Робоча поїздка заходом України

Під час робочої поїздки заходом України познайомилися з видатними українками: народною артисткою України Марією Бурмакою та заслуженою журналісткою України Ларисою Губіною. За чашкою кави розповіли про наше минуле, сьгодення, намітили плани нашого можливого співробітництва.

Продовжити читання “Робоча поїздка заходом України”

«Інклюзивний бізнес: з чого почати»

Глобальний договір ООН в Україні разом з UNDP в Україні провів воркшоп «Інклюзивний бізнес: з чого почати» для представників та представниць українських компаній, які прагнуть зробити свою роботу доступною для кожного та кожної.

Продовжити читання “«Інклюзивний бізнес: з чого почати»”

Наукова складова – важлива частина навчання студентів-магістрантів спеціальності 014 Середня освіта (Музичне мистецтво) або Успішний захист курсових робіт

Курсова робота є важливою складовою освітнього процесу для студентів-магістрантів, які навчаються за ОПП “Середня освіта (музичне мистецтво)”. Захист курсової роботи є обов’язковим елементом її виконання. Він має на меті не тільки визначити рівень знань здобувачів вищої освіти, перевірити самостійність виконання роботи, а також розвиває ряд ключових компетентностей, що мають важливе значення як для їхньої академічної діяльності, так і для майбутньої професійної кар’єри: інформаційні (навички інформаційної грамотності), комунікативні (навички презентації),  дослідницькі (аналітичні та методологічні навички), організаційні (навички проєктного менеджменту, тайм-менеджменту), етичні (дотримання академічної доброчесності), технологічні (навички роботи з інтернет-ресурсами) та ін.

Продовжити читання “Наукова складова – важлива частина навчання студентів-магістрантів спеціальності 014 Середня освіта (Музичне мистецтво) або Успішний захист курсових робіт”

Наукова складова у професійному становленні майбутнього хореографа

Науковий компонент у формуванні балетмейстерської компетентності бакалаврів хореографії набуває все більшої актуальності під час фахової підготовки і розширює професійний простір, надаючи майбутньому фахівцю можливість бути більш конкурентоспроможним на ринку праці. Здобувачі вищої освіти 2 курсу спеціальності 024 Хореографія набули першого досвіду написання та захисту курсових робіт з ОК «Мистецтво балетмейстера». Керівники курсових робіт викладачі кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін Олена Мартиненко, Руслан Павленко і Дмитро Ільїн мають науковий і балетмейстерський досвід роботи і викладають дисципліну «Мистецтво балетмейстера» на різних курсах.

Продовжити читання “Наукова складова у професійному становленні майбутнього хореографа”

Завершення навчального року: підсумки та перспективи Навчально-логопедичної лабораторії Бердянського державного педагогічного університету

Попри виклики, до яких призводить дія воєнного стану на території нашої країни, Навчально-логопедична лабораторія Бердянського державного педагогічного університету продовжує свою важливу місію у підвищенні якості підготовки майбутніх вчителів спеціальної освіти. Впродовж року її потужна команда, до якої наразі входить 11 активних здобувачів вищої освіти під керівництвом досвідчених викладачів кафедри прикладної психології та логопедії сприяли забезпеченню якості та систематичності надання корекційно-розвиткової допомоги 14 дітям з особливими освітніми потребами з усієї України!

Продовжити читання “Завершення навчального року: підсумки та перспективи Навчально-логопедичної лабораторії Бердянського державного педагогічного університету”