Круглий стіл «Мистецтво в окупації» в БДПУ: підсумки проведення

В рамках реалізації проєкту #ZMINA_2_0 «Субгранти для культурних проєктів» фонду «ІЗОЛЯЦІЯ» за фінансової підтримки Європейського Союзу на базі БДПУ відбувся круглий стіл на тему «Мистецтво в окупації» (модератор –Ганна Лопатіна, графічний дизайнер – Сергій Ковачов).

Продовжити читання “Круглий стіл «Мистецтво в окупації» в БДПУ: підсумки проведення”

Випускний вечір гуманітарно-еконономічного факультету 2023

23 червня 2023 року на гуманітарно-економічному факультеті відбувся урочистий захід із нагоди завершення навчання на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти. Зустріч провели в онлайн-форматі, і вже із перших хвилин ностальгували за чудовими, креативними факультетськими випускними.

Продовжити читання “Випускний вечір гуманітарно-еконономічного факультету 2023”

Обговорюємо освітньо-професійні програми

22.06.2023 року на факультеті дошкільної освіти Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка відбулося розширене засідання наукової спільноти, стейкхолдерів, практиків, здобувачів освіти та випускників щодо обговорення проекту освітньо-професійної програми «Дошкільна освіта та фізична культура».

Продовжити читання “Обговорюємо освітньо-професійні програми”

Світова наука в об’єктиві Бердянського державного педагогічного університету: Яна Сичікова провела унікальні дослідження на синхотроні DESY

Високотехнологічні наукові дослідження починаються не тільки з проривних ідей, але й з використання передових технологій, що дозволяють заглянути в найглибші закутки реальності. Бердянський державний педагогічний університет показує високий рівень участі в світовій науковій грі, як свідчить робота професора Яни Сичікової.

Продовжити читання “Світова наука в об’єктиві Бердянського державного педагогічного університету: Яна Сичікова провела унікальні дослідження на синхотроні DESY”

У БДПУ пройшла презентація книги «Мистецтво в окупації. Рефлексія»

«Тиша окупованих міст, ізоляція від світу та навіть один від одного – паралізують. Мистецтво і творчість не можуть існувати в кайданах. Страшно бачити жахіття війни, та не менш страшно нічого не бачити, не чути і не мати можливість говорити, коли тебе переповнюють різні емоції. Саме в таких умовах опинилися тисячі митців та діячів культури України з окупованих міст. Цей дискурс необхідно підіймати. Зараз час говорити про поневолену еліту нашого суспільства.

Продовжити читання “У БДПУ пройшла презентація книги «Мистецтво в окупації. Рефлексія»”

Підсумки проведення ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Мистецтво та мистецька освіта в сучасному соціокультурному просторі»

21-22 червня 2023 року відбулася ІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція (відкрита для іноземних учасників) «Мистецтво та мистецька освіта в сучасному соціокультурному просторі», яка традиційно щороку проводиться кафедрою теорії та методики навчання мистецьких дисциплін Бердянського державного педагогічного університету.

Продовжити читання “Підсумки проведення ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Мистецтво та мистецька освіта в сучасному соціокультурному просторі»”