Гостьова лекція з Освітньої компоненти «Організація та планування роботи фахівців закладів спеціальної та інклюзивної освіти»

18 жовтня 2024 року для здобувачів 2 курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 016 Спеціальна освіта (освітньо-професійна програма Логопедія. Спеціальна психологія) факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти БДПУ була організована лекційна зустріч з директором Селідовського інклюзивно-ресурсного центру Юлією Сахновською та фахівцями-консультантами: вчителем-дефектологом Наталією Євстафєєвою, вчителем-реабілітологом Катериною Фурман.

Продовжити читання “Гостьова лекція з Освітньої компоненти «Організація та планування роботи фахівців закладів спеціальної та інклюзивної освіти»”

Проміжні результати з Корекційно-консультативної практики (виробничої) – гарні результати!

Здобувачі 4 курсу зі спеціальності 016 Спеціальна освіта факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти проходять потужну та довготривалу практику, яка розпочалася з 02 вересня 2024 року та активно продовжується.

Продовжити читання “Проміжні результати з Корекційно-консультативної практики (виробничої) – гарні результати!”

Інклюзивне освітнє середовище ЗВО: старт нового модулю підвищення кваліфікації для викладачів вищої школи

Понад рік спеціальних досліджень команди БДПУ в рамках проєкту 2022.01/0010 “Дизайн інклюзивного освітнього середовища закладу вищої освіти”, який виконується за грантової підтримки Національного фонду досліджень України, передували цій події. І, нарешті, 16 жовтня у межах модулю підвищення кваліфікації відбулася перша зустріч викладачів з усієї України, об’єднаних ідеєю розвитку інклюзивної освіти. Захід зібрав понад 50 осіб, які мали на меті підвищити свою обізнаність щодо інклюзивної культури, інклюзивних політик та практик.

Продовжити читання “Інклюзивне освітнє середовище ЗВО: старт нового модулю підвищення кваліфікації для викладачів вищої школи”