовжити читання “Дослідницька складова ОК «Народознавство та хореографічний фольклор України»”

Обговорення проекту стандарту вищої освіти за спеціальністю 014 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини)

Колектив кафедри біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації Бердянського державного педагогічного університету долучився до семінару «Шляхи удосконалення освітніх програм за спеціальністю 014 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини) 014 Середня освіта (Природничі науки) на першому (бакалаврському) та другому (магістерському) рівнях вищої освіти», який було ініційовано Волинським національним університетом імені Лесі Українки. У заході взяли участь гаранти ОПП з різних навчальних закладів. БДПУ представляли Світлана Хатунцева, Наталя Пшенична та Світлана Кара.

Продовжити читання “Обговорення проекту стандарту вищої освіти за спеціальністю 014 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини)”

Зустріч із американською викладачкою в контексті проблематики інклюзивної освіти

4 квітня 2023 р. відбулася онлайн лекція «Інклюзивна освіта: включати чи не включати?» для здобувачів та викладачів факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти з американською докторкою філософії, фахівчинею в галузі інклюзії Елізабет Дрейм.

Продовжити читання “Зустріч із американською викладачкою в контексті проблематики інклюзивної освіти”

Захід, який подарував відчуття єднання

За ініціативи першокурсників спеціальності Дошкільна освіта, які цього року тільки увійшли до складу студради, на факультеті дошкільної спеціальної та соціальної освіти відбувся незвичайний захід «Розважальна гра для креативних студентів».

Продовжити читання “Захід, який подарував відчуття єднання”