Ефективна комунікація як інструмент професійної діяльності

Найбільша розкіш у житті –­ це розкіш спілкування.

Антуан де Сент-Екзюпері

Рівень професійної підготовки фахівця визначається сформованістю його мовної і мовленнєвої компетенції. Діяльність спеціаліста в будь-якій галузі вимагає від нього широкої загальної освіти, оскільки вона пов’язана з інтенсивним усним і писемним спілкуванням, передбачає широку мовленнєву практику, потребує точного вираження понять і категорій у професійній діяльності. Від спілкування залежить психологічний клімат в організації та на підприємстві, їхня організаційна і виробнича мобільність, конкурентні позиції на ринку, сприймання і розуміння людьми одне одного. Правильно організоване спілкування забезпечує ефективний обмін інформацією,  дає змогу глибше пізнати співрозмовника, спрогнозувати особливості подальшої ділової взаємодії з партнером.

Продовжити читання “Ефективна комунікація як інструмент професійної діяльності”

В університеті відбулася церемонія нагородження конкурсу «Студент року 2024»

23 жовтня 2024 року в Бердянському державному педагогічному університеті відбулася урочиста церемонія нагородження переможців конкурсу “Студент року”. Цей захід зібрав найініціативніших, найталановитіших і найуспішніших студентів, які протягом року демонстрували високі результати в навчанні, брали участь у громадських ініціативах та були активними учасниками студентського життя.

Продовжити читання “В університеті відбулася церемонія нагородження конкурсу «Студент року 2024»”

«Перевизначення вищої освіти: інновації, інклюзивність і сталий розвиток під час війни» – вступне слово до колективної монографії науковців Бердянського державного педагогічного університету

«Коли ми перетинаємо екватор цільового графіка для досягнення Цілей сталого розвитку, стає зрозуміло, що жодна ціль ще не досягнута. Ця реальність ще більше ускладнюється геополітичною динамікою в усьому світі і, зокрема, в Україні — державі, яка сьогодні є бастіоном світового порядку. Гостра потреба в інноваційних підходах зараз очевидна як ніколи. Ключову роль у цьому сценарії відіграють університети. Щоб по-справжньому змінити світ, ці інституції повинні спершу переосмислити себе, побудувавши власні інституційні екосистеми, що характеризуються інклюзивним безбар’єрним і імерсивним середовищем, яке глибоко вкорінене в цінностях, що лежать в основі корпоративної культури.

Продовжити читання “«Перевизначення вищої освіти: інновації, інклюзивність і сталий розвиток під час війни» – вступне слово до колективної монографії науковців Бердянського державного педагогічного університету”

Важливий етап – передзахист кваліфікаційних робіт!

22.10.2024 року на кафедрі прикладної психології та логопедії факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти відбувся передзахист кваліфікаційних робіт здобувачів 2 курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Спеціальна освіта». Магістранти представили результати науково-пошукової діяльності та продемонстрували свої авторські розробки.

Продовжити читання “Важливий етап – передзахист кваліфікаційних робіт!”

Як лідерам справлятись з вигоранням?

Студенти «Школи лідерства 2024» кафедри соціальної роботи та інклюзивної освіти БДПУ глибше занурились у тему вигорання та його профілактики серед професій, що працюють з людьми, особливо волонтерів. Вигорання – це проблема, з якою стикаються багато лідерів, особливо в складні часи, коли навантаження на них і їхні команди значно зростає.

Продовжити читання “Як лідерам справлятись з вигоранням?”

Зі мною такого ніколи не станеться!

«Зі мною такого ніколи не трапиться!» – саме так найчастіше відповідають люди, коли розмова заходить про торгівлю людьми. Це упередження характерне для людей різного віку, статі та місця проживання. Хоча статистика говорить про інше.

Продовжити читання “Зі мною такого ніколи не станеться!”

Участь викладачів та студентів соціально-гуманітарного факультету у V Міжнародній науково-практичній конференції «Професійна освіта в умовах сталого розвитку суспільства»

17 жовтня 2024 року к.е.н., доцент кафедри економіки, менеджменту та фінансів Бердянського державного педагогічного університету Тетяна Несторенко взяла участь у V Міжнародній науково-практичній конференції «Професійна освіта в умовах сталого розвитку суспільства». Організатором заходу виступив Інститут професійної освіти Національної академії педагогічних наук України. На конференції обговорювалися сучасні підходи до підготовки фахівців, адаптація освітніх програм до нових викликів та забезпечення якості освіти. Особливу увагу приділили ролі освіти у формуванні компетентностей, необхідних для сталого розвитку та інноваційного розвитку економіки.

Продовжити читання “Участь викладачів та студентів соціально-гуманітарного факультету у V Міжнародній науково-практичній конференції «Професійна освіта в умовах сталого розвитку суспільства»”

Адаптація освітнього процесу до потреб кожного здобувача за допомогою програм Catch Up

Тиждень педагогіки на факультеті психолого-педагогічної освіти та мистецтв сьогодні продовжився цікавою онлайн зустріччю, модераторкою якої була докторка педагогічних наук, професорка кафедри педагогіки Надія Вєнцева, а спікером – здобувач третього освітньо-наукового рівня вищої освіти Микола Оверченко.

Продовжити читання “Адаптація освітнього процесу до потреб кожного здобувача за допомогою програм Catch Up”

Відкриття математичного гуртка на ФФМКТО

Найближчим часом на кафедрі фізики, математики та методики навчання факультету ФМКТО БДПУ відбудеться відкриття математичного гуртка, чекаємо на всіх охочих! Щоб записатись або швидко отримати зворотній зв’язок, натискайте на посилання:

Продовжити читання “Відкриття математичного гуртка на ФФМКТО”

«Нові педагогічні виміри професійного розвитку майбутніх учителів: сучасні реалії та виклики»

Кафедра початкової освіти Бердянського державного педагогічного університету запрошує до участі у Всеукраїнській науково-практичній інтернет-конференції «Нові педагогічні виміри професійного розвитку майбутніх учителів: сучасні реалії та виклики».

Продовжити читання “«Нові педагогічні виміри професійного розвитку майбутніх учителів: сучасні реалії та виклики»”