Відкриваючи бібліотечний світ…

Щойно розпочався новий навчальний рік.  Знову в університетських коридорах та аудиторіях залунали молоді студентські голоси. Урочисто пройшла посвята першокурсників у студенти, відбулися перші лекції, присвячені 25-ти річчю незалежності України.

Фото 1 Фото 2 Фото 3

Для бібліотекарів нові студенти – це не просто  нові обличчя, це початок кропіткої праці по залученню нових споживачів до інформаційних світових джерел.

Перші екскурсії бібліотечними теренами, перше знайомство  новачків з фондами абонементів, методичних кабінетів та медіа центру, спрямування їх подальшого навчання та роботи в потрібне русло.

Бібліотекарі гостинно відкривають свій світ всім бажаючим!

Тетяна Шилова,
бібліотекар першої категорії
На світлинах:  студенти 1 курсу ІСПКО у читальній залі (екскурсію проводить Філон І.М. – зав. відділом обслуговування); студентам-першокурсникам ІППОМ дуже сподобались  Гаррі Поттеровські лабіринти абонементу № 1; студенти 1 курсу ІППОМ в Фонді рідкої та цінної книги (екскурсію проводить Кіосєва В.Ф. – бібліотекар 1 кат.).
Світлини Галини Потапенко,
провідного бібліотекаря 

 

Покликана дати творчий імпульс

У перші дні вересня в видавництві «ФО-П Ткачук О.В.» вийшла з друку монографія доцента кафедри музичного виховання Павла Косенка, присвячена темі особистісно орієнтованого навчання майбутнього вчителя музики – гітариста.

kosenko-monografia

У монографії висвітлюються результати наукових пошуків автора з вирішення проблеми вдосконалення методики навчання гри на музичному інструменті. Здійснено історико-теоретичний аналіз становлення гітарного виконавства; викладено сутність і педагогічні умови особистісно орієнтованого навчання в системі музичної освіти. Практична частина дослідження торкається різних аспектів виконавської підготовки, які перебувають у площині особистісно орієнтованого підходу.

Монографія покликана дати творчий імпульс викладачам, аспірантам і студентам, які знаходяться в пошуку оновлення методів і засобів музичного навчання – вона рівною мірою може стати в пригоді як гітаристам, так і фахівцям з інших галузей музично-педагогічного мистецтва.

«Університетське Слово»
(за інформацією кафедри музичного виховання БДПУ)

Щоби мешкати як удома…

Учора ввечері в актовій університетській залі пройшла традиційна зустріч адміністрації  БДПУ зі студентами, які проживають у гуртожитку №2.

Ректор БДПУ, професор Ігор Богданов зазначив, що для того, щоб гарно навчатися та повноцінно відпочивати, потрібно пам’ятати про певні правила й відповідні обмеження. Ігор Тимофійович також наголосив на тому, що двері ректорату завжди відкриті, і кожен студент може звернутися зі своїми проблемами чи просто висловити свої пропозиції щодо поліпшення умов для проживання в гуртожитку.

0dL7bL735PE 5HBCxtLQjkA

Голова профспілкового комітету, депутат Бердянської міської ради  Віталій Лола розповів студентам про можливість оформлення субсидій,  для чого цьогоріч необхідно лише 2 документи: заява та довідка про склад сім’ї. За більш детальнішою інформацією він порадив звертатися до профспілкового комітету та чекати загальних зборів, які стосуватимуться цього питання.

VrERrVeAgTs tmjo2VyncZQ

Провідний фахівець із виховної роботи Анетта Омельченко ознайомила студентів-першокурсників із головними правилами проживання, яких слід дотримуватися кожному мешканцеві гуртожитку. «Ми робимо все можливе, щоби ви проживали тут, як у себе вдома, відчуваючи комфорт і турботу» – завершила свій виступ Анетта Іванівна.

Комендант гуртожитку Володимир Столярчук нагадав про окремі  пункти контракту, який підписали студенти перед заселенням. Особливо наголосив на тому, як важливо прибирати в кімнатах, підтримувати чистоту в всьому гуртожитку, звернувши увагу на те, що палити категорично заборонено, адже це порушує пожежну безпеку…

   Ірина Дєдушева,
студентка-журналістка БДПУ
Світлини автора