Продовжуючи серію зустрічей із композиторами Запорізького краю

У рамках проведення зустрічей із композиторами Північно-Східного регіону 27 листопада 2020 року відбувся круглий стіл на платформі ZOOM, учасниками якого стали викладачі кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін https://bdpu.org.ua/faculties/fppom/structure-fppom/kaf-muz/, здобувачі вищої освіти ОП Середня освіта (музичне мистецтво та англійська мова) та гості заходу.

Продовжити читання “Продовжуючи серію зустрічей із композиторами Запорізького краю”

Сторінками козацької педагогіки

Уже стало традиційним проведення тижня педагогіки, в організації якого беруть активну участь як викладачі кафедри педагогки, так і студенти факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв. Цього року співробітниками кафедри було запропоновано новий вид залучення здобувачів вищої освіти до вивчення педагогічної спадщини нашої держави. Так, майбутні учителі початкової школи відвідали віртуальну екскурсію «Шляхами козацького виховання», що відбулася на території Музею історії запорозького козацтва на острові Хортиця. Перегляд відеоекскурсії здійснювався за посиланням: https://youtu.be/OVFNKLR0U_c, https://youtu.be/WDmG9t9ND6g.

Продовжити читання “Сторінками козацької педагогіки”

Обговорення літературознавчих концепцій

26–27 листопада 2020 року в Софійському університеті Святого Климента Охридського відбулася Міжнародна наукова конференція «Літературні серії – конструювання і деконструювання канону», на якій учасники обговорювали цікаву та актуальну проблему впливу видавничих серій, антологій, літературних проєктів на формування національного літературного канону, можливість утвердження чи зміни (деконструювання) усталених уявлень про письменство тієї чи іншої країни.

Продовжити читання “Обговорення літературознавчих концепцій”

Урочисте онлайн-відкриття Access Program у БДПУ

2 грудня 2020 року відбулася офіційна церемонія відкриття нової групи програми English Access Microscholarship Program (Access Program), що є дворічною програмою Стипендій Посольства США з вивчення англійської мови за підтримки Державного департаменту США.

Продовжити читання “Урочисте онлайн-відкриття Access Program у БДПУ”

ФФСК та бібліотека: результативна співпраця в інтересах студентів

Бібліотека Бердянського державного педагогічного університету – це інформаційний центр нашого закладу. У сучасних умовах вона оперативно реагує на запити, вимоги, побажання користувачів.

Продовжити читання “ФФСК та бібліотека: результативна співпраця в інтересах студентів”

Психодіагностична практика здобувачів вищої освіти напряму підготовки 016 Спеціальна освіта

Практика є невід’ємною частиною освітнього процесу, засобом формування професійних навичок і вмінь здобувачів вищої освіти. Магістранти напряму підготовки 016 Спеціальна освіта проходили практику за спеціалізацією з 2 по 27 листопада 2020 року. Упродовж зазначеного терміну здобувачі вищої освіти другого магістерського рівня активно виконували план практики та готувались до звітної конференції, яка відбулась 2 грудня.

Продовжити читання “Психодіагностична практика здобувачів вищої освіти напряму підготовки 016 Спеціальна освіта”

«Непереможна Україна»: виховний захід, присвячений Дню Збройних сил України і Дню волонтера

4 грудня 2020 року на факультеті психолого–педагогічної освіти та мистецтв https://bdpu.org.ua/faculties/fppom/ відбувся виховний захід, присвячений Дню Збройних сил України і Дню волонтера. Зустріч зі здобувачами вищої освіти та викладачами факультету проходила онлайн на платформі ZOOM та зібрала 64 учасники. Організатором виховного заходу стала доцентка кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін Анетта ОМЕЛЬЧЕНКО https://bdpu.org.ua/faculties/fppom/structure-fppom/kaf-muz/composition-kaf-muz/naukovo-pedahohichnyy-sklad-muzychne-mystetstvo/omelchenko/. 

Продовжити читання “«Непереможна Україна»: виховний захід, присвячений Дню Збройних сил України і Дню волонтера”