Заходи до Дня захисників і захисниць України: підтримка захисників через силу слова

Кафедра іноземних мов та методики викладання активно долучилася до відзначення Дня захисників і захисниць України, організувавши низку заходів, спрямованих на підтримку українських воїнів і обговорення актуальних питань національної ідентичності.

Продовжити читання “Заходи до Дня захисників і захисниць України: підтримка захисників через силу слова”

Інклюзія в літературі: вийти за межі й говорити про «інших»

26 та 27 вересня  традиційно (уже 24-й рік поспіль!) кафедра української та зарубіжної літератури і порівняльного літературознавства БДПУ провела Міжнародну наукову конференцію. Цього разу вона проходила в онлайн-форматі і була присвячена актуальній темі інклюзії і тому, як вона виявляє себе в літературі й мистецтві взагалі: «Вихід за межі: інклюзивна література як голос “іншого”». Мета конференції – узагальнити сучасні дослідження з інклюзивної літератури, визначити їх основні напрями, окреслити вектори майбутнього розвитку, адже, як продемонстрували теми, заявлені учасниками, обшир інформації тут досить різноплановий: від давніх текстів до сучасних відеоігр.

Продовжити читання “Інклюзія в літературі: вийти за межі й говорити про «інших»”

Старт Школи лідерів 2024

Студенти та студентки БДПУ взяли участь у першій в цьому сезоні зустрічі «Школи лідерів 2024», яка модерується Аллою Мельничук, асистенткою кафедри соціальної роботи та інклюзивної освіти.

Продовжити читання “Старт Школи лідерів 2024”

До дня памʼяті жертв Бабиного Яру: трагедія  Мерликової балки

30 вересня о 16:00 студентська рада соціально-гуманітарного факультету провела захід, присвячений Дню памʼяті жертв Бабиного Яру. Головною метою зустрічі стало вшанування памʼяті усіх невинно закатованих дітей та жінок фашистськими загарбниками.

Продовжити читання “До дня памʼяті жертв Бабиного Яру: трагедія  Мерликової балки”

Освітні виклики війни

Науково-популярне медіа Куншт та аналітичний центр «ОсвітАналітика» презентували результати дослідження стратегій адаптації закладів загальної середньої освіти України до умов війни. Подія відбулася   1 жовтня 2024 року в Освіторія Хаб у м. Київ,  на яку була запрошена завідувачка і доцентка кафедри хореографія та фітнесу Юлія Тараненко.

Продовжити читання “Освітні виклики війни”

«Честь і воля. Слава нації»

01.10.2024 в 43 групі спеціальності 014 Середня освіта (Музичне мистецтво) відбувся виховний захід “Честь і воля. Слава нації”. Кураторка групи, доцентка Анетта Омельченко розповіла про історію Свята Покрови, українського козацтва і Дня захисників та захисниць України. В кінці заходу було запропоновано вибрати правільні відповіді на платформі ‘learning apps”.

Продовжити читання “«Честь і воля. Слава нації»”