Відкрита гостьова лекція від партнерів з Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка

16 листопада 2024 року на факультеті фізико-математичної,  комп’ютерної та технологічної освіти БДПУ відбулася відкрита гостьова лекція за темою «Використання Google-сервісів в освітньому процесі» для студентів спеціальності 015 Професійна освіта за спеціалізаціями «Енергетика, електротехніка та електромеханіка», «Цифрові технології».

Продовжити читання “Відкрита гостьова лекція від партнерів з Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка”

Заходи до Дня боротьби з торгівлею людьми кафедри іноземних мов та методики викладання

15 жовтня кафедра іноземних мов та методики викладання провела низку заходів, присвячених  Дню боротьби з торгівлею людьми. Здобувачі разом із викладачами обговорювали шляхи вирішення цієї проблеми через освіту, мистецтво та формування правил безпечної поведінки.

Продовжити читання “Заходи до Дня боротьби з торгівлею людьми кафедри іноземних мов та методики викладання”

Адаптація через спілкування: першокурсники освоюють навички командної взаємодії

На початку жовтня в освітньому просторі БДПУ стартували тренінги ефективної комунікації та командної взаємодії для здобувачів-першокурсників та їх кураторів. Метою тренінгів, ініціатором яких традиційно виступила навчальна психолого-консультативна лабораторія (завідувачка – старша викладачка кафедри психології факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв Вікторія Федорик), є розвиток у здобувачів-першокурсників базових навичок ефективного спілкування та командної роботи, що сприяє їхній адаптації до нового освітнього середовища.

Продовжити читання “Адаптація через спілкування: першокурсники освоюють навички командної взаємодії”

Онлайн-марафон до дня психічного здоров’я: підтримка учасників освітнього процесу

Щороку 10 жовтня відзначається Всесвітній День психічного здоров’я або День ментального здоров’я, основна мета якого – підвищення рівня обізнаності про проблеми психічного здоров’я та шляхи його підтримки, а також сприяння створенню умов для фізичного, душевного і соціального благополуччя кожної людини в усьому світі.

Продовжити читання “Онлайн-марафон до дня психічного здоров’я: підтримка учасників освітнього процесу”

На шляху до майбутньої професії: участь у форумі з раннього втручання

10 жовтня 2024 року здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 016 «Спеціальна освіта» (Освітньо-професійна програма Логопедія. Спеціальна психологія) Факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти Бердянського державного педагогічного університету за ініціативи доцента кафедри прикладної психології та логопедії Аліни Синиці у межах вивчення ОК «Раннє втручання у спеціальній та інклюзивній освіті» відвідали форум з раннього втручання.

Продовжити читання “На шляху до майбутньої професії: участь у форумі з раннього втручання”