Презентація збірника наукових статей студентів «Філологічні та медіа студії»

15 травня 2024 року на факультеті філології та соціальних комунікацій відбулася презентація збірника наукових статей студентів «Філологічні та медіа студії».

Продовжити читання “Презентація збірника наукових статей студентів «Філологічні та медіа студії»”

Участь у конгресі «Діти та війна: сучасні виклики психологічної допомоги та реабілітації в період воєнного часу»

13 травня доцент кафедри прикладної психології та логопедії ФДССО БДПУ Ганна Лопатіна взяла участь у вже щорічному конгресі під назвою «Діти та війна: сучасні виклики психологічної допомоги та реабілітації під час війни», організатором якого є Національна дитяча спеціалізована лікарня «Охматдит» МОЗ України. Конгрес проводився за підтримки Асоціації дитячих лікарень України.

Продовжити читання “Участь у конгресі «Діти та війна: сучасні виклики психологічної допомоги та реабілітації в період воєнного часу»”

Надихаюча подія – науковий п’єдестал

В рамках Фестивалю науки БДПУ на факультеті дошкільної, спеціальної та соціальної освіти 15 травня відбувся захоплюючий захід під назвою «Науковий пʼєдестал»: шлях від написання студентських тез до лідерів в науковому рейтингу БДПУ, який привернув увагу студентів і викладачів, зацікавлених у науковій діяльності та особистісному зростанні. Організатори заходу, доценти кафедри прикладної психології та логопедіїНаталя Цибуляк та Ганна Лопатіна – зуміли створити незабутню атмосферу, наповнену мотивацією та навчанням.

Продовжити читання “Надихаюча подія – науковий п’єдестал”

Обговорювали актуальні проблеми сучасного мовознавства та лінгводидактики

14 травня 2024 р. на факультеті філології та соціальних комунікацій Бердянського державного педагогічного університету проведено семінар «Функціювання мовних одиниць української мови в синхронії й діахронії та методика їх вивчення», у якому взяли участь викладачі кафедри української мови та славістики (відповідальна – завідувачка кафедри, канд. філол. наук, доцентка Світлана Глазова).

Продовжити читання “Обговорювали актуальні проблеми сучасного мовознавства та лінгводидактики”

«Світло науки»: конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності 016 Спеціальна освіта

У Бердянському державному педагогічному університеті 13 травня 2024 року стартував щорічний травневий Фестиваль науки. У рамках фестивалю 14 травня 2024р. кафедрою прикладної психології та логопедії було проведено підсумкове засідання І етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності 016 Спеціальна освіта. Цей захід очікували як самі здобувачі вищої освіти, так і їх наукові керівники.”

Продовжити читання “«Світло науки»: конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності 016 Спеціальна освіта”

“Творчість на відстані”: івентпростір студентського наукового гуртка “Мистецьке коло” на Фестивалі науки БДПУ

Музика відіграє особливу роль у житті людини. Вона виховує естетичний смак, формує ціннісні орієнтири, збагачує духовний світ. І саме вчитель музичного мистецтва покликаний прищепити любов до музики своїм учням, розкрити перед ними її безмежний світ.

Продовжити читання ““Творчість на відстані”: івентпростір студентського наукового гуртка “Мистецьке коло” на Фестивалі науки БДПУ”

Вишиванка: втілення традицій та ідентичності у моді

Значення вишиванки, традиційного українського одягу, у сучасному світі набуває все більшої ваги. Це не просто елемент гардеробу, а символ національної гідності та культурної спадщини.

Продовжити читання “Вишиванка: втілення традицій та ідентичності у моді”

Молодь у пошуках істини та інновацій: наукова діяльність здобувачів-журналістів

14 травня в Бердянському державному педагогічному університеті – дата, багата на наукові події, оскільки саме цього дня на факультетах заплановані студентські секції та викладацькі семінари. Цьогоріч кафедра соціальних комунікацій організувала засідання «Медіа в Україні», на якому були присутні здобувачі всіх курсів спеціальності 061 Журналістика. Традиційно окрім наукових доповідей у рамках секції відбувся також передзахист бакалаврських проєктів студентів четвертого курсу.

Продовжити читання “Молодь у пошуках істини та інновацій: наукова діяльність здобувачів-журналістів”

«Доступ до правди»: вебінар як каталізатор об’єктивності

У Бердянському державному педагогічному університеті триває традиційний щорічний фестиваль науки. У його рамках 14 травня відбувся вебінар «Доступ до правди» запрошеного фахівця-журналіста Олександра Пилипенка, стейкхолдера спеціальності 061 Журналістика, редактора незалежного видання про суспільно-політичне життя Запорізької області «Локатор-Медіа».

Продовжити читання “«Доступ до правди»: вебінар як каталізатор об’єктивності”

Наукова робота факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти у 2023-2024 н.р.

15 травня наш університет мав чудову нагоду зібратися в межах Основного дня Фестивалю науки в БДПУ та нагадати про здобутки та перемоги у 2023 році.

Продовжити читання “Наукова робота факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти у 2023-2024 н.р.”

«Студентські перегони» в межах Фестивалю наук

14 травня в межах Фестивалю наук на кафедрі математики та методики навчання математики відбувся захоплюючий квест «Студентські перегони». Модераторами заходу стали асистентка кафедри математики Юлія Дерябіна та старша лаборантка Альона Спартесна. В якості журі було обрано завідувачку кафедри математики та МНМ, кандидатку фізико-математичних наук, доцентку Наталію Кравченко та доктора педагогічних наук, професора Віталія Ачкана. Цей захід став справжньою подією для всіх прихильників математики, де учасники змагалися у розв’язанні математичних завдань та головоломок, демонструючи свою кмітливість та спритність.

Продовжити читання “«Студентські перегони» в межах Фестивалю наук”

Майстер-клас від учасниць Психологічного клубу ФДССО

Важливими  завданнями роботи Психологічного клубу ФДССО є забезпечення психологічної підтримки студентів, знайомство з сучасними досягненнями у сфері практичної психології та формування у них навичок роботи практичного психолога.

Продовжити читання “Майстер-клас від учасниць Психологічного клубу ФДССО”