Екскурсія хореографічного братерства Запорізькою Січчю

19 вересня хореографічне братерство Бердянського державного педагогічного університету здійснило поїздку до м. Запоріжжя з метою відвідування культурних осередків.

Продовжити читання “Екскурсія хореографічного братерства Запорізькою Січчю”

Наукові здобутки майбутніх магістрів з фізичної культури і спорту

Невід’ємною складовою освітнього процесу у закладі вищої освіти є наукова діяльність здобувачів. З 16 по 17 вересня 2021 року на базі факультету фізичної культури, спорту та здоров’я людини відбулася V Міжнародна науково-практична онлайн-конференція «Актуальні питання впливу довкілля фізичного виховання та спорту на здоров’я людини».

Продовжити читання “Наукові здобутки майбутніх магістрів з фізичної культури і спорту”

Перевірка фахової компетентності хореографів-практиків під час конкурсних програм

У рамках святкування дня міста 18 вересня відбувся Міжнародний фестиваль-конкурс мистецтв і талантів «Золотий апельсин», у якому взяли участь хореографічні колективи міста Бердянська та Маріуполя.

Продовжити читання “Перевірка фахової компетентності хореографів-практиків під час конкурсних програм”

Новий статус, новий досвід

Сучасні вимоги, що висуваються до викладачів закладів вищої освіти, вмотивовують поглиблювати наукові знання, розширювати межі викладацької роботи та досягнень у професійній діяльності.

Продовжити читання “Новий статус, новий досвід”

Згадуючи Ореста Субтельного

««Україна: Історія» на перехрестях гібридної війни, культурної дипломатії та медійного світу» – таку назву мав форум, присвячений 80-річчю з дня народження видатного канадського історика українського походження Ореста Субтельного, що відбувся 16 вересня 2021 р. у Дипломатичній академії України імені Геннадія Удовенка при МЗС України.

Продовжити читання “Згадуючи Ореста Субтельного”

До 160-річчя від дня народження Трохима Зіньківського

Цього року знаковою подією не лише для бердянців, а й для всієї України стало вшанування пам’яті талановитого прозаїка, драматурга, байкаря, публіциста, громадського діяча Трохима Зіньківського (1861–1891).

Продовжити читання “До 160-річчя від дня народження Трохима Зіньківського”

Пізнаємо історію та культуру Бердянська інтерактивними методами

17 вересня 2021 року здобувачі вищої освіти факультету філології та соціальних комунікацій БДПУ за ОПП «Середня освіта (Українська мова і література). Англійська мова» та «Середня освіта (Мова і література (російська)). Англійська мова» разом із викладачами Ганною Вусик та Ганною Александровою долучилися до театралізованого інтерактивного квесту, організованого і проведеного Бердянським художнім музеєм імені І. І. Бродського з нагоди Дня міста.

Продовжити читання “Пізнаємо історію та культуру Бердянська інтерактивними методами”

V міжнародна науково-практична онлайн конференція на факультеті фізичної культури, спорту та здоров’я людини

З 16 по 17 вересня, у стінах Бердянського державного педагогічного університету, проходила V Міжнародна науково-практична онлайн конференція «Актуальні питання впливу довкілля, фізичного виховання та спорту на здоров’я людини», організована факультетом фізичної культури, спорту та здоров’я людини спільно з факультетом організації здорового способу життя Поліського державного університету Республіки Білорусь.

Продовжити читання “V міжнародна науково-практична онлайн конференція на факультеті фізичної культури, спорту та здоров’я людини”