Вчимося комерціалізації в освіті

Старша викладачка кафедри прикладної психології та логопедії Дарина Литвиченко пройшла відбір, увійшла в заявлену двадцятку і взяла участь у програмі “Молодіжний підприємницький нетворкінг в умовах війни” від Міжнародного республіканського інституту (IRI) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Продовжити читання “Вчимося комерціалізації в освіті”

Без минулого немає майбутнього!

12 березня доцентками кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін Оленою Мартиненко та Юлією Тараненко була проведена загальноуніверситетська лекція «Танцювальний фольклор Запорізького краю: історія та сьогодення», лейтмотивом якої стала мотивація представників різних спеціальностей до впровадження регіонального контенту як одного із засобів виховання національної ідентичності здобувачів освіти.

Продовжити читання “Без минулого немає майбутнього!”

Науковий прорив: БДПУ перші в області!

Бердянський державний педагогічний університет посів 1 місце серед ЗВО Запорізької області, 1 місце серед тимчасово переміщених університетів України та 2 місце серед педагогічних університетів країни в Рейтингу ефективності участі ЗВО України в головних конкурсах наукових проектів (міжнародних і вітчизняних) у 2023 році! Серед ЗВО України БДПУ на 23 місці!

Продовжити читання “Науковий прорив: БДПУ перші в області!”

Життєвий та творчий шлях Антона Семеновича Макаренка

11 березня 2024 року з нагоди 136 дня народження видатного українського педагога, письменника, основоположника поєднання освітнього процесу з продуктивною працею, засновника колективного виховання Антона Семеновича Макаренка на факультеті психолого-педагогічної освіти та мистецтв (в.о. декана, кандидатка педагогічних наук, доцентка Анжеліка Лесик) асистентка кафедри педагогіки Карина Коваль разом із здобувачами I (бакалаврського) рівня вищої освіти дослідили життєвий та творчий шлях педагога.

Продовжити читання “Життєвий та творчий шлях Антона Семеновича Макаренка”

Перемога на Міжнародному творчому конкурсі «Будинок там, де твоє серце»

Коли наша країна вдруге переживала страшну дату 24 лютого, студрада факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти записала ролик «У мене немає дому», де прозвучали голоси тих студентів, які вимушено покинули свої домівки або взагалі залишилися без них, зруйнованих російськими ракетами.

Продовжити читання “Перемога на Міжнародному творчому конкурсі «Будинок там, де твоє серце»”

Від гри до науки

Рік тому ініціативні першокурсниці спеціальності Дошкільна освіта факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти Кристина Вознюк, Анастасія Булаткіна та Валерія Гогунська до Дня студента провели першу онлайн гру для студентів факультету. Новий формат дозвілля так сподобався всім, що запит на нові ігрові зустрічі не заставив себе довго чекати. Так утворився GAMING CLAB FDSSO.

Продовжити читання “Від гри до науки”